Πάνω από 600 νέοι θέλουν να επενδύσουν στη γη

 
Στις αιτήσεις των Νέων Αγροτών στην Ηλεία έχει καταγραφεί ρεκόρ καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του αρμόδιου τμήματος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) ΠΕ Ηλείας, μέχρι  τώρα έχουν γίνει 638 αιτήσεις ένταξης στο νέο πρόγραμμα που περιλαμβάνεται στην προγραμματική περίοδο 2014-2020.

Όπως τόνισε στην εφ.«Πατρίς» ο αναπλ. προϊστάμενος του τμήματος Φυτικής & Ζωικής Παραγωγής και Υλοποίησης Δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, Αντώνης Γιαχαλής, το 2009 είχαν κατατεθεί 220 αιτήσεις και 320 το 2014, αύξηση που μαρτυρά ισχυρό ενδιαφέρον επένδυσης από τους νέους στον πρωτογενή τομέα εν μέσω της οικονομικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον κ.Γιαχαλή, το αυξημένο ενδιαφέρον οφείλεται σε ένα τρίπτυχο παραγόντων που επηρεάζει καθοριστικά την απόφαση για αίτηση στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών.
«Ο πρώτος λόγος είναι η γενικότερη οικονομική κατάσταση. Ο κόσμος ψάχνει διέξοδο και τα αγροτικά δείχνουν να είναι ενδιαφέρουσα επιλογή, με ότι αυτό συνεπάγεται και τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος. Ο δεύτερος λόγος είναι η αλλαγή στους όρους, καθώς τώρα ο υποψήφιος Νέος Αγρότης δεν έχει τις μακροχρόνιες υποχρεώσεις που είχε στο παρελθόν σε ανάλογο πρόγραμμα. Τώρα κάποιος τελειώνει τις υποχρεώσεις του στα τέσσερα χρόνια αντί για τα δέκα. Ο τρίτος λόγος είναι το γεγονός ότι το πρόκειται για εμπροσθοβαρές πρόγραμμα, διότι ο Νέος Αγρότης παίρνει τα χρήματα με το ξεκίνημα, το 70% αρχικά, και το υπόλοιπο 30% σε βάθος τριετίας», εξηγεί στην εφ.«Πατρίς» ο κ. Γιαχαλής.
 http://www.pronews.gr

11:21
20/04/2017
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών