ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : "Τί να πούμε τί, τί να τραγουδήσουμε..."




 
Το δικό μας, είναι δικό μας!
Τελεία και παύλα!
 Μετά από τον παρατεταμένον και μεθοδευμένον υποβιβασμό της Ιτέας, μετά από τα εμφανή αποτελέσματα της "αγάπης" των ηγητόρων αυτοδιοικητικών μας για την πόλη μας και μετά από την χρησιμοποίηση του εκλογικού σώματος του Δήμου μας, αναλόγως με τις αντιδράσεις του, ήλθεν η ώρα να αντιληφθούν οι κάτοικοι ετούτης εδώ της μακρόστενης γιρλάντας των βορείων ακτών του Κορινθιακού κόλπου, ότι εμπαίζονται.  Και ότι δεν είναι δυνατόν εδώ και 8 (οκτώ) έτη, το μέλλον, η προοπτική και η ανάπτυξη της πόλεώς των, να εξαρτάται και να αποφασίζεται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν τόση θέληση στο να ασχοληθούν με τα προβλήματα και τις δυνατότητές της, όση επιθυμία έχει η Γκιώνα να μάθει ...κολύμβηση!...

  Τετάρτη βραδάκι και το Τοπικό Συμβούλιο της Ιτέας συνεδρίαζε, με ένα και μοναδικό θέμα : Την ίδρυση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, με έδρα την Ιτέα. Όπως δηλαδή προβλέπεται και εκ του Νόμου, με ταυτόχρονη μεταφορά των αρμοδιοτήτων του ήδη (μη) λειτουργούντος Λιμενικού Ταμείου Νομού Φωκίδος.
Κατάμεστη η αίθουσα συνεδριάσεων του Συμβουλίου στο “Κυριακο- πούλειο”. Η ενημέρωση, η κινητοποίηση, μαζί με την αγανάκτηση των πάντων με αυτό το πολιτικάντικο “γαϊτανάκι” της λειτουργίας ενός, δυο ή τριών Λιμενικών Ταμείων εντός των ορίων του πτωχοτέρου Δήμου της Ελλάδος, έφεραν αρκετούς κατοίκους και εκπροσώπους Συλλογικοτήτων στην συνεδρίαση του 5μελούς Τοπικού Συμβουλίου.

  Ακούσθησαν πολλά. Από ιστορικές αναδρομές και αναπάντητες ερωτήσεις για τους χειρισμούς του θέματος, έως αναζήτηση ευθυνών και δημιουργίες εντυπώσεων. Υπήρξαν και αντιπαραθέσεις στις τοποθετήσεις Συμβούλων, κόσμιες όμως, μικρής εντάσεως και διαρκείας και πάντως στα πλαίσια της ενημερώσεως και του διαλόγου. Το οποίον μεταφράζεται, ότι όλοι εντός της αιθούσης, εκ των πραγμάτων εσχημάτισαν άποψη για το ποιός, πότε και διατί.

Το αποτέλεσμα : Μετά από 2,5 ώρες περίπου, ο μ ο φ ώ ν ω ς υιοθετήθη η μια και μοναδική εισήγηση, η οποία αποτελεί επανάληψη (επί της ουσίας, επικαιροποίηση) της αποφάσεως-εισηγήσεως του Τ.Σ. Ιτέας του Νοεμβρίου του 2016, της σχετικής με την σύσταση Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Δήμου Δελφών με έδρα την Ιτέα, εμπλουτισμένη όμως, με 300 (τριακόσιες) υπογραφές κατοίκων, οι οποίες συγκεντρώθησαν μόλις σε 3 ώρες. Καθώς επίσης και με δυο ομόφωνες αποφάσεις των Τοπικών Συμβουλίων Κίρρας και Τριταίας, υπέρ της δημιουργίας αυτού του Λιμενικού Ταμείου. 
 Δηλαδή, εκτός από τους κατοίκους (η συλλογή υπογραφών συνεχίζεται), με την πρόταση -απαίτηση θα λέγαμε εμείς- έχουν ταχθεί ομόφωνα και οι 3 (τρεις) Κοινότητες της Δ.Ε. Ιτέας.

  Η παραίνεση προς την αντιδήμαρχο ήταν, να μεταφέρει πάρ’ αυτά την απαίτηση της Δ.Ε. Ιτέας στον Δήμαρχο, ο οποίος θα πρέπει να σεβασθεί πλέον και το 25% του πληθυσμού του Δήμου Δελφών και την ισχύουσα για το ζήτημα νομοθεσία. Σήμερα, τώρα, όχι αύριο!  Διότι η μεταφορά του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος στην Χαλκίδα, είναι προ των πυλών.

Συμβουλή : Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, αργούν ακόμη. Και το πρόβλημα δεν προσφέρεται για τόσον μεγάλη προεκλογική “κοιλιά”. Και τα “κουκιά” στην Δ.Ε. Ιτέας, είναι πολλά.  Πολλά και άγουρα.
Δήμαρχε...


Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών