Μαρία Καλπούζου : ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΟΥ ΤΗΣ Δ.Κ. ΙΤΕΑΣ


http://www.endelfoisonline.gr/wp/wp-content/uploads/320322_260713260617055_8346839_n.jpg

Συμπολίτες και συμπολίτισσες, συνδημότες μου στον Δήμο Δελφών, Φίλοι μου Ιτιώτες και Ιτιώτισσες.

Οφείλω σαν εκλεγμένη από εσάς Τοπική Σύμβουλος, να σας ενημερώσω για τα όσα διαδραματίζονται

στα τελευταία Συμβούλια της Δ.Κ. Ιτέας. Με αφορμή την συνεχιζόμενη δυσλειτουργία του Τοπικού μας Συμβουλίου, σας παραθέτω κατ’ αρχήν, ένα μικρό απόσπασμα από τα Πρακτικά της Συνεδρίασης της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας αρ.8/2017/2 Αυγούστου 2017 ημέρα Τετάρτη, χαρακτηριστικό των απόψεων του Προέδρου κου Τέντ Γουώρθ, τουλάχιστον για το θέμα των Ρομά στην πόλη μας:

************************************

Πρόεδρος : ......Η γνώμη μου είναι επειδή διδάσκω τόσα χρόνια και ίσως είναι μέσα στον χαρακτήρα μου να ήθελα, και θέλω να κάνω μαθήματα όσο μπορώ επί του δρόμου για τους ίδιους τους Ρομά. Με τι αποτέλεσμα ; Θέλω να προσπαθήσω, να αλλάξω το θέμα, αυτό το ανοιχτό απλωμένο χέρι. Μήπως θα ήτανε καλό να αλλάξουμε την αντιμετώπισή μας…….

Ύστερα από μεγάλη οχλαγωγία από πολίτες και συμβούλους σχετικά με την πρόταση του προέδρου, ο οποίος συνεχίζει.

Πρόεδρος : Ιδανικά μιλάω, εάν οι Ρομά διδασκόντουσαν και σταματούσαν τη ζωή που κάνουν, δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση να είναι ένας χώρος στην Ιτέα …….

Στο σημείο αυτό αποχώρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.

********************************************

Στην συνέχεια της ίδιας συνεδριάσεως, κατατέθηκε από Τοπικό Σύμβουλο πρόταση 5 σημείων για την αντιμετώπιση των συζητουμένων σε εκείνη την συνεδρίαση προβλημάτων της Ιτέας (συμπεριλαμβανομένων και των Ρομά) και η οποία ψηφίστηκε με πλειοψηφία 4 υπέρ και 1 κατά (Πρόεδρος)



Και φθάνουμε στο χθεσινό συμβούλιο (13-9-2017) της Δημοτικής Κοινότητας, του οποίου η εξέλιξη ήταν κατά την άποψή μου, από φαιδρή έως και τραγική, χαρακτηριστικά στοιχεία της οποίας μεταφέρω εδώ :

Ο Πρόεδρος αφού μίλησε κατά του δημοσιεύματος της τοπικής εφημερίδας “Ο ΑΓΩΝ” για το θέμα των ΡΟΜΑ χωρίς βέβαια να έχει αντιληφθεί ότι το δημοσίευμα είναι ενυπόγραφη επιστολή από μεγάλη ομάδα συμπολιτών μας και δεν είναι της εφημερίδας, μας ανακοίνωσε ότι θα εξαντλήσει την θητεία του ως Πρόεδρος της πόλης μας έως το έτος 2019 και ότι ο πύργος της Δημοκρατίας κλονίστηκε στην Ιτέα, γιατί πολλοί αγανακτισμένοι συμπολίτες μας του φώναζαν “Παραιτήσου” κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.
Αφού ανέγνωσε το ανωτέρω απόσπασμα του Πρακτικού για τα όσα είπε για το θέμα των Ρομά, μας απείλησε ότι θα εφαρμόσει το νόμο και δεν θα μας αρέσει καθόλου.
Δεν με άφησε προσωπικά καθόλου να μιλήσω σεβόμενος προφανώς τον δικό του πύργο της Δημοκρατίας και έτσι αποχωρήσαμε και οι δύο παρόντες Σύμβουλοι αφήνοντάς τον μόνο του, χωρίς να είναι δυνατόν πλέον, να γίνει η συνεδρίαση.
Το έλλειμμα της Δημοκρατίας προφανώς το έχει ο ίδιος ο Πρόεδρος, ο οποίος ψηφίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο αντίθετα από τις Αποφάσεις του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας. Επίσης το περσινό Τεχνικό Πρόγραμμα δεν τον απασχολεί που δεν έχει υλοποιηθεί. Ούτε το ότι η πόλη βιώνει τα γνωστά θέματα καθαριότητος, αποχέτευσης και Ρομά. Καθώς επίσης και ότι οι επικίνδυνες λακκούβες παραμένουν ως έχουν σε όλες εν γένει τις οδούς της πόλης μας και τόσα άλλα πολλά ζητήματα, όπως το Μουσείο της πόλης, η Τουριστική προβολή, η αναβάθμιση των παραλιών, για τα οποία έχουμε αναλώσει πολλές εργατοώρες στα Συμβούλια. Και βεβαίως, κατά την πάγια τακτική του, αρνείται να μας ενημερώνει για τις τυχόν ενέργειές του.

Αγαπητοί Ιτιώτες και Ιτιώτισες.

Το θέμα των συνεδριάσεων των Συμβουλίων έχει οδηγηθεί πλέον σε αδιέξοδο. Τα τόσα πολλά και μεγάλα ζητήματα της πόλης μας δεν επιλύονται και την Ιτέα υπερασπίζεται μόνον η θεσμικά αδύνατη φωνή ημών των Τοπικών Συμβούλων και των γενναίων συμπατριωτών μας, που μας συμπαραστέκονται και βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας.

Όμως η ΙΤΕΑ ΜΑΣ είναι μία αναπτυσσόμενη πόλη στον προαύλιο χώρο ενός παγκοσμίως γνωστού αρχαιολογικού χώρου, αυτού των Δελφών, χαϊδεμένη από τη θάλασσα και θα προοδεύει μόνον με την αγάπη και την έννοια των κατοίκων της . Και εμείς οι Τοπικοί Σύμβουλοι μαζί με όλους τους ενεργούς πολίτες αυτής της πόλης, δεν θα την αφήσουμε στην τύχη της, σε πείσμα όλων αυτών που την περιφρονούν τόσο. Ακόμα και του Προέδρου της.

Με περισσή αγάπη και σεβασμό στους συμπολίτες μου.

Μαρία Καλπούζου

Ανεξάρτητη Τοπική Σύμβουλος

Δημοτικής Κοινότητας Ιτέας

 Ιτέα 14-09-2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών