ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΙΤΕΑΣ : Συζητάμε με το Χρήστο Μερινόπουλο –Μέρος 4οhttp://1.bp.blogspot.com/-8EZNMCqusow/Vex_k1Wad9I/AAAAAAAALxg/FxDVkSvJ5dA/s1600/11111.jpg
Τετάρτη 9 Νοεμβρίου2016 και ώρα 19:00 , στον Κυριακοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο Ιτέας (3ος Όροφος) συζητάμε με τον κ. Χρήστο Μερινόπουλο (Μέρος 4ο).               
Συνεχίζονται με το 4ο Μέρος οι συναντήσεις μας και η άκρως ενδιαφέρουσα παρουσίαση και συζήτηση με τον γιατρό κ. Χ. Μερινόπουλο, με θέμα "Το πρόβλημα του κακού στην Άννα Άρεντ και στην Ελληνική παράδοση"

71 χρόνια μετά το τέλος του 2ου παγκοσμίου πολέμου, βλέπουμε ότι και οι πόλεμοι (περιφερειακούς, όχι παγκόσμιους, τους λέμε) αυξάνονται και πληθύνονται, αλλά επίσης έχει εκτοξευτεί στα ύψη η παντός είδους βαρβαρότητα.
Ερωτήματα όπως:
"Πώς είναι δυνατόν το άτομο του 20ου και 21ου αιώνα, διανύοντας τέσσερες και πλέον αιώνες διαφωτισμού, ορθολογισμού, εξέλιξης, επιστημονικής και τεχνολογικής προόδου, βασισμένης στο «σκέφτομαι άρα υπάρχω» του Καρτέσιου (1596-1640), να βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση ώστε να μην μπορεί να σκεφτεί, εκβαρβαριζόμενοι;"και "Όλοι, εναντίον όλων;" διερευνούμε μέσα από τον προβληματισμό
της Άννας Άρεντ και της ελληνικής σκέψης.
Ερωτήματα σαν κι αυτά συζητάμε με τον κο Χρήστο Μερινόπουλο,
την Τετάρτη 09 Νοεμβρίου στις 7μ.μ., στην Ιτέα στο Κυριακοπούλειο, στον 3ο όροφο.


Εκ του Δήμου Δελφών
Η Αντιδήμαρχος Δελφών
Δημοτικής Ενότητας Ιτέας
&
Πρόεδρος Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιτέας
 
Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών