Στη φυλακή ο ιερέας που υπεξαίρεσε χρήματα από το ταμείο των εκκλησιών της Αγίας Ευθυμίας

ΙΕΡΕΑΣ
Συνελήφθη χθες στη Λαμία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας ο ιερέας που, πριν μερικά χρόνια, υπεξαίρεσε χρήματα από το ταμείο των εκκλησιών της Αγίας Ευθυμίας και είχε καταδικαστεί τον περασμένο Δεκέμβριο από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας  σε συνολική κάθειρξη
ένδεκα (11) χρόνων και τριών (3) μηνών. Το δικαστήριο τον είχε κρίνει ένοχο για υπεξαίρεση, για πλαστογραφία και για απάτη. Του αναγνώρισε το δικαίωμα η τυχόν έφεσή του να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής εγγύησης 3.000 €. Φαίνεται ότι δεν κατέβαλε, μέχρι τώρα, την εγγύηση των 3.000 € κι έτσι συνελήφθη στη Λαμία και οδηγήθηκε στις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών.
Ας δούμε το σχετικό ρεπορτάζ από το www.lamiareport.gr:
Λαμία: Έπιασαν απατεώνα ιερέα που είχε καταδικαστεί σε 11 χρόνια φυλακή
Είχε καταδικαστεί για υπεξαίρεση, πλαστογραφία και απάτη σε κάθειρξη 11 ετών και 3 μηνών, από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας.
Τον δρόμο για τις φυλακές της Νιγρίτας Σερρών πήρε ένας 50χρονος ιερέας, ο οποίος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη Λαμία από αστυνομικούς της Ασφάλειας Λαμίας.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για τον ιερέα που τον Δεκέμβριο του 2016 καταδικάστηκε από το Εφετείο Λαμίας για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα, που είχαν να κάνουν με σωρεία ποινικών αδικημάτων.
Ο 50χρονος ιερέας είχε καταδικαστεί σε συνολική ποινή κάθειρξης έντεκα (11) ετών και τριών (3) μηνών, για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης, πλαστογραφίας μετά χρήσεως και απάτης, κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και ψευδούς βεβαίωσης.
Είχε κλέψει το ταμείο της εκκλησίας σε χωριό της Φωκίδας
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο ιερέας τον τελευταίο καιρό διαμένει στην Κομοτηνή και είναι άγνωστο αν λειτουργεί ή όχι σε κάποια ενορία. Ωστόσο όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ όταν υπηρετούσε στο χωριό Αγία Ευθυμία Φωκίδας, είχε κλέψει από το ταμείο των εκκλησιών 37.296 ευρώ.

 http://agiathimia.com/
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών