ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΓΟΝΤΖΑΣ : Τέταρτο μνημόνιο! Καλώς το!

η εικόνα προφίλ του Antonis Vgontzas
Είναι πεντακάθαρο. Για το περιεχόμενο και τη φάση των διαπραγματεύσεων, για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης, οι περισσότερες πληροφορίες προέρχονται από την κυβέρνηση και τα διάφορα non papers, που με προσοχή συντάσσει και χωρίς συστολή η ίδια μοιράζει.
Μια δεύτερη πηγή ενημέρωσης παραμένει ο διεθνής Τύπος.

Μια τρίτη και πιο αξιόπιστη πηγή είναι η βαθιά γνώση των προηγούμενων συμφωνιών. Του γράμματος και του πνεύματός τους.
Πρέπει, λοιπόν, να βρισκόμαστε κοντά στο τέλος αυτής της διαπραγμάτευσης. Χωρίς ξεχωριστές εκπλήξεις για το περιεχόμενό της. Φυσικά, αυτό το περιεχόμενο δεν περιορίζεται σε αυτά που συσταλτικά αφήνει η κυβέρνηση να εννοούμε. Ούτε το “κούρεμα” των συντάξεων θα είναι το μόνο. Ούτε η κατάρρευση του αφορολόγητου ακόμα και στα 5.700 ευρώ το χρόνο. Θα έχουμε κι άλλα σκληρά μέτρα. Και, κυρίως, μέτρα που θα ισχύσουν μετά το πέρας της διάρκειας του τρίτου μνημονίου. Δηλαδή μετά τον Αύγουστο του 2018.
Τέταρτο μνημόνιο, λοιπόν. Και πριν την ώρα του. Και μοναδική υπογραφή του “αριστερού” Αλέξη, με την πιο δεξιά πολιτική.
Την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές δεν μπόρεσα να ελέγξω την ακόλουθη, εξαιρετικώς ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ο Αλέξης διαβεβαιώνει στο κείμενο του τέταρτού του μνημονίου τους δανειστές ότι για τα μέτρα μετά τον Αύγουστο του 2018 έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από τον Αλέξη, δυστυχώς, όλα μπορεί κάποιος να τα περιμένει!
Εκείνο, όμως, που παραμένει σημαντικό, είναι η ομολογία του ίδιου ότι ανάμεσα στις 12 με 14 Μαΐου 2017 οι βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα ψηφίσουν όλα τα νέα επιβαρυντικά μέτρα, χωρίς να πάρουμε ούτε ένα μέτρο ελάφρυνσης του χρέους. Χωρίς, οι δανειστές, να μας δώσουν ούτε ένα ευρώ παραπάνω. Παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις του ίδιου ότι στο Eurogroup της 22ας Μαΐου 2017 θα τα πάρει όλα! Και αν δεν του τα δώσουν, τότε δε θα εφαρμόσει τα ήδη ψηφισμένα μέτρα.
Χωρίς να υπολογίζει, φυσικά, ότι τότε κανείς δε θα τον ρωτήσει σχετικά. Είναι, όμως, χαρακτηριστικό της παιδικής ηλικίας. Τα πολλά ψέματα που λένε τα παιδιά στη δύσκολη προσπάθειά τους να αντιμετωπίσουν την πραγματικότητα.
Έτσι φαίνεται και στην πολιτική ζωή. Δυστυχώς, για όλους μας, ο Αλέξης δεν έχει ξεφύγει από την, ευχάριστη μεν, επικίνδυνη δε, ζώνη της παιδικής πολιτικής ηλικίας.
Νέα Κρήτη, Άποψη, Σάββατο, 29.04.2017


Antonis Vgontzas
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών