Κόβονται εξεταστικά κέντρα Πανελληνίων στη Φωκίδα

        "ΚΟΦΤΗΣ ΚΑΙ ΕΞΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ"  για την εκπαίδευση
Με κατάληψη απάντησαν στην Γραβιά
Μετά το κόψιμο της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών…
Μετά το πλήγμα στην β΄ γλώσσα …
Μετά τα "Πασχαλιάτικα" κενά και πλεονάσματα…
Ήρθε και η σειρά των εξεταστικών κέντρων για τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Με απόφαση του Περιφερειακού Δ/ντή (και σχετική πρόταση του Δ/ντή ΔΔΕ Φωκίδας) τα εξεταστικά κέντρα Λυκείων ΓΡΑΒΙΑΣ, ΛΙΔΩΡΙΚΙΟΥ, ΔΕΣΦΙΝΑΣ, ΕΡΑΤΕΙΝΗΣ (την προηγούμενη χρονιά και ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ)  υπέκυψαν στον δημοσιονομικό κόφτη και τον "εξορθολογισμό" του Υπ. Παιδείας,
που βλέπει τα πάντα με αριθμούς σύμφωνα με τις έξωθεν απαιτήσεις του ΟΟΣΑ-ΕΕ.
Με πορεία απάντησαν οι μαθητές  στο Λιδωρίκι
Η οικονομική ασφυξία στην Παιδεία και η δήθεν καλύτερη διαχείρισή της, ανοίγει λεωφόρους για την άμεση εξαφάνιση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας των αναγκών και των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών, ολόκληρης της κοινωνίας. Με ακραία επιχειρηματική λογική στο υπόμνημα "του εθνικού διαλόγου" δηλώνεται ότι ο αριθμός Λυκείων θα μειωθεί, για να γίνουν καλύτερα! Το λύκειο της επαρχίας και κυρίως των νησιωτικών και ορεινών περιοχών θα καταργηθεί πλήρως και θα οδηγηθούμε στο εκπαιδευτικό σύστημα της «ηρωικής» δεκαετία του 50, όπου μόνο στην πρωτεύουσα των νομών θα υπάρχει λύκειο.
Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφαση, προκειμένου οι μαθητές να προσέλθουν στις εξετάσεις τους με όσο γίνεται καλύτερες συνθήκες. Οι εξετάσεις από μόνες τους είναι Γολγοθάς για τα παιδιά μας και τις οικογένειές τους. Ας μην κουβαλάνε και άλλα στην πλάτη τους.
Αξιοπρεπή εργασία και ζωή – εκπαίδευση δημόσια και ουσιαστική για όλα τα παιδιά. Τα δικαιώματά μας δεν στριμώχνονται στη «μνημονιακή κανονικότητα».
Καθένας δικαιούται να ζει με αξιοπρέπεια, να μπορεί να ονειρεύεται, να σχεδιάζει το μέλλον, να έχει την διαβίωση που του αξίζει, να προσφέρει αλλά και να παίρνει το καλύτερο!


 http://arempar.blogspot.gr/


Σάββατο, 29 Απριλίου 2017

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών