ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Θλιβερά και ανίερα σφιχταγκαλιάσματα.

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Ραγδαίες οι εξελίξεις! Στις χώρες των αρχών. Και στον κόσμο των ιδεολογιών. Καμιά αριστερή συνείδηση δεν θα ανεχόταν τη συγκάλυψη μιας εγκληματικής και ανήθικης συμπεριφοράς. Ποιός αριστερός, με παιδεία και φρόνιμα, θα δεχόταν το στραγγαλισμό της συνείδησης, έστω και ενός ισοβίτη κρατούμενου, για να ενοχοποιήσει, ο τελευταίος, ένα τρίτο πρόσωπο; Και, μάλιστα, με βρώμικα κίνητρα; Και, μάλιστα, από αναρμόδιο υπουργό;

Φυσικά, ο Αλέξης είναι έτοιμος να πράξει τα πάντα! Πρέπει να κρατήσει ζωντανό και στη θέση του ένα θλιβερό πρόσωπο. Τον Καμμένο! Αυτόν που, στις δύσκολες ώρες όλων μας, κυνηγάει τις ρουλέτες σε διάσημα κερδοσκοπικά κέντρα, για να αγοράσει, δήθεν, μια κούκλα… στην κόρη του!
Χρειαζόταν μια συναλλαγή. Ανάμεσα στους δυο! Παροχή και αντιπαροχή. Ο Αλέξης τον διέσωσε από το βάσανο μιας εξεταστικής. Όσο και να τοποθετούσαν δικό τους πρόεδρο επικεφαλής της εξεταστικής, όσο και αν κρατούσαν την πλειοψηφία της εξεταστικής επιτροπής, δεν θα μπορούσαν να απαγορεύσουν την προσέλευση κρίσιμων μαρτύρων και τις ερωτήσεις, τουλάχιστον, των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Και δύσκολα θα απέτρεπαν την άρση του απορρήτου σημαντικών για την ανάκριση προσώπων.
Δεν υποστηρίζω ότι θα «άνοιγαν» τις γραμμές του Πάνου Καμμένου. Αλλά θα μαθαίναμε με ποιούς συνομιλούσε ο λιμενικός, δήθεν, ανακριτής τις κρίσιμες ημέρες και ώρες. Μπαχτσές, ο σχετικός κατάλογος. Και οι ώρες και η διάρκεια των τηλεφωνημάτων. Και ποιοί από την κυβέρνηση μιλούσαν με τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Κάποιος, ενιστάμενος, θα αντιλέξει: «Θα σβήσουν τα ίχνη». Η απάντηση είναι απλή: Όλες οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας δεν είναι κρατικές. Ούτε ο ΟΤΕ, τώρα πιά. Να την πάθουν όπως η VODAFE το καλοκαίρι του 2004; Δύσκολο είναι, έως αδύνατο.
Παροχή, λοιπόν, από τον Αλέξη; Η συγκάλυψη! Αντιπαροχή από τον Πάνο; «Ναι» σε όλα! Και στο θέμα της «Τουρκικής Ένωσης» στη Θράκη! Και στην αλλαγή του φύλου με απλή δήλωση στο αστυνομικό τμήμα ή στο Δήμο. Άρα, ο Αλέξης θα μπορεί να συνεχίζει να ισχυρίζεται ότι είναι αριστερός και έχει αριστερή ιδεολογία. Μεγάλη η αντιπαροχή του Πάνου. Πιο μεγάλη από την παροχή του Αλέξη προς αυτόν.
Βέβαια, είναι λίγο νωρίς. Η ασυλία του Αλέξη προς τον Πάνο είναι προσωρινή. Μέχρι τις επόμενες εκλογές. Και η ιδεολογική μετατόπιση του Πάνου θα έχει κοντά ποδάρια. Η πίτα της αριστερής φρασεολογίας και ιδεοληψίας έχει μικρύνει πάρα πολύ.

Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη 28.9.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών