Σωρεία Σκανδάλων «Παλιός Γάιδαρος Καινούργια Περπατησιά Δεν μαθαίνει », τονίζουν οι Πολίτες στο Προσκήνιο




Σωρεία Σκανδάλων

«Παλιός Γάιδαρος Καινούργια Περπατησιά Δεν μαθαίνει »

(Σε συνέχεια του δελτίου τύπου μας Αη Μηνάς – Μπάτε σκύλοι αλέστε…)

     Δώδεκα (12) χρόνια στον Καλλικρατικό Δήμο Δελφών σκοντάφτουμε συνεχώς σε σκάνδαλα.

     Δες: «Πληρωμή ανύπαρκτου Έργου στα Καστέλλια», «Χαμένα αμάξια του Δήμου», «Πλατεία Θεάτρου», «Τουμπανάρια», «Γηροκομείο Άμφισσας», «Κρυφά Δίκτυα Ύδρευσης και Νεροκλοπές», «Αη Μηνάς». Το ένα σκάνδαλο κυνηγάει να πάρει την δόξα του άλλου. 

     Χαρακτηριστικό: Οι ίδιοι άνθρωποι τα ίδια Έργα. !

     Οι Δήμαρχοι διαχρονικά προσποιούνται τους ανήξερους και καλύπτονται πίσω από την ίδια δικαιολογία: «Κινήσαμε τις νόμιμες διαδικασίες». Τις «αμετακίνητες», όπως έχει αποδειχθεί.

     Η λαϊκή παροιμία αποτυπώνει με λόγο καυστικό πως είναι ΑΔΥΝΑΤΟ να αλλάξουν διαδρομές και συνήθειες όλοι όσοι συμμετείχαν στην πραγματοποίηση των προηγούμενων.    

     Φυσικά η λαϊκή εύστοχη και αναντίρρητη ετυμηγορία έρχεται να αποφανθεί κατόπιν εορτής.

Οι δημότες τους γνωρίζουν, γνωρίζουν και τα παραπάνω.

Το εκλογικό σώμα μπορεί να σταματήσει τον φαύλο κύκλο της αντικατάστασης του κακού με το λιγότερο κακό, του ανεπαρκή με τον λιγότερο ανεπαρκή, την ώρα της κάλπης:

ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ «ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ»

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ Αξίζει και να Ζεις και να Αγωνίζεσαι για Αυτόν.

Δημοτική Κίνηση Πολιτών Δήμου ΔΕΛΦΩΝ

ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

   Άμφισσα 21-7-2022

Συγκρότηση Επιτροπής Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καστελλίων.

Αιτιολόγηση αρνητικής ψήφου.

   Τα ερωτήματα που έθεσε ο δημοτικός μας σύμβουλος κος Μπάκας Δημήτρης την πρώτη φορά που συζητήθηκε το ίδιο θέμα στο δ.σ. το 2020 δεν έχουν απαντηθεί. Το θέμα αυτό αποσύρθηκε τότε για να έρθει πάλι σήμερα ακριβώς με την ίδια εισήγηση. 

   Κανείς φυσικά δεν διαφωνεί στο ότι κάθε δημοτική βιβλιοθήκη πρέπει να διοικείται από την δική της επιτροπή που συγκροτείται κάθε φορά από την νέα δημοτική αρχή. 

  Ο κανονισμός προβλέπει πως αυτή συγκροτείται από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας, αρμόδιο υπάλληλο της διεύθυνσης, εμπειρογνώμονα και εκπροσώπους φορέων. 

  Στην περίπτωση της Βιβλιοθήκης Καστελλίων τα δύο προτεινόμενα μέλη που καλύπτουν την θέση του εμπειρογνώμονα  και του αρμόδιου υπαλλήλου διαμένουν μακριά από τα Καστέλλια, η επιλογή του κου Σίμου, αν και μας βρίσκει σύμφωνους, δεν είναι σίγουρη, εφόσον ο ίδιος δηλώνει τουλάχιστον ως σήμερα πως δεν θα ήθελε να συμμετάσχει, ενώ προβλήματα εντοπίζουμε και σε άλλους συμμετέχοντες.

   Η επιλογή του κου Πέτρου ο οποίος είχε διατελέσει Πρόεδρος του δ.σ. του Δήμου Γραβιάς αποτελεί για εμάς πρόβλημα σοβαρό διότι: Έως σήμερα δεν έχει δημόσια αναφέρει και δεν έχει πάρει θέση, εάν το Πρακτικό 13ο/2010 που αναφέρεται στην Απόφαση Υπ’ Αριθμ.: 137 του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Γραβιάς κατά την συνεδρίασή του στις 15/12/2010 είναι Έγκυρο ή Πλαστό. 

    Το Πρακτικό αυτό αφορά την Έγκριση του Πρωτοκόλλου Παραλαβής των 3 Έργων του Δήμου Γραβιάς μεταξύ των οποίων και το Σχολικό Κτήριο Καστελλίων στο οποίο στεγάζεται η Βιβλιοθήκη της οποίας την Επιτροπή συγκροτούμε σήμερα. 

   Από τα 3 εκείνα έργα που δημοπράτησε ο Δήμος Γραβιάς το 2010, άλλο δεν εκτελέστηκε, ενώ άλλο εκτελέστηκε πλημμελώς, ή αλλιώς «εκτελέστηκαν» για τον τύπο. Με εκείνη την Απόφαση του δ.σ. Γραβιάς  εκταμιεύτηκαν τα χρήματα και αποδόθηκαν κακώς στον εργολάβο που είχε αναλάβει την κατασκευή των Έργων. 

     Ο Δήμος Δελφών έχει κληθεί από τους φορείς που χρηματοδότησαν τα έργα εκείνα να τους επιστρέψει τα χρήματα. Με λίγα λόγια ο Δήμος Δελφών στο τέλος θα έχει πληρώσει ΔΥΟ φορές έργα τα οποία δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, δεν τα έχει δει ποτέ, δεν τα έχει «πιάσει» στα χέρια του ποτέ. (*)

     Επομένως η πρόταση συμμετοχής στην Επιτροπή αυτοδιοικητικών που συμμετείχαν στις τότε διαδικασίες με τις οποίες πληρώθηκαν τα έργα αυτά είναι προβληματική και σε κάθε περίπτωση μία τέτοια απόφαση σήμερα από το δ.σ., δίνει άλλοθι και «ξεπλένει» εκείνες τις ενέργειες. 

     Ξεχωριστή θετική από μεριάς μας αναφορά κάνουμε στην πρόταση συμμετοχής του κου Κοτσίκη ο οποίος είναι η ψυχή της σύστασης της Βιβλιοθήκης Καστελλίων και μπορούμε να πούμε πως θα πρέπει να γίνει ισόβιο μέλος της Επιτροπής αυτής.

   Οι παραπάνω παρατηρήσεις μας φανερώνουν και προδιαγράφουν την σύσταση μιας Επιτροπής για την εκπλήρωση τυπικά της διαδικασίας και την «λύση» άλλων θεμάτων μέσα από αυτή.

    Για τον λόγο αυτό είμαστε αναγκασμένοι να ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΟΥΜΕ την εισήγηση.(**)

(*) Για τους αναγνώστες: Έχει απορριφθεί στο Διοικητικό Εφετείο του Πειραιά η προσφυγή του Δήμου να του επιστρέψει τα χρήματα ο εργολάβος, επειδή ο Δήμος καθυστέρησε 7 χρόνια για να κινηθεί εναντίον του!!! Η ευθύνη των δημοτικών αρχών είναι διαχρονική. 

(**) Καταψήφισαν μόνο οι ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Για τους ΠΟΛΙΤΕΣ στο ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ

Οι δημοτικοί σύμβουλοι

Μέγκος Παναγιώτης 

Μπάκας Δημήτρης

Φωτόπουλος Λάμπρος 

 

 

 

 

 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών