ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Πονάνε, μωρέ, τα παλληκάρια;

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas Δεν ξέρω επακριβώς πόσο αξιόπιστες είναι οι προβλέψεις και εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι δεν είναι λίγες οι φορές που έχουν πέσει έξω.
Σε μια, μάλιστα, περίπτωση είμαι βέβαιος πως οι προβλέψεις και εκτιμήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δεν θα επαληθευθούν. Στην πρόβλεψή του ότι θα αυξηθεί το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν το 2017 κατά 2,2%.

Προσωπικά, δεν είχα συμμεριστεί και τη φθινοπωρινή τους αισιοδοξία ότι το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν θα αυξηθεί κατά 2,7% το 2017. Και είχα στηριχθεί στην κάμψη της κατανάλωσης λόγω της υπερ-φορολόγησης, στη μείωση της δημόσιας και ιδιωτικής επένδυσης, για μια σειρά λόγων και στην έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής αύξησης των εξαγωγών.
Πάντως, από την άλλη, πρέπει να παραδεχτούμε όλοι μας ότι σε αυτές τις προβλέψεις και εκτιμήσεις στηρίζονται όλα τα οδυνηρά μέτρα που επιβάλλονται στην καθημερινότητά μας.
Αυτό που δεν κατανοώ, είναι ο τρόπος που αντιδρά η Κυβέρνηση κάθε φορά που αντιμετωπίζει δυσάρεστα, για αυτήν, επικοινωνιακά κύματα. Όπως συνέβη χθες.
Από τη δημοσίευση των εκτιμήσεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι το 2018 δεν θα έχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα του 3,5%, όπως έχουμε συμφωνήσει και δεσμευτεί. Αλλά, οπωσδήποτε, μικρότερο. Που θα μας εξαναγκάσει να αποδεχτούμε περιοριστικά μέτρα κοντά στα 2,7 δις ευρώ!
Πως διάβασε αυτά τα στοιχεία η Κυβέρνηση; Πρώτα σκέφθηκε να απαντήσει καταιγιστικά. Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κάνει και στο παρελθόν λάθος προβλέψεις! Και μετά, η Κυβέρνηση εκτόξευσε το φοβερό επιχείρημα. Δεν θα υπάρξουν μέτρα, γιατί, σε περίπτωση που επαληθευθούν τα στοιχεία του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τότε θα εφαρμοστεί ο «αυτόματος κόφτης δαπανών». Αυτόν, που ψήφισε η παρούσα Βουλή με τις ψήφους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ!
Τι ήθελε να πει ο «ποιητής» των κυβερνητικών ανακοινώσεων; Θα έχουμε μέτρα, που θα πονέσουν μάλιστα πολύ, αλλά, αυτά, δεν θα χρειαστεί να ψηφιστούν από την Ελληνική Βουλή. Με απλή πράξη της Δημόσιας Διοίκησης θα κοπούν αυτομάτως οι δαπάνες. Με άλλα λόγια, αυτομάτως θα «κουρευτούν» και οι μισθοί και οι συντάξεις.
Έτσι, δεν θα πονέσουν οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! Αλλά, «αυτομάτως», όλος ο Ελληνικός λαός!
Καλά δεν σκέφτονται την ημέρα που θα εγκαταλείψουν την εξουσία;
Νέα Κρήτη, Άποψη, Πέμπτη, 20.04.2017

Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών