Εβραϊκή πολυεθνική TOTAL προς Τουρκία: “Θα βυθίσουμε τα πλοία σας αν χρειαστεί”

Πως ο γαλλικός κολοσσός κινεί τα νήματα των εξελίξεων
Αποφασισμένος να προστατεύσει την Κύπρο από κάθε τουρκική πρόκληση εμφανίστηκε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο ίδιος φέρεται να είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό: «Θα προστατέψουμε με κάθε τρόπο τα συμφέροντα της
Total και τις γεωτρήσεις στην Κυπριακή ΑΟΖ». Ωστόσο, όπως πολλές φορές έχει αποδείξει το el.gr ο Μακρόν -και ο κάθε πρωθυπουργός ή πρόεδρος- δεν έχει ουσιαστική εξουσία επί των αποφάσεων που καθορίζουν το μέλλον του κόσμου.
Ο γαλλικός στρατός -όπως και ο αμερικανικός εάν θυμηθούμε την περίπτωση του Ιράκ- πληρώνεται από τα λεφτά των πολυεθνικών πετρελαίου που δρουν σε αυτές τις περιοχές και σε τελική ανάλυση υποκινούν τους ενεργειακούς πολέμους για να βρουν νέα πλουσιότερα κοιτάσματα, αυξάνοντας τον τζίρο τους κατά δισεκατομμύρια δολάρια. Συνεπώς, ο Μακρόν είναι ένα φερέφωνο της TOTAL και τα λεγόμενά του είναι στην ουσία οι αποφάσεις του εβραϊκού πετρελαϊκού κολοσσού.
Η TOTAL ξεκαθάρισε στον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν θα ανεχθεί καμία διατάραξη στις έρευνες και τις γεωτρήσεις που λαμβάνουν χώρα στην κυπριακή ΑΟΖ λέγοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αναστολή στις εργασίες εξόρυξης οτιδήποτε και αν κάνουν οι Τούρκοι. Μάλιστα, χρησιμοποιώντας ως “ασπίδα προστασίας” τον γαλλικό στρατό, η TOTAL δεν θα διστάσει να επιτεθεί ενάντια και σε όποια τουρκικά πλοία πλησιάσουν ή ενοχλήσουν την γεώτρηση.
Το “νερό έχει μπει στο αυλάκι” στην νοτιονατολική Μεσόγειο και η TOTAL δείχνει αποφασισμένη να το τραβήξει μέχρι τέλους, ειδικά εάν τα κοιτάσματα ξεπεράσουν τις προσδοκίες και τις εκτιμήσεις των ειδικών.



ΠΗΓΗ
 https://enantion.gr/

 14/07/2017


ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών