Δικηγόροι Αιγίου: Εδωσαν «μάχη» στις Βρυξέλλες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό

 Δικηγόροι Αιγίου: Εδωσαν «μάχη» στις Βρυξέλλες για το ασφαλιστικό και το φορολογικό
ΑΚΡΟΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΦΟΡΩΝ
Ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής αναφορών της ΕΕ βρέθηκε αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, όπου και συζητήθηκε η αναφορά που είχε κάνει πριν μερικούς μήνες για το θέμα του ασφαλιστικού και του φορολογικού των δικηγόρων.

Χθες πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες στην έδρα των Θεσμών της ΕΕ η ακρόαση των εκπροσώπων του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γιώργο Μπέσκο να στηρίζει ενώπιον των μελών της επιτροπής αλλά και των παρισταμένων ευρωβουλευτών την αναφορά που είχε καταθέσει νωρίτερα, στην οποία σημείωνε ότι τα νομοσχέδια (σ.σ. όταν είχε κατατεθεί η αναφορά είχε μορφή νομοσχεδίου αλλά στο μεταξύ ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) αποτελούν δήμευση του εισοδήματος για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες της χώρας, ενώ το ασφαλιστικό ψηφίστηκε χωρίς να έχουν εκπονηθεί αναλογιστικές μελέτες βάσει των οποίων θα δικαιολογείται η επιβολή τόσων μεγάλων εισφορών και η ανταποδοτικότητά τους σε σχέση με την προσδοκώμ31|05|2017 16:50ενη σύνταξη.
Σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει ο κ. Μπέσκος σε ανάρτησή του στο Facebook, μετά τη χθεσινή ακρόαση η επιτροπή αναφορών έκρινε μη επαρκείς τους ισχυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης και της Κομισιόν και αποφάσισε να ζητήσει εγγράφως εξηγήσεις από την ελληνική κυβέρνηση και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να εξετάσει σε βάθος το ζήτημα. Επίσης, κατά τους ισχυρισμούς του πρόεδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου η επιτροπή αναφορών θα αποστείλει έγγραφο και στον ESM σχετικά με το εν λόγω ζήτημα.

Πηγή:iefimerida.gr
 31|05|2017 16:50
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών