Ακρωτηριασμός 8χρονης σε παιδική χαρά

 

Πέντε ώρες διήρκεσε η χειρουργική επέμβαση συγκόλλησης του δαχτύλου του 8χρονου κοριτσιού, που τραυματίστηκε σοβαρά την ώρα που έπαιζε σε τσουλήθρα παιδικής χαράς στην νέα παραλία της Θεσσαλονίκης.

Οι γιατροί του νοσοκομείου Παπαγεωργίου ολοκλήρωσαν την συγκόλληση του μικρού δακτύλου του δεξιού χεριού της 8χρονης. Τα πρώτα μηνύματα είναι θετικά από την επέμβαση, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες του thestival, τα επόμενα 2-3 24ωρα θα διαπιστωθεί αν η επέμβαση ήταν επιτυχής. «Τα πρώτα δύο 24ωρα είναι κρίσιμα, γιατί δεν ξέρουμε εάν θα λειτουργήσουν τα αγγεία. Θα βλέπουμε και θα προχωράμε, αυτά είναι τα λόγια των γιατρών. Η πρώτη ανταπόκριση ήταν καλή», είπε αρχικά η μητέρα του παιδιού, μιλώντας στο Mega.

Η μητέρα του κοριτσιού περιέγραψε εκείνα τα λεπτά του εφιάλτη, με την 8χρονη να ουρλιάζει: «Είναι σοκαριστικό να βλέπεις ένα παιδάκι, να πάει να παίξει, από τη χαρά του να κάνει κούνια, ξαφνικά να ουρλιάζει “μαμά, μου κόπηκε το δάχτυλο” και να αντικρίζεις ένα κομμένο δάχτυλο… Άλλο να σας το λέω και άλλο να το ζείτε. Κλείνεις τα μάτια και βλέπεις αυτή την εικόνα. Βλέπεις το παιδί σου να ουρλιάζει και να πετάγονται αίματα».

Στη συνέχεια περιέγραψε πώς κινήθηκε μέσα σε όλη της την ταραχή, προσπαθώντας να σταματήσει την αιμορραγία του κοριτσιού. Για καλή τους τύχη υπήρχε γιατρός στο σημείο και από διπλανό κατάστημα έφεραν τις πρώτες βοήθειες, ενώ οι περαστικοί βοήθησαν στην ανεύρεση του ακρωτηριασμένου μέλους του παιδιού.

Θεσσαλονίκη Μαζί: «Πόσα ακόμη ατυχήματα πρέπει να γίνουν κ. Ζέρβα;»

«Πόσα ακόμη ατυχήματα πρέπει να γίνουν κ. Ζέρβα για να αναλάβει η διοίκηση τις ευθύνες της; Η ασφάλεια των παιδιών είναι η πρώτη προτεραιότητα!». Τα παραπάνω αναφέρει η παράταξη «Θεσσαλονίκη Μαζί» και προσθέτει:

«Έχουμε επισημάνει πολλές φορές την εικόνα εγκατάλειψης που εμφανίζει η Θεσσαλονίκη, οι υποδομές και ο δημόσιος χώρος, αλλά η Διοίκηση του Δήμου και ο κύριος Ζέρβας κωφεύουν και αδιαφορούν.

Είναι μεγάλη η λύπη μας που επιβεβαιωνόμαστε με τόσο άσχημο και σκληρό τρόπο, όπως αυτός με το ατύχημα που είχε το 8χρονο κοριτσάκι στη Νέα Παραλία.

Εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράσταση μας στο παιδί και στην οικογένεια του και ευχόμαστε γρήγορη και εύκολη ανάρρωση.

Η έλλειψη προσωπικού, η απουσία φύλαξης των δημοσίων υποδομών και πολλές φορές η έλλειψη υλικών που απαιτούνται για τη συντήρησή τους, είναι τα σημαντικότερα προβλήματα, αλλά ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και οι συνεργάτες του αδιαφορούν για την επίλυσή τους.

Λαμβάνοντας υπόψη την καταγγελία του ο αρχιτέκτονα της Νέας Παραλίας, Πρόδρομου Νικηφορίδη πως «η τσουλήθρα δεν ήταν αυτή που προδιέγραφε η μελέτη και έχει ξανά συμβεί σε άλλη παιδική χαρά της Νέας Παραλίας» τα ερωτήματα είναι αμείλικτα.

Επιτέλους!

Η Διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να αναζητήσει τις ευθύνες, να αφήσει τα μεγάλα λόγια χωρίς αντίκρισμα και να ασχοληθεί με το έργο που οφείλει να παράξει για τον δήμο και τους δημότες μας, πριν ζήσουμε χειρότερα φαινόμενα.

Δεν μπορεί ο καθένας να κάνει ότι θέλει και η διοίκηση του Δήμου να νίπτει τας χείρας ενώ κινδυνεύουν παιδιά!»

 

Κώστας Παναγιωτάκης

 aftodioikisi.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών