ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Υπάρχει "τέλειο" έγκλημα;

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Οι διαβολικοί εραστές οδηγούνται πλέον στο δρόμο της δικαστικής εκκαθάρισης της αποτρόπαιης πράξης τους. Δεν ξέρω τί θα πουν, ή τί θα τους συμβουλεύσουν. Αν είναι σωστές οι δημοσιογραφικές πληροφορίες, τότε έχει διαπραχθεί ένα νομικό λάθος. Δεν πρόκειται για «απλή συνέργεια» από τη μεριά της συζύγου του δολοφονηθέντος. Το πιο πιθανό; «Ηθική αυτουργία» είναι ο σωστός νομικός χαρακτηρισμός.

Αλλά ας αφήσουμε τα νομικά πιο έξω από τις σκέψεις μας. Υπάρχει «τέλειο» έγκλημα;
Η σύζυγος και ο διαβολικός εραστής της τα είχαν προβλέψει όλα. Σε ποιο σημείο θα του την έστηναν την ενέδρα. Ποιο όπλο θα χρησιμοποιούσαν. Και εκείνη θα έμενε σπίτι. Μέσα στην προσχηματική αθωότητα της απουσίας της.
Τί είχαν ξεχάσει; Το μήνυμα της συζύγου προς τον φυσικό αυτουργό της δολοφονίας. Και ήταν σχεδόν ολοφάνερο. Ότι οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές θα έψαχναν τα κινητά των δύο δολοφόνων.
Πάρα πολλές ανθρωποκτονίες εξιχνιάζονται μέσα από την αποσφράγιση των κινητών τηλεφώνων. Για τις ανακριτικές Αρχές είναι εύκολο το σπάσιμο του απορρήτου. Και, μάλιστα, με ακόμα περισσότερα διαφωτιστικά στοιχεία. Η οποία εταιρεία κινητής τηλεφωνίας μπορεί να προσδιορίσει το ακριβές σημείο που βρισκόταν ο δράστης την ώρα του εγκλήματος. Υπάρχει μια αφελής άγνοια. Πολλοί μιλάνε για λόγους, δήθεν, απορρήτου και αποφεύγουν την σταθερή τηλεφωνία. Λάθος. Η σταθερή τηλεφωνία είναι πιο ασφαλής. Για μια σειρά από τεχνικούς λόγους.
Να επανέλθω, λοιπόν. Δεν υπάρχει «τέλειο» έγκλημα. Ειδικά, σήμερα. Ο ενδεχόμενος δράστης πρέπει να ξέρει από τα πριν. Η πρόοδος της τεχνολογίας είναι τεράστια και η ανάγνωση και γνώση των στοιχείων έχει καταλάβει τεράστιες διαστάσεις. Μόνο η αδράνεια της Δικαιοσύνης και η πολιτική βούληση, που δεσμεύει τις ανακριτικές Αρχές, μόνο αυτές, μπορούν να εμποδίσουν την ανακάλυψη και την τιμωρία των ενόχων. Στην πρόσφατη ιστορία είναι πολύ λίγα τα εγκλήματα που δεν έχουν εξιχνιαστεί. Ένα από τα κορυφαία εγκλήματα είναι το έγκλημα της Marfin.
Θέλω να το επαναλάβω: έχει βρεθεί το DNA των δραστών. Μόνο κάποιοι από τους ειδικούς έχουν προσθέσει και μια επιφύλαξη. Ότι το DNA των δραστών είναι μπλεγμένο με το DNA και άλλων άσχετων προσώπων. Υπάρχει, όμως, και ένα δεύτερο στοιχείο. Οι δράστες, που το DNA έχει ταυτοποιηθεί και ταυτιστεί, φαίνονται ολοκάθαρα στις κάμερες. Έχουν αποσπαστεί από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών, κρατούν αναμμένη τη δάδα και λείπει η στιγμή που προέβησαν στην τελική πράξη του εμπρησμού.
Κρατήστε τα αυτά τα στοιχεία. Θα σας χρειαστούν.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη 10.10.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών