Όλα τα... καλά παιδιά στην Εξεταστική

 Όλα τα... καλά παιδιά στην Εξεταστική
Να καλέσει για κατάθεση ιδιοκτήτες καναλιών και εκδοτικών ομίλων αποφάσισε η Εξεταστική Επιτροπή για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης και των κομμάτων, αποδεχόμενη πρόταση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα.




Μετά την ολοκλήρωση, σήμερα, των καταθέσεων των επικεφαλής των τραπεζικών ιδρυμάτων, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Λάππας πρότεινε να κληθούν στην Επιτροπή οι επιχειρηματίες Ψυχάρης (ΔΟΛ, Mega), Μπόμπολας (Πήγασος, Mega), Αναστασιάδης (Πρώτο Θέμα), Αλαφούζος (Καθημερινή/Σκάι), Κυριακού (ΑΝΤ1), Κοντομηνάς (Alpha), Βαρδινογιάννης (Star/Mega) και Κουρτάκης (Παραπολιτικά).
Οι εκδότες και καναλάρχες καλούνται να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις στα μέλη της Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια που έχουν λάβει τα μέσα τους και τα οποία με βάση τα όσα προέκυψαν από τις προηγούμενες συνεδριάσεις υπερβαίνουν κατά πολύ το 1 δισ. ευρώ.
Η απόφαση για την κλήση των παραπάνω θεωρήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής, Σωκράτη Φάμελλο, ομόφωνη.
Ωστόσο υπήρξαν διαφωνίες σχετικά με το αν πρέπει να κληθούν οι μεγαλομέτοχοι ή είναι σκοπιμότερο να καταθέσουν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των επιχειρήσεων, οι οποίοι ενδέχεται να έχουν καλύτερη εικόνα για τις δανειοδοτήσεις και τους όρους αυτών, καθώς αυτοί ασκούν ουσιαστικά την καθημερινή διοίκηση.
Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος τοποθετήθηκε υπέρ αυτής ακριβώς της άποψης, ενώ ο βουλευτής της ΝΔ, Νότης Μηταράκης ζήτησε να κληθούν οι νόμιμοι εκπρόσωποι (οικονομικοί διευθυντές) ή όποιοι ορίσουν τα ίδια τα ΜΜΕ και είναι αρμόδιοι για τα δάνεια.
Τέλος, η Ν.Δ. ζήτησε, δια στόματος Κώστα Τζαβάρα, να κληθεί και εκπρόσωπος της "Αυγής" προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση της offshore που φέρεται να μετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο της εφημερίδας.


 14/07/2016 - 19:22
 http://www.fmvoice.gr/i
 Γράφει ο: Δαμιανός Κοσμίδης
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών