Στέλιος Σχοινάς : Η ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ

 https://video.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/32313676_1869793076417099_3227217587033079808_n.jpg?_nc_cat=109&ccb=1-7&_nc_sid=174925&_nc_eui2=AeGpL_SKc8tAK7rpiSecIxAPwJ3cCxWoxrzAndwLFajGvD4H8GQEcBeKcVocDJtneP5HyMPH2BwgAa2J1erQNZsz&_nc_ohc=MeYpf7lWYrcAX_LG-tg&_nc_oc=AQlmvLq_UwIK4gGHQq3afw2jOyAju9y6_NhUiEw6Ezl_0123xgOqIJ3vyN5OtR2mKWc&_nc_ht=video.fath6-1.fna&oh=00_AT_QvAmoq7WSBlfrTbPQTXVwTFoslWmsYTdzyr8USZSAAQ&oe=62B15841

Η ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ
ΩΣ
ΑΚΡΑΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΘΕΣΜΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
{Προς όλους όσους κυβέρνησαν την χώρα μας από το 2002 μέχρι σήμερα και ειδικότερα προς όσους άσκησαν δημόσιο αξίωμα στην τοπική κοινωνία της Φωκίδας και στον ιστορικό Δήμου Δελφών}
ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΙ, ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗ
Η επίσημη Ελληνική Πολιτεία «Αδυνατεί» να προστατεύσει τα ιδεώδη που Πολιτισμού της. ΤΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ, ακόμη και εκείνα που έχουν υιοθετηθεί ως παγκόσμια ΜΝΗΜΕΙΑ Πολιτιστικής Κληρονομιάς, απαξιώνοντάς τα στα μάτια των πολιτών.
Αντί οι κατέχοντες Εθνική - Τοπική Διοικητική ή Πολιτική Εξουσία, με την ΕΝΕΡΓΟ συμπεριφορά τους, να διδάξουν τους πολίτες να σέβονται την πολιτιστική μας κληρονομιά, ΕΜΠΡΑΚΤΑ ή δια της ΣΙΩΠΗΣ τους, δείχνουν ότι δεν μπορεί να υπάρξει τίποτα πάνω από τους ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.
Δε έχουν εξαιρέσει ούτε την προστασία του περιβάλλοντος, ούτε την αντίστοιχη των δασών μας.
Δεν έχουν εξαιρέσει ακόμη και την ΑΣΕΛΓΕΙΑ στα μνημεία μας, που αποτελούν την ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ των αξιών και των ιδεωδών της πατρίδας μας.
Η ένταξη της προστασίας των μνημείων μας στους μηχανισμούς των πελατειακών κομματικών σχέσεων, κατά την ταπεινή μου άποψη, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.
Δεν έχουν δικαίωμα δημόσια πρόσωπα, εντεταλμένα να υπηρετήσουν το δημόσιο συμφέρον, να ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ή να ΣΙΩΠΟΥΝ εναντίον το βασικότερων ιδεωδών της χώρας μας.
Από το 2002 άρχισε η ΑΣΕΛΓΕΙΑ στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Δελφών, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΤΟΥ.
Οι φύλακες αυτοί δεν δίστασαν να υφαρπάξουν, με ψευδή στοιχεία, αρχαιολογικές και πολεοδομικές άδειες, για να ασελγήσουν στο μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς των Δελφών, ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ Η ΤΡΙΤΩΝ!!
Ποιοι;
Αυτοί που ελέγχουν τους απλούς πολίτες αν κατασκεύασαν, αυθαιρέτως, ένα απλό κοτέτσι, στέλνοντάς τους στα δικαστήρια και του ιδιώτες μηχανικούς στα πειθαρχικά του Τεχνικού Επιμελητηρίου!!!
Από το 2008 που ανακλήθηκαν οι αρχαιολογικές και οικοδομικές άδειες ΟΡΙΣΤΙΚΑ και με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, 6.000 μ2 και πλέον αυθαίρετων κατασκευών, εντός του προστατευόμενου παγκόσμιου πολιτιστικού μνημείου, κρίθηκαν ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ αυθαίρετες.
Παρά την παγκόσμια σημασία του Μνημείου, μέχρι σήμερα, οι υπεύθυνοι του κράτους μας και οι τοπικοί εκπρόσωποί μας, αδρανούν ή σιωπούν (Ο ΣΙΩΠΩΝ ΔΟΚΕΙ ΣΥΝΑΙΝΕΙΝ), αρνούμενοι να κατεδαφίσουν τα αυθαίρετα, ΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΣ το Μνημείο από την ΑΣΕΛΓΕΙΑ που κουβαλάει για είκοσι ολόκληρα χρόνια!!!
Ούτε το Ελληνικό Δημόσιο έχει ακόμη εισπράξει πρόστιμα αυθαιρέτων ΠΟΛΛΩΝ ΔΕΚΑΔΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ευρώ.
Ούτε οι υπεύθυνοι, προστατευόμενοι του συστήματος, μηχανικοί στάλθηκαν στο Εισαγγελέα για τα ποινικά αδικήματα και στο πειθαρχικό του Τεχνικού Επιμελητηρίου για τα πειθαρχικά που διέπραξαν.
Προφανώς αναλύω το αυτονόητο, για την Ελληνική Πραγματικότητα, αφού δεν πρόκειται για ιδιώτες μηχανικούς της σειράς, αλλά για ΚΑΤΕΧΟΝΤΕΣ και πολύ υψηλές κρατικές θέσεις.
Η ΤΑΞΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ, ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΣΕ ΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ!!!
Η αδράνεια του κράτους και η ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ-ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΝ στο αποκορύφωμά της.
ΈΛΕΟΣ ΠΛΕΟΝ
Έχουμε υποβαθμίσει ακόμη και τα μνημεία μας σε αντικείμενα οικονομικής συναλλαγής και μάλιστα άνομης οικονομικής συναλλαγής, υπέρ των ατομικών συμφερόντων των υπεύθυνων της περιφρούρησής των.
ΈΧΟΥΜΕ ΥΠΕΡΒΕΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΙΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΗ ΦΑΝΤΑΣΙΑ.
 
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών