Ιωάννης Μπούγας : ΞΑΦΝΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟ.

 https://scontent.fath7-1.fna.fbcdn.net/v/t39.30808-6/442445014_1124262625506439_2067126277457611371_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_eui2=AeFISCU-_yBOoy58FsdTw_y4sMqGZkCmlxOwyoZmQKaXExME97oNu1gIxsGd_H9di_9kZ9Fml3ArnVTqaBSSgI6N&_nc_ohc=rB-1Ee9m4scQ7kNvgGzN3Hk&_nc_ht=scontent.fath7-1.fna&oh=00_AYADaR6xmYM3MXWIfYUpwexxew_bxN9tMmsEBiia2cG9eg&oe=66499C6D


🔼Η κατασκευή του παραλίμνιου αγωγού της λίμνης του Μόρνου είναι μείζονος σημασίας περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο για τη Φωκίδα και προσωπικά το έχω αναδείξει ως ένα από τα τρία μεγάλα έργα, που θα εργαστώ να παραδώσω στον τόπο.
✅️Το έργο είχε πλήρως εγκαταλειφθεί από τις Κυβερνήσεις του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ και σε συνεργασία με την αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού και την Περιφέρεια το αναβιώσαμε ουσιαστικά από το 2019.
✅️Οι εκπρόσωποι του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πέντε ολόκληρα χρόνια, όχι μόνο δεν βρήκαν να πουν ένα λόγο υποστηρικτικό των προσπαθειών υλοποίησης του έργου, αλλά σε κάθε ευκαιρία επιχειρούσαν να τις απαξιώσουν.
✅️Σε αφωνία και απραξία την πενταετία, που πέρασε βρέθηκαν και οι εκπρόσωποι του ΠΑ.ΣΟ.Κ
✅️Και ξαφνΙκά ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ θυμήθηκαν τον παραλίμνιο και εν όψει εκλογών, άρχισαν ν΄ανησυχούν για την κατασκευή του!
✅️Από την παρουσίασή του, επειδή γνωρίζαμε ότι οι υποχρεώσεις για την κατασκευή των έργων του Ταμείου Ανάκαμψης είναι αυστηρές και οι προθεσμίες ανελαστικές, είχαμε πει ότι αν δεν καταστεί εφικτή η χρηματοδότησή του από πόρους του Ταμείου θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους.
✅️Τα ανωτέρω επανέλαβα ενώπιον του Δημάρχου Δωρίδας, του συνόλου των δημοτικών και τοπικών συμβούλων του Δήμου και πλήθος κόσμου κατά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής στις 23.12.2023.
✅️Όχι μόνο δεν επιχειρήσαμε να κρύψουμε ο,τιδήποτε, όπως ισχυρίζονται μερικοί, αλλά εξαρχής παρουσιάσαμε με πλήρη ειλικρίνεια την κατάσταση, δηλώνοντας ταυτόχρονα την αταλάντευτη βούλησή μας να προχωρήσει σε κάθε περίπτωση το έργο.
✅️Η βούληση αυτή επιβεβαιώθηκε σε πρόσφατη ευρεία σύσκεψη, η οποία έγινε μετά από αίτημά μου και με πρωτοβουλία του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, κ. Θανάση Κοντογεώργη. Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι:Νίκος Παπαθανάσης – Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανδρέας Νικολακόπουλος – Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Δημήτρης Σκάλκος – Γεν. Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και Εταιρικού Συμφώνου για το Πλαίσιο Ανάπτυξης ΕΣΠΑ, Δήμητρα Λυγούρα – Γεν. Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Εμμανουήλ Γραφάκος – Γεν. Γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων, Ορέστης Καβαλάκης – Διοικητής ΕΥΣΤΑ – Ταμείο Ανάκαμψης, Φάνης Σπανός – Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Γιώργος Δελμούζος – Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας, Δημήτρης Γιαννόπουλος – Δήμαρχος Δωρίδος, Χαράλαμπος Σαχίνης – Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ, κα Χριστίνα Χριστοπούλου – Διευθύντρια Αναπληρωτή Υπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Νίκος Σέργης – Διευθυντής Μονάδας ΣΔΙΤ.
✅️Η διαγωνιστική διαδικασία, όπως είναι γνωστό προχωρά κανονικά από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος. Μετά την ολοκλήρωση του προσυμβατικού ελέγχου από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα οι περαιτέρω πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης, με στόχο την κατασκευή του παραλίμνιου.
✅️Οι πολίτες της Φωκίδας και ιδιαίτερα της Δωρίδας δεν πρέπει να ανησυχούν. Και το έργο αυτό θα υλοποιηθεί, όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών