ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Κουκουλοφόροι παντού!

 Φωτογραφία του ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ.
Το θέμα δεν πρέπει να ξεχαστεί. Πριν λίγες μέρες διατυπώθηκε μια φοβερή και φρικώδης καταγγελία. Έλληνες κουκουλοφόροι (στρατιωτικοί, αστυνομικοί ή άλλοι πολίτες) επαναπροωθούν με τη βία Τούρκους φυγάδες, που πέρασαν τα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Η κυβέρνηση δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα για διευκρινήσεις μέχρι σήμερα. Ουσιαστικά, δεν τα έχει διαψεύσει. Ο Συνήγορος του Πολίτη διέταξε έρευνα. Αρμόδιος ή αναρμόδιος υπουργός ζήτησε τον πειθαρχικό έλεγχο της ανεξάρτητης αρχής του Συνηγόρου του Πολίτη. Εξηγήσεις ζήτησε και ο υπεύθυνος για τα ανθρώπινα δικαιώματα επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης. Ο Πρόεδρος των κοινωνικών αξιών, ναύαρχος του πολεμικού ναυτικού, υιοθέτησε ουσιαστικά τις καταγγελίες. Σχετικές εξηγήσεις από τον Τόσκα, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, ζήτησαν 25 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει φωτιά. Και εδώ. Και στο εξωτερικό.
Η κυβέρνηση ουσιαστικά σιωπά. Τα ερωτήματα, που εγείρονται, είναι πολλά. Τι δεν πρέπει να ξεχνάμε. Ο Τούρκος πρωθυπουργός είχε δηλώσει, αμέσως μετά τη σύλληψη των οχτώ αξιωματικών, ότι ο Αλέξης Τσίπρας, σε επικοινωνία του με τον Ταγίπ Ερντογάν, είχε υποσχεθεί στον Τούρκο πρόεδρο ότι, το πολύ σε 15 με 20 μέρες, θα επαναπροωθούσε τους οχτώ στην Τουρκία. Η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ποτέ δεν διαψεύσθηκε, επισήμως. Τουλάχιστον, μέχρι σήμερα.
Ευτυχώς που συγκεκριμένοι δικαστές έδειξαν θάρρος. Και είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι είχε εκτυλιχθεί μια τεράστια απόπειρα να μεταπειστούν, ειδικά οι ανώτατοι δικαστές. Κάποιος, μάλιστα, ενέδωσε, προσωρινά. Και επιχείρησε να μεταπείσει τους υπόλοιπους. Δεν τα κατάφερε. Και αναγκάστηκε να προσχωρήσει στη συντριπτική πλειοψηφία των αρεοπαγιτών. Γι’ αυτό, το τελευταίο, θα επανέλθω. Τη σωστή στιγμή.
Θα προσθέσω και ένα άλλο γεγονός σε συνδυασμό με μια παρατήρηση. Η Τουρκική πολιτική ηγεσία «άστραψε και βρόντηξε» με την δημοσίευση των δικαστικών αποφάσεων οι οποίες απέρριπταν το αίτημα για την έκδοση των οχτώ Τούρκων στρατιωτικών. Αυτό, αιφνιδιαστικά, έπαυσε. Πλήρης σιωπή από την μεριά της Τουρκίας.
Τί σημαίνουν όλα αυτά; Γιατί σιώπησε η Τουρκία; Χωρίς αντάλλαγμα; Χωρίς κάποια έμπρακτη υποχώρηση της Ελληνικής πλευράς; Μήπως, τελικά, η υπόσχεση, που είχε δώσει ο Αλέξης Τσίπρας, υλοποιείται με κουκουλοφόρους;
Κάποια στιγμή θα απαντηθούν τα ερωτήματα. Θα υπάρξει και το άνοιγμα των αρχείων. Ελληνικών και ξένων. Και, τότε, τα ερωτήματα θα αποκτήσουν απαντήσεις. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι φρικιαστικές.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 15.06.2017
ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών