ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Οσμή παρακμής

η εικόνα προφίλ του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
Μιλάμε πολύ για όλα και για τίποτα. Και, στο τέλος, τι μένει; Σχεδόν, τίποτα. Πολύ εύκολα καθιστούμε κεντρικό θέμα ένα ζήτημα, που εντυπωσιάζει επικοινωνιακά. Και μέσα σε δυο - τρεις μέρες το ξεχνάμε. Άλλοτε, αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι είναι σχεδιασμένο. Άλλοτε, όχι.

Πάντως είναι συχνό το φαινόμενο να ρίχνεται στην αγορά των ειδήσεων ένα γεγονός, που κερδίζει εύκολα το ενδιαφέρον του κοινού, αλλά άλλος είναι ο στόχος του. Να αποσύρει το ενδιαφέρον μας από ένα πρόβλημα, που είναι κεντρικό και πρέπει να το αναλύσουμε και πρέπει να το συζητήσουμε. Και να ασχολούμαστε με μια φευγαλέα επικαιρότητα.
Από αυτά, που συμβαίνουν αυτές τις μέρες, διάλεξα δύο χαρακτηριστικά γεγονότα. Με μια πρώτη ματιά δεν συνδέονται μεταξύ τους. Εκφράζουν, όμως και τα δύο μια παθογένεια, που πρέπει να μας τρομάξει.
Το πρώτο: 106 φοιτητές του Πανεπιστημίου της Πάτρας αγόρασαν μια εργασία, που έπρεπε να παραδώσουν στον καθηγητή τους, την αντέγραψαν και φυσικά την παρέδωσαν. Μόλις αποκαλύφθηκε αυτή η απάτη, οι Πανεπιστημιακές αρχές ξεκίνησαν την διαδικασία επιβολής κυρώσεων στους 106 φοιτητές. Δεν μιλάμε για σκληρές ποινές. Κάποια απαγόρευση συμμετοχής τους, στην επόμενη εξεταστική περίοδο. Μια από τις μεγάλες φοιτητικές παρατάξεις βγήκε μπροστά και ζήτησε την επιείκεια των πανεπιστημιακών αρχών. Το σκεπτικό της; Σαχλαμάρες! Δεν αντέχεται. Τελικά, τους πήρε είδηση ο αρχηγός του κόμματος, στο οποίο πρόσκειται η φοιτητική παράταξη και τους διέγραψε.
Σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο του εξωτερικού οι αντιγραφείς θα είχαν υποστεί την ποινή της οριστικής τους διαγραφής από το πανεπιστήμιο. Δύο πράγματα κρατούμε από αυτό το γεγονός. Τη φαυλότητα ενός μεγάλου αριθμού φοιτητών και το βαρύ κλίμα ανοχής, στο οποίο κινούνται οι φοιτητικές παρατάξεις
.
Το δεύτερο: ο γνωστός σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού του Μαξίμου, Νίκος Καρανίκας, στην προσπάθειά του να μαζέψει τις πληγές της κυβέρνησης, από την εξέλιξη της μεγάλης επένδυσης στην Χαλκιδική, προέβη σε μια πλαστογραφία και απάτη. Πήρε φωτογραφία της εποχής του 2010 (τότε, που δεν είχε καν ξεκινήσει η συγκεκριμένη επένδυση) και την παρουσίασε ως τωρινή. Για να αποδείξει, δήθεν, ότι η συγκεκριμένη επένδυση κάνει κακό στο περιβάλλον.
Σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου ένας τέτοιος σύμβουλος θα είχε αποπεμφθεί με σκαιό τρόπο. Ο Αλέξης τον κρατά.
Και τα δύο αυτά γεγονότα δεν προδίδουν μια βαριά οσμή παρακμής;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Τετάρτη, 13.09.2017


ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών