Σέρρες: Εξαρθρώθηκε μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών

 
Με μια οργανωμένη επιχείρηση στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί από όλες τις υπηρεσίες των Σερρών, η τοπική Δίωξη Ναρκωτικών έβαλε τέλος στη δράση ενός τεράστιου κυκλώματος που
διακινούσε σε όλη την Ελλάδα μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών όλων των ειδών. Ως αρχηγοί, φέρονται ένας 42χρονος Βούλγαρος που κρατείται σε ελληνική φυλακή και ένας ακόμη ομοεθνής του.

Ως τώρα, συνελήφθησαν 14 Έλληνες ηλικίας 32 ως 55 χρόνων, μεταξύ των οποίων τέσσερις γυναίκες, ενώ άλλα 23 άτομα κατηγορούνται για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση σε βαθμό κακουργήματος και 39 άτομα για πλημμελήματα που αφορούν κυρίως την προμήθεια ναρκωτικών. Πρώτος, συνελήφθη ένας 43χρονος Βούλγαρος τη στιγμή που παρέδιδε τρεις συσκευασίες με ηρωίνη βάρους 416,5 γραμμαρίων σε έναν 48χρονο Έλληνα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Τα δύο αυτοκίνητα στα οποία επέβαιναν κατασχέθηκαν μαζί με έξι κινητά και 5.905 ευρώ που προέρχονταν από το εμπόριο ναρκωτικών.



Ακόμη, σε ένα δάσος της Θεσσαλονίκης βρέθηκε η «καβάντζα» του 48χρονου όπου βρέθηκαν άλλες 13 συσκευασίες με ηρωίνη βάρους δυο κιλών και 83 γραμμαρίων, ενώ στο σπίτι του κατασχέθηκαν άλλα 2.800 ευρώ, μία σιδερογροθιά και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

Στη συνέχεια, η επιχείρηση επεκτάθηκε σε διάφορες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, όπου συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης. Στο σπίτι ενός από αυτά σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε ένα πλήρες εργαστήριο για την παραγωγή κάνναβης με την υδροπονική μέθοδο και 50 χασισόδεντρα μέσα σε γλάστρες.



Σε άλλα σπίτια και σε οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της σπείρας, κατασχέθηκαν τρία κιλά και 466,3 γραμμάρια ηρωίνης, 36,6 γραμμάρια κοκαΐνης, 502,6 γραμμάρια μεθαδόνης, 367,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, 8,8 γραμμάρια αμφεταμίνης, 122 χασισόδεντρα, 99 ναρκωτικά χάπια, ζυγαριές ακριβείας, έξι οχήματα και 30 κινητά.

Ακόμη, κατασχέθηκαν ένα πολεμικό τυφέκιο τύπου Καλάσνικοφ και ένα πιστόλι διαμετρήματος 9 χιλιοστών που εστάλησαν για βαλλιστική εξέταση, ένα πιστόλι αερίου, ένα αεροβόλο τυφέκιο, 49 φυσίγγια διάφορων διαμετρημάτων και 48.110 ευρώ από την διακίνηση ναρκωτικών!


19:06
18/05/2017
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών