Ιτέα: Το αποπαίδι του δήμου Δελφών Γιορτάζει με Τσαλίκη της Σωτήρος, κόντρα εκδήλωση με την Πέγκυ Ζήνα στήνει η Δεσφίνα


Ιτέα: Το αποπαίδι του δήμου Δελφών

Γιορτάζει με Τσαλίκη της Σωτήρος, κόντρα εκδήλωση με την Πέγκυ Ζήνα στήνει η Δεσφίνα

-Πως το δικαιολόγησε ο Δήμαρχος απαντώντας στην κ. Αναγνωστάκου!

Ακόμη μια απόδειξη του σεβασμού που τρέφει ο δήμος Δεφών για τη δεύτερη μεγάλη πόλη του, την Ιτέα, αποτελεί η κόντρα εκδήλωση – φιέστα- πανηγυράκι που στήνεται στη Δεσφίνα με συναυλία της Πέγκυς Ζήνα, την παραμονή της Σωτήρος, που οι σύλλογοι της Ιτέας διοργανώνουν συναυλία με τον Γιώργο Τσαλίκη. Το θέμα ανέδειξε η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας κ. Σοφία Αναγνωστάκου, η οποία σε ανάρτησή της κοινοποίησε την αφίσα της συναυλίας Τσαλίκη με την εξής προτροπή:

«Παραμονή του Σωτήρος, στον Δήμο Δελφών, γιορτάζει μόνο η Ιτέα…

Στηρίζουμε τον αθλητισμό της πόλης μας».

Εδώ να σημειώσουμε ότι η γιορτή της Σωτήρος είναι καθιερωμένη νομικά τοπική αργία για την Ιτέα και στα πλαίσια αυτά θα μπορούσε, ίσως και θα έπρεπε να έχει κανονίσει το Δίκτυο Δελφών μια μεγάλη εκδήλωση. Οι Σύλλογοι της πόλης βλέποντας το κενό που δημιουργείται αποφάσισαν να διοργανώσουν τη συναυλία προκειμένου να εορταστεί με μεγαλοπρέπεια η προστάτιδα της πόλης.

Η ανάρτηση της κ. Αναγνωστάκου ενόχλησε το Δήμαρχο κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, ο οποίος και απάντησε μέσω facebook:

«Στις εκδηλώσεις που δεν έχει την ευθύνη της διοργάνωσης, είναι προφανές ότι η επιλογή του χρόνου διεξαγωγής της εκδήλωσης είναι απόφαση των διοργανωτών, οι οποίοι κατά τη γνώμη μας, σε κάθε περίπτωση και εφόσον αυτό είναι εφικτό, θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη την αλληλεπίδραση των εκδηλώσεων όχι μόνο στα στενά όρια του Δήμου Δελφών αλλά και των όμορων Δήμων».

Η κ. Αναγνωστάκου απάντησε:

«Δήμαρχε, να σου θυμίσω ότι είναι παραμονή του Σωτήρος, γιορτάζει η Ιτέα και καλό θα ήταν να έχει προβλεφθεί μια εκδήλωση στην Ιτέα, εκ μέρους του Δήμου Δελφών. Αυτό δεν έγινε, οπότε καλό είναι να στηρίξουμε την προσπάθεια των αθλητικών μας συλλογών να δώσουν ζωή στην πόλη μας, την ημέρα αυτή».

Φυσικά ακολούθησαν απίστευτες δικαιολογίες τις οποίες εκστόμισαν αυτοδιοικητικοί, τοπικοί σύμβουλοι και πρόεδροι χωριών.

Το ζήτημα αυτό όμως, έχει θίξει κατ’ επανάληψη και η εφημερίδα μας, αφού ο δήμος συχνά πυκνά διοργανώνει την ίδια μέρα και την ίδια ώρα δυο παράλληλες εκδηλώσεις, ίσως και παραπάνω.

Προφανώς και την ημέρα που γίνεται η Λευκή Νύχτα στην Άμφισσα είναι ενοχλητικό, διχαστικό και ανταγωνιστικό να στήνει ανάλογη εκδήλωση ο εμπορικός σύλλογος Ιτέας. Είναι αντίστοιχο αυτό που γίνεται με τη Δεσφίνα και την Πέγκυ Ζήνα. Η Ιτέα γιορτάζει! Είναι η μέρα της! Πως να το κάνουμε!

 

 orafok.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών