ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Ένας στους τρεις φτωχός και οι… «Καρανίκες» στο τιμόνι.

 η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά. Ένας στους τρεις Έλληνες ζει σε συνθήκες φτώχειας. Το 35,6% του πληθυσμού της Ελλάδας αντιμετωπίζει τον κίνδυνο φτωχοποίησης ή κοινωνικού αποκλεισμού. Ποιός λαός βρίσκεται σε χειρότερη θέση από το λαό μας, με το ίδιο κριτήριο; Μόνο οι λαοί τη Βουλγαρίας και της Ρουμανίας! Όλοι οι άλλοι λαοί βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση.

Τώρα, ομολογώ, δεν κατανοώ γιατί υπάρχουν ορισμένοι συμπολίτες μας, που νομίζουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ενδιαφέρονται τόσο πολύ για τα δεκαπεντάχρονα και τις επιθυμίες τους να αλλάξουν, με μια δήλωσή τους, το φύλο τους. Φυσικά, οι ίδιοι συμπολίτες μας μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξανασυζητήσουν στα σοβαρά το νέο σχέδιο νόμου με το οποίο θα νομιμοποιείται το χασίς, για «ιατρικούς λόγους».
Η μεγάλη εγγύηση. Την επιμέλεια της σύνταξης του νομοσχεδίου έχει ο γνωστός μας πρωθυπουργικός σύμβουλος Καρανίκας. Άλλωστε ο ίδιος θέλησε να επιβεβαιώσει τις σχετικές πληροφορίες με την πρόσφατη εμφάνισή του σε «γκέι» μπαρ, αγκαλιά με ειδική κατηγορία συμπολιτών μας. Και για να μη μείνει μόνος του, προσέτρεξε και άλλος ένας γίγαντας της πολιτικής. Ο Γιάννης Τσιρώνης, αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε χθεσινή πρωινή εκπομπή πρότεινε την καλλιέργεια του χασίς στα μπαλκόνια μας έναντι ενός παράβολου που θα καταβάλλουμε στην εφορία. Νομίζω ότι ο άνθρωπος αυτός πρέπει να αναβαθμιστεί και να καταλάβει τη θέση του Χουλιαράκη.
Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών στοιχείων για την εξέλιξη του κρατικού προϋπολογισμού κατά το πρώτο εννεάμηνο του 2017 και την εκτίμηση ότι ο προϋπολογισμός μας του 2017 εκτροχιάζεται, νομίζω ότι τα παράβολα για το χασίς θα αποτρέψουν τα δυσάρεστα δημοσιονομικά αποτελέσματα. Τουλάχιστον την καταιγίδα των μέτρων θα την γευτούμε «χαρούμενοι» και «μαστουρωμένοι»!
Και, μέσα σ’ όλη την πολιτική «μαστούρα», μίλησε πάλι ο Κοντονής. Για να επιτεθεί εναντίον της Δικαιοσύνης. Με αφορμή την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, που αρνήθηκε να χορηγήσει αναστολή σε κάποια Ηριάννα, που είχε καταδικαστεί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.
Περίεργοι αυτοί οι υπουργοί του Τσίπρα. Όταν δεν κάνουν τίποτα το ουσιαστικό, μέσα στις αρμοδιότητές τους, μιλάνε. Μιλάνε πολύ. Και όταν θα γυρίσουν κάποια στιγμή στον τόπο τους, θα θελήσουν νά ‘χουν ξεχάσει τις ουσιαστικές πρωτοβουλίες που δεν πήρανε και τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που εκστομίσανε.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Τρίτη 17.10.2017

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών