Ταπείνωση της Άγκυρας: Το Ισραήλ ξεβράκωσε-κυριολεκτικά-τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή μπροστά στις κάμερες!

Ταπείνωση της Αγκυρας: Το Ισραήλ ξεβράκωσε-κυριολεκτικά-τον Τούρκο αναπληρωτή πρεσβευτή μπροστά στις κάμερες!
Το Ισραήλ προχώρησε σε αντίποινα για την ταπεινωτική μεταχείριση του πρεσβευτού του από τους Τούρκους τον οποίο και πέρασαν απο σωματικό έλεγχο και του έβγαλαν τα παπούτσια στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης και ξεβράκωσε κυριολεκτικά τον Τούρκο αναπληρωτή
πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ Umut Deniz σε έναν ιδιότυπο διπλωματικό πόλεμο μεταξύ των δύο χωρών.
«Ο επικεφαλής των τουρκικών υποθέσεων στο Τελ Αβίβ καλέστηκε για  σωματικό έλεγχο (dressing down)» ανακοίνωσε το ισραηλινό ΥΠΕΞ, το οποίο και προσκάλεσε τους δημοσιογράφους για να βιντεοσκοπήσουν την είσοδο του Τούρκου αναπληρωτή πρεσβευτή Umut Deniz στο κτίριο του ΥΠΕΞ στην Jerusalem στις 1 το μεσημέρι και δηλώνοντας την ακριβή πύλη από την οποία θα έμπαινε.
Με την άφιξη του Deniz στο ισραηλινό ΥΠΕΞ στην Jerusalem, ένας φρουρός ασφαλείας επιθεώρησε το διαβατήριό του και τα διπλωματικά του έγγραφα και τον «πέρασε» από έλεγχο ασφαλείας.
«Η συνάντηση κανονίστηκε από την διευθύντρια του Southern Europe Department, Iris Ambor,η οποία εξέφρασε την ισραηλινή διαμαρτυρία για την απαράδεκτη τουρκική στάση και το Ισραήλ δεν θα ανεχθεί τέτοια συμπεριφορά για τους διπλωματικούς αντιπροσώπους του» δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Emmanuel Nahshon μετά την «συνάντηση»
Μάλιστα οι Ισραηλινοί δήλωσαν πως έψαξαν τον Τούρκο διπλωμάτη στα χέρια για ίχνη εκρηκτικών υλών
Ένας σκληρός διπλωματικός πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ με αφορμή την σφαγή στην Λωρίδα της Γάζας όπου σκοτώθηκαν από τα ισραηλινά παιδιά 61 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και πολλά παιδιά.
Οι τραυμαματίες δε, ξεπερνούν τους 2.000. Η Άγκυρα εκδίωξε τον Ισραηλινό πρεσβευτή αλλά ταυτόχρονα τον ταπείνωσε δημοσίως αφού στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης τον πέρασε από αυστηρό σωματικό έλεγχο βγάζοντας του και τα παπούτσια!
Όλα αυτά έγιναν παρουσία δεκάδων Τούρκων δημοσιογράφων για το ανάλογο οπτικό... σόου.
Σήμερα ο Μ.Νετανιάχου διαμαρτυρήθηκε έντονα στο εναπομείναν προσωπικό της τουρκικής πρεσβείας στο Ισραήλ αλλά η ουσία παραμένει η ίδια.
Ο Ρ.Τ.Ερντογάν έχει την πρωτοβουλία και ο Νετανιάχου σύρεται από πίσω του και απαντάει.
Μάλιστα ο Ερντογάν πονηρά σκεπτόμενος (τούρκικα θα λέγαμε), πρώτα απέσυρε τον δικό του πρεσβευτή και μετά απέλασε τον Ισραηλινό ώστε οι Ισραηλινοί να μην έχουν την ευχαρίστηση να προχωρήσουν σε αντίποινα.
Έτσι έμειναν με τους... καπνούς στα αυτιά.
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε χθες τον Ισραηλινό πρεσβευτή και του είπε πως θα ήταν «πρέπον» να επιστρέψει στην πατρίδα του «για ένα διάστημα».
Χθες η Άγκυρα ανακάλεσε τον πρεσβευτή της στο Τελ Αβίβ για διαβουλεύσεις, και κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος για τους παλαιστίνιους νεκρούς.
Ο εκπρόσωπος της προεδρίας, Μπεκίρ Μποζντάγ, επιτέθηκε σε Ισραήλ και Παλαιστίνη λέγοντας ότι και τα δύο κράτη φέρουν ίδιο μερίδιο ευθύνης για τη σφαγή.
Σε συνέχεια αυτού, το υπουργείο Εξωτερικών, κάλεσε πίσω στην Άγκυρα τους επιτετραμένους σε Ισραήλ και ΗΠΑ, για νέες εντολές, με αφορμή τις συγκρούσεις, που ο ίδιος ο στρατός του Ισραήλ τις χαρακτήρισε «άνευ προηγουμένου».
Επίσης η Άγκυρα καλεί τις μουσουλμανικές χώρες να επανεξετάσουν συνολικά τις σχέσεις τους με το Ισραήλ, εννοώντας να διακόψουν οποιαδήποτε σχέση, όσες διατηρούν σχέσεις μαζί του.

 16/05/2018 - 15:27
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών