Π . ΤΑΓΚΑΛΗΣ : Οι συνέπειες της ελλιπούς άσκησης διοίκησης από τη Δημοτική αρχή του κ. Α.Παναγιωτόπουλου έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας.
Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 31.7.17 συζητήθηκε, σε συνέχεια ερώτησης της παράταξής μας, το θέμα της επιστροφής χρημάτων στους κτηνοτρόφους για το δικαίωμα βοσκής του έτους 2016, που ο Δήμος λανθασμένα εισέπραξε αντί της Περιφέρειας.

Οι απαντήσεις της Δημοτικής Αρχής ήταν απογοητευτικές. Οι δικαιολογίες που εκφράστηκαν, για την λανθασμένη χρέωση από το Δήμο στους κτηνοτρόφους, δεν έχουν καμία βάση λογικής και δείχνουν την  ανεπάρκεια και την έλλειψη ενημέρωσης στα θέματα των κτηνοτρόφων.
Είναι λυπηρό δυο Αντιδήμαρχοι του Δήμου να μην έχουν γνώση επί του θέματος. Από τη μια η κα Ανδρεοπούλου να εμμένει στη θέση της ότι ακολουθήθηκε η περσινή διαδικασία γιατί υπήρχε σύγχυση επί του θέματος και ότι τα ποσά δεν έχουν γίνει απαιτητά από την Περιφέρεια - κάτι που φυσικά δεν ισχύει καθώς με την υπ’ αριθμό 558/39122/05-04-2017 (Β’ 1340) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων έως το τέλος του 2017 πρέπει να έχουν πληρωθεί τα τέλη βόσκησης. 
Από την άλλη η θεματική  Αντιδήμαρχος κα. Πιλάλα να  μας πληροφορεί ότι το ποσό εισπράχθηκε διότι όλα αποσαφηνίστηκαν από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο τέλος του 2016. Είναι τουλάχιστο ανεπίτρεπτο να μην γνωρίζουν ότι ο Ν.4351 Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις ο οποίος ψηφίστηκε το Δεκέμβριο του 2015 ορίζει στο Άρθρο 7 (Μίσθωμα δικαιώματος χρήσης βοσκής) παράγραφος 2 ότι 'το μίσθωμα των δημόσιων γαιών κατατίθεται υπέρ της Περιφέρειας, στα διοικητικά όρια της οποίας ασκείται η βόσκηση και σε σχετικό λογαριασμό της'.   Άρα ο Δήμος ήταν ενήμερος για το θέμα από το τέλος του 2015 και όχι του 2016.
Οι συνέπειες της ελλιπούς άσκησης διοίκησης από τη Δημοτική αρχή του κ. Α.Παναγιωτόπουλου έχει ως συνέπεια την ταλαιπωρία μιας σημαντικής μερίδας συμπολιτών μας.
 ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ – «ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ»
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών