Ο ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΓΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟΝ ΓΑΛΑΞΙΑ FM 92,1



 http://www.naftemporiki.gr/fu/p/475417/940/940/0x00000000004ea7b1/1/o-neos-yfan-giannis-mpougas-stin-teleti-paradosis-paralabis-tou-upourgeiou-anaptuksis-.jpg

Απομαγνητοφωνώντας  την αποκλειστική  Συνέντευξη  που μας παραχώρησε  ο κύριος  Ιωάννης Μπούγας Πρώην υφυπουργός ανάπτυξης και πρώην βουλευτής Φωκίδας ( 2004-2009 )της Ν.Δ ,στο πλατό του Γαλαξία fm 92,1 και που μεταδόθηκε την 16/5/2016 σε ζωντανή ροή  στις 11:00-12:00 το πρωί στην εκπομπή «Προβληματισμοί» του Χάρη Μαρκάτου συνοψίζουμε σε ανασκόπηση,  τα θέματα που συζητήθηκαν.
Η παρουσία του σήμερα στο μικρόφωνο του ραδιοφώνου έρχεται να διαψεύσει κάθε άλλη επικριτική
ή σκωπτική κριτική που ασκήθηκε τα τελευταία έτη που θέλανε τον κύριο Μπούγα απών από την πολιτική σκηνή. Ο ίδιος δηλώνει παρών και  ανοιχτός για διάλογο.
Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν άκρως εξέχοντα ανάμεσα σε αυτά δεν έλειψαν οι σχολιασμοί για τις συνθήκες και την παρουσία του παραδοσιακού Ελαιώνα της Άμφισσας, η τοποθέτησή του για το Εγχείρημα ‘’Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2021’’,το Νοσοκομείο της Άμφισσας, η επαναφορά του σε προηγούμενες δηλώσεις του για τους καίριους οδικούς Άξονες που θα ευεργετούσαν την ανάπτυξη της περιοχής-και που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ-, η σχεδιαστική πορεία την πενταετία 2004-9, η οικονομική ύφεση και η δυσκαμψία του κρατικού μηχανισμού στην επανεκκίνηση και δραστηριοποίησή του τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIYnZbMfqKx-YXRBZZRuAtV42Ho1h7I6OzH4k-ZWqMGR89e_X-G2jUduBlk8bJhnRK4ZGMzZYDjNwzCwdxlFpjoy6c4OEPHehjio9FKdpJpPj_hGOmkzl4pDgV5YUjp9a4c0KgKIdhDgJv/s400/bougas_ioannis1.jpg
Πιο συγκεκριμένα στις δηλώσεις που είχε προβεί ο κύριος Μπούγας θαυμασμό προκαλεί το γεγονός ότι ο Μεγαλύτερος Αρχαιολογικός χώρος που καταμαρτυρείται στην Ευρώπη είναι εκείνος των Δελφών και που ανυποψίαστα δεν έχει τύχει της αξιοποίησης που θα έπρεπε προς ανάδειξή του. 
Επίσης με αφορμή την επανεμφάνιση πρόσφατης ανακοίνωσης πρόσληψης προσωπικού στον Δήμο με κριτήριο άξονα νομοθετικού περιεχομένου εκείνου του 2009, γίνεται αναφορά στις προσπάθειες που είχε κληθεί και είχε προβεί επί θητείας του ο κύριος Μπούγας για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Στο θέμα της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας δεν φάνηκε να συντρέχει στην αιχμή του δόρατος της σημασίας του Ελαιώνα και των Δελφών με αποτέλεσμα την αναποτελεσματικότητα του εγχειρήματος. Ουδέτερη στάση κράτησε κατά γενική ομολογία ενώ έκλεισε την συζήτηση επί του θέματος στο ότι τελικώς ‘’αυτό που καταγράφηκε είναι η προσπάθεια που έγινε και αυτό το κρίνω θετικά’’.
Για την υπόθεση του Ελαιώνα έγιναν νύξεις πέρα από τις ευρωπαϊκές διατάξεις στην ελειπή κρατική παρέμβαση στην αποζημίωση και αναγέννηση του παραδοσιακού Ελαιώνα, ενώ έγινε αναφορά στην αινιγματική παρουσία της Ουνέσκο στην συζήτηση. Η διασφάλιση θα ερχόταν μέσα από τον συγκερασμό Εθνικών και Υπερεθνικών Γραμμών επάνω σε  προβλεπόμενες  διατάξεις προστασίας-πράγμα που δεν έγινε.-
-Η σαθρότητα του πολιτικού συστήματος φαίνεται να εντείνει και να εντείνεται μέσα στον κρατικό μηχανισμό, που αυτός όπως και η ελιά σαπίζουν από την έρημο ενδιαφέροντος που έχει απλωθεί στο καμένο τοπίο, άλλοτε εύφορο και πλούσιο μίας κοιλάδας , καμάρι για τον τόπο- σχολ. Η Βιβή Μαρκάτου.
Σχετικά με το Νοσοκομείο της Άμφισσας η συλλογιστική πορεία του ομιλητή το ανήγαγε σαν ένα απτό παράδειγμα της γενικής αποσύνθεσης του Μωσαϊκού της Δημόσιας Υγείας. Ευθύνες ρίπτονται στην απόλυτη Αδυναμία του Υπουργείου Υγείας, δηλώνει καίρια ο κύριος Ιωάννης Μπούγας.
Στα Οδικά Δίκτυα που θα αποτελούσαν αναπνοή στην εμπορική, επικοινωνιακή ,τουριστική και πολιτική γραμμή της Χώρας έχει να αναφέρει πως τα περισσότερα έργα . Απεντάχθηκαν. 
-εγείρει περιέργειας-
 http://orafok.gr/photos/201402/05-24800bougas.jpg
Εν κατακλείδι ταιριάζοντας τα κομμάτια της ομιλίας μπορεί κανείς να οδηγηθεί συμπερασματικά ότι η οικονομική τόνωση του Τόπου βρίσκεται στην Γεφύρωση της Τοπικής Εξουσίας, της Κρατικής Ροπής και της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας.
Μόνο αν μάθουμε να εκμεταλλευόμαστε την γεωγραφική μας θέση, τον αστείρευτο πολιτισμικό μας πλούτο θα μπορέσουμε να αντέξουμε στο δύσκολο μίας τέτοιας καινοφανής οικονομικής Ύφεσης.
Για τον Γαλαξία fm
Βιβή Μαρκάτου
  16-5-2016
ΑΝΑΛΥΤΙΚΆ ΤΙ ΕΙΠΏΘΗΚΕ ΣΤΟ ΗΧΗΤΙΚΌ ΑΠΌΣΠΑΣΜΑ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΊ !
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών