ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ο Πάγκαλος ασχημονεί και επιμένει!

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
«Στις τελευταίες εκλογές ψήφισα Νέα Δημοκρατία. Στις επόμενες θα ψηφίσω Κυριάκο Μητσοτάκη»!
Τάδε έφη Θόδωρος Πάγκαλος. Ο γνωστός! Για πολλές δεκαετίες υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Επί Ανδρέα Παπανδρέου. Επί Κώστα Σημίτη. Επί Γιώργου Παπανδρέου. Στον τελευταίο με την ιδιότητα του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Φυσικά και έχει παρελθόν. Ηγετικό στέλεχος στα χρόνια της ΕΔΑ. Και μετά την απόσυρσή του από την πολιτική επέλεξε ένα φυσικό, για αυτόν, δρόμο. Αφού προηγουμένως είχε υποστεί οδυνηρή ήττα σε εθνικές εκλογές. Του υβριστή. Υβριστή χυδαίου, με ανοιχτά τα μικρόφωνα των ραδιοφωνικών σταθμών. Σ’ αυτό το τελευταίο έχει εξαιρετικές επιδόσεις.
Τι να πρωτοθυμηθεί, όμως, ένας έντιμος πολίτης; Τόλμησε να αποκαλέσει τον Ανδρέα Παπανδρέου «δωρολήπτη»! Καθύβρισε τον Σημίτη! Αυτός που στην υπόθεση Οτσαλάν έπαιξε με αχαρακτήριστη επιπολαιότητα. Σε τέτοιο επικίνδυνο, μάλιστα, βαθμό που μπορούσε να οδηγήσει τη ρήξη Ελλάδας και Τουρκίας ακόμα και σε πολεμικά επεισόδια. Στον Γιώργο Παπανδρέου ως πρωθυπουργό επιφύλαξε στον εαυτό του έναν σχιζοφρενή ρόλο. Τον γελοιοποιούσε πριν του δοθεί ο θώκος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, αλλά και μετά.
Οφείλω να καταθέσω και μια προσωπική μαρτυρία. Από τις χρονιές 1994 και 1995. Είχε καθυβρίσει Γερμανούς πολιτικούς. Και ουσιαστικά τον γερμανικό λαό. Η γερμανική κυβέρνηση είχε ενοχληθεί βαθύτατα. Ζητούσε μάλιστα ρητή αποκατάσταση. Ο Ανδρέας Παπανδρέου μου ζήτησε να επισκεφθώ τον Πάγκαλο στο υπουργικό του γραφείο. Και να του ζητήσω να προσέχει τη γλώσσα του διότι με τις φραστικές αμετροέπειές του δημιουργούσε τεράστια προβλήματα στη χώρα μας. Ποια ήταν η αντίδρασή του; «Δεν ξέρεις τι απόλαυση είναι να περπατάς στον δρόμο μετά το βρίσιμο των Γερμανών και να σε σταματάει κάποιος πολίτης και να σου λέει μπράβο Πάγκαλε! Ωραία τους τα λες».
Υπάρχουν και άλλα επεισόδια με φραστικές απρέπειες του Θόδωρου Πάγκαλου. Με εξαιρετικά οδυνηρές και βλαπτικές συνέπειες σε βάρος των εθνικών μας συμφερόντων. Αλλά δεν θα σταθώ σ’ αυτό και σ’ αυτά.
Το πρόβλημα έγκειται στη συμπεριφορά και στάση ορισμένων στελεχών του πάλαι ποτέ κραταιού ΠΑΣΟΚ. Μερικοί έστησαν στασίδι στον ΣΥΡΙΖΑ. Με την προσδοκία κάποιων ταπεινών ωφελημάτων. Μερικοί καθαρίζουν αντίστοιχα στασίδια στη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο νέος φορέας στον χώρο της Κεντροαριστεράς δεν τους έχει ανάγκη. Μακριά!
Νέα Κρήτη, Άποψη, Παρασκευή, 13.10.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών