Φήμες για διάγγελμα του Αλ. Τσίπρα σήμερα το βράδυ δίνουν τροφή σε σενάρια δημοψηφίσματος ή εκλογών...

 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας, μετά το ταξίδι του στο Ισραήλ απ' όπου και επιστρέφει γύρω στις 20:00 το απόγευμα είναι πιθανόν να απευθύνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό σήμερα το βράδυ.

Από την κυβέρνηση δεν δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το περιεχόμενο του διαγγέλματος. Ορισμένοι υποστηρίζουν ότι θα ανακοινώσει μέτρα για τα πιο αδύναμα στρώματα, χωρίς ωστόσο η πληροφορία να διασταυρώνεται.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαγγείλει μπόνους στους χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, πιθανόν κι άλλα ευνοϊκά μέτρα. 
Οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού θα βασίζονται στην υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016, καθώς δημιουργήθηκε από την υπεραπόδοση των φόρων ένας «κουμπαράς», μέρος του οποίου μπορεί, εκ των συμβάσεων με τους δανειστές, να διανείμει σε κοινωνικά μέτρα ανακούφισης των αδύναμων, η κυβέρνηση.
Δεν αποκλείεται, επίσης, να θελήσει να δώσει μεγαλύτερη έκταση και έμφαση στο θέμα της μείωσης του χρέους κατά 22% μέσω της χρονικής μετατόπισης και της επιτοκιακής αναδιάρθρωσης.
Φυσικά ουδέποτε έπαψε να υφίσταται η σεναριολογία για εκλογές η οποία εμπλουτίστηκε και από την πιθανότητα νέου δημοψηφίσματος με το ερώτημα, αν θα γίνουν δεκτά τα μέτρα της αξιολόγησης.
Υπενθυμίζεται ότι στην Ολομέλεια της Βουλής συζητείται ο προϋπολογισμός ο οποίος ψηφίζεται τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

 http://www.pronews.gr

18:03
08/12/2016
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών