Βουλή: Ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για αξιολόγηση, συμβασιούχους -Τι αλλάζει

Υπερψηφίστηκαν, λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τετάρτης, κατά πλειοψηφία (όπως και το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ευρωπαϊκή εντολή έρευνας στις ποινικές υποθέσεις – Εναρμόνιση της νομοθεσίας με την Οδηγία 2014/41/ΕΕ») οι τροπολογίες του υπουργείου
Διοικητικής Ανασυγκρότησης για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και του υπουργείου Δικαιοσύνης για το Ελεγκτικό Συνέδριο.
Η μεν πρώτη τροπολογία επιχειρεί να «ξεμπλοκάρει» την διαδικασία αξιολόγησης προβλέποντας κυρώσεις για όσους προϊσταμένους δεν προχωρήσουν στην αξιολόγηση των υφισταμένων τους. Σε περίπτωση που δεν στείλουν οι αξιολογητές τα έντυπα αξιολόγησης εντός συγκεκριμένων προθεσμιών, θα αποκλειστούν από τις διαδικασίες επιλογής προϊσταμένων.
Να σημειωθεί ότι η προθεσμία του ενός μήνα για την συμπλήρωση των φύλλων αξιολόγησης ξεκινά από την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου στο ΦΕΚ, δηλαδή, πρακτικά θα φτάσει στο τελευταίο δεκαήμερο του Οκτωβρίου.
Τροπολογία για Ελεγκτικό -Συμβασιούχους
Με την τροπολογία που αφορά το Ελεγκτικό Συνέδριο προβλέπεται ότι μόνο σε Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα δίνεται, πλέον, η δυνατότητα να παραπέμπει στην Ολομέλεια ζητήματα μείζονος σπουδαιότητας ή γενικότερης σημασίας, τα οποία αφορούν διαφωνίες Επιτρόπων αναφορικά με την έγκριση χρηματικών ενταλμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι, συνεχίζουν οι διαφωνίες Επιτρόπων αναφορικά με την έγκριση ενταλμάτων πληρωμής συμβασιούχων, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι, εφόσον κάποιος από αυτούς στείλει αθεώρητα τα εντάλματα, στο Ελεγκτικό Συνέδριο η διαδικασία που θα ακολουθηθεί πλέον δεν είναι: Επίτροπος, Κλιμάκιο, Ολομέλεια, αλλά Επίτροπος, Κλιμάκιο, Τμήμα και, εφόσον χρειαστεί Ολομέλεια.
Να σημειωθεί ότι η τελευταία απόφαση της Ολομέλειας του Ε.Σ. για τους συμβασιούχους είχε ληφθεί μετά από παραπομπή αθεώρητου εντάλματος από Κλιμάκιο του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

20/09/2017
 aftodioikisi.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών