ΕΛΒΟ: Τέλος εποχής! - Πωλείται άμεσα ή στον Θ.Λιακουνάκο και τους Γερμανούς της KMW ή σε μια νοτιοαφρικανική εταιρεία!

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgW1vHi2x1CgghoFlDHZmcfJKkIOAd1XtWktEMnbeJyA1-vayVnj7baPKqMoNtk3TboJqTHPLaK8tvHQAM2vQlFHNQVP6lGSWow7qKxMkE-NK1tG2Epc1_2dzejz7cUTkELB7OLC3XSbSTt/
Προσφορές υπέβαλαν για την απόκτηση της για την εξαγορά της Ελληνικής Βιομηχανίας Οχημάτων (ΕΛΒΟ) κατέθεσαν η γερμανική εταιρεία Krauss-Maffei Wegmann (KMW) η οποία διατηρεί στενές σχέσεις μέχρι σήμερα με τον όμιλο του επιχειρηματία Θωμά Λιακουνάκου κατηγορούμενου για σωρεία υποθέσεων διαφθοράς και πρόσφατα
αποφυλακισμένο με όρους και η νοτιοαφρικανικός όμιλος Paramount Group, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής οχημάτων στην χώρα με την τεράστια παράδοση στην μεταλλουργία.
Η Paramount Group ιδρύθηκε το 1994 από τον εβραϊκής καταγωγής επιχειρηματία Ivor Ichikowitz, ταυτόχρονα με την άνοδο του Nelson Mandela στην εξουσία.
Έχοντας αναπτύξει στενές σχέσεις με το κυβερνών Αφρικανικό Εθνικό Κογκρέσο (ANC) από τα φοιτητικά του χρόνια, ο Ichikowitz δραστηριοποιήθηκε αρχικά στην εκποίηση του πλεονάζοντος αμυντικού υλικού των ενόπλων δυνάμεων της Νοτίου Αφρικής.
Η εταιρεία επικεντρώνεται στην κατασκευή τροχοφόρων οχημάτων ενώ τελευταία έχει εμπλακεί στην κατασκευή πλωτών μέσων και την αεροναυπηγική και απασχολεί 3.000 εργαζομένους, έχοντας εξασφαλίσει συμβόλαια με πελάτες 28 χωρών στην Αφρική, την Ασία και τη Μ. Ανατολή. Εχει στενές σχέσεις με χώρες του Κόλπου, όπως τ Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Tην επόμενη εβδομάδα αναμένεται το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών και συγκεκριμένα του 85,49% που ανήκει στο ελληνικό Δημόσιo, με τιμή εκκίνησης τα 10 εκατ. ευρώ. Τα έχοντας άμεση ανάγκη αποπληρωμής νυν χρέη της ΕΛΒΟ είναι περίπου 25 εκατομμύρια ευρώ.
Η KMW αποτελεί γνώριμο συνεργάτη της ΕΛΒΟ από το πρόγραμμα συμπαραγωγής των αρμάτων μάχης Leopard-2HEL του Ελληνικού Στρατού, στο πλαίσιο του οποίου υλοποιήθηκε η κατασκευή υποδομών, όπως το κτήριο Ηλεκτρομαγνητικής Συμβατότητας (EMC) και o στίβος δοκιμών αρμάτων-οχημάτων, και παρασχέθηκε ειδικός εξοπλισμός και εργαλεία για τη συμπαραγωγή του πυροβόλου L55 και τη συναρμολόγηση του σκάφους και του πύργου του άρματος.
Το σχέδιο του ομίλου Λιακουνάκου είναι να μεταφέρει την εταιρεία HDVS με έδρα το Βόλο (προερχόμενη από τα αντισταθμιστικά των Leopard-2HEL γα τα οποία κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος ο Θ.Λιακοτυνάκος) στην ΕΛΒΟ και να τις συγχωνεύσει.
Τα προς πώληση περιουσιακά στοιχεία είναι τα ακίνητα (οικόπεδα και κτιριακές εγκαταστάσεις) στη Βιομηχανική Περιοχή της Σίνδου, ο εξοπλισμός και τα πνευματικά δικαιώματα της ΕΛΒΟ, ενώ αντίθετα εξαιρείται ο εξοπλισμός υψηλής τεχνολογίας, όπως το κτήριο EMC, που ανήκει στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και θα ενοικιαστεί από τον επενδυτή με σύμβαση παραχώρησης.
Ο επενδυτής καλείται να επωμιστεί τα συσσωρευμένα χρέη της εταιρείας που ξεπερνούν τα €170 εκατ. ενώ το μέλλον των 336 εργαζομένων εξαρτάται απόλυτα από τα επιχειρησιακά σχέδια (business plan) που έχουν κατατεθεί.
Πάντως το υπουργείο θα "προικίσει" άμεσα την ΕΛΒΟ με πρόγραμμα εκσυγρχονισμού των ΤΟΜΠ Μ113, αλλά και διάφορα άλλα προγράμματα με πιθανότερο την απόφαση εκσυγχρονισμού ΤΟΜΑ που θα προμηθευτεί δωρεάν η χώρα μάλλον από τις ΗΠΑ. Περίπου 400 Bradley M2 είναι έτοιμα να οδεύσουν προς Ελλάδα...

 http://www.pronews.gr/
 03/06/2017 - 11:25
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών