Ευστάθιος Μαρματάκης : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ-ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ

 η εικόνα προφίλ του Ευστάθιος Μαρματάκης
Προς το Δήμο Δελφών - Πρόεδρο Δ.Σ. του Δήμου Δελφών - Πρόεδρο Εκτελεστικής Επιτροπής - Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής Κοιν. - Δ/νση Περ/ντος και Π. Προστασίας
Θέμα : Έγκριση προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος
Κύριοι Πρόεδροι , εξ όσων εγγράφως μου έχουν γνωστοποιηθεί πρόσφατα από τον κ. Δήμαρχο και
Πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής , η κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος της Δ.Κ. Γαλαξιδίου , λόγω εκπροθέσμου υποβολής της , πραγματοποιήθηκε , σύμφωνα με το νόμο , από την Εκτελεστική Επιτροπή . Βάσει των δεδομένων αυτών και ο προϋπολογισμός που αφορά τη Δ.Κ. Γαλαξιδίου θα συνταχθεί από την Οικονομική Επιτροπή .
Μετά από αυτά και προ της τελικής εγκρίσεως του εν λόγω θέματος από το Δημοτικό Συμβούλιο ή και ανεξαρτήτως αυτής σας γνωρίζω τα παρακάτω. Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας , εκ στοιχείων που διαθέτει , γνωρίζει σχεδόν εδώ και ένα χρόνο και βεβαιωμένο πλήρως το Μάιο του 2017 ότι στον αγωγό αποχέτευσης της παραλίας εισέρχεται θαλασσινό νερό . Μέχρι πρότινος , εξ όσων γνωρίζω , δεν είχε γίνει καμία έρευνα με σύγχρονα μέσα , εντοπισμού του ή των σημείων από τα οποία εισέρχεται στον αγωγό το θαλασσινό νερό . Εάν λοιπόν δεν σας έχει γνωστοποιηθεί αυτό το σημαντικότατο πρόβλημα και θέμα δε θα πρέπει να λάβετε άμεσα μέτρα ώστε να υπάρξει κάποιο ποσό στον προγραμματισμό του Δήμου ; Επισημαίνω ότι οι συνέπειες εισόδου του θαλασσινού νερού είναι τραγικές τόσο από οικονομικής απόψεως , πολλαπλάσιο κόστος λειτουργίας των μηχανών, συντήρησης ή και αντικατάστασής τους , ηλεκτρικό κόστος , όσο και από απόψεως προσβολής του περιβάλλοντος αφού οι μικροοργανισμοί που χρησιμοποιούνται στο σύστημα της Ε.Ε.Λ. Γαλαξιδίου , κ α τ α σ τ ρ έ φ ο ν τ α ι με αποτέλεσμα τα … φερόμενα ως επεξεργασμένα λύματα να καταλήγουν στη θάλασσα χωρίς να πραγματοποιείται η προβλεπόμενη λειτουργία των τριών σταδίων του συστήματος . Το δεύτερο έχει σημαντικότατες συνέπειες για την υγεία των πολιτών και τον τουρισμό .
Θα ήταν επίσης μεγάλη παράληψη να μη σας αναφέρω ότι το έργο της τοποθέτησης κρουνών – βανών καθαρισμού που πρέπει να τοποθετηθούν στα χαμηλότερα σημεία του αγωγού νερού ώστε στις βρύσες των σπιτιών να μη βγαίνει λάσπη που δημοσίως στο ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ , 16.2.2016 και φθινόπωρο του ίδιου έτους , έχει επαναλάβει η αρμοδία Αντιδήμαρχος κ. Μαίρη Ανδρεοπούλου , δεν έχει ακόμη υλοποιηθεί . Μέχρι πότε ένας σημαντικός αριθμός πολιτών του Γαλαξιδίου θα έχει νερό ποιότητας για ανθρώπινη χρήση αντίθετη των προβλεπόμενων της ΚΥΑ 1600/2001 ; Έχει προβλεφθεί και συμπεριληφθεί αυτό το έργο στις προαναφερόμενες καταρτίσεις προγραμμάτων ή και αυτή τη χρονιά δε θα υλοποιηθεί ; Σημειώνω ότι ο απαραίτητος εξοπλισμός , εκτός λάθους , είναι αγορασμένος από το προηγούμενο έτος .
Θέλω να πιστεύω ότι οι σκόπελοι που δημιουργήθηκαν από τη μη εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3852/2010 στο στάδιο σύνταξης-αποστολής του προϋπολογισμού και τεχνικού προγράμματος από το συμβούλιο της Δ.Κ. Γαλαξιδίου θα υπερπηδηθούν με τη δική σας παρέμβαση-επίλυση .
Ευστάθιος Μαρματάκης
 
Ευστάθιος Μαρματάκης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών