Οι καταστροφικές επιλογές έργων της δημοτικής αρχής εντάχθηκαν στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης! - Ανανεωτική Δύναμη Δήμου Δελφών

 

Στις 12 Μαΐου 2021 με δημόσια τοποθέτησή μας, την οποία επισυνάπτουμε παρακάτω, αναφερθήκαμε στην λανθασμένη επιλογή της δημοτικής αρχής να προτείνει έργα προς την Κυβέρνηση που σαφέστατα δεν
αποτελούν μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο μας.

Ως εκ τούτου με ενδιαφέρον διαβάσαμε στο τοπικό τύπο, μιας και καμιά πρόσκληση δεν λάβαμε ως θεσμικοί εκπρόσωποι, την επίσκεψη του αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών κου Πέτσα στην έδρα του δήμου μας
στις 11 Μαρτίου και την ανακοίνωση για ένταξη των έργων 1) Ανάπλαση χώρων Δ.Κ. Δεσφίνας με ποσό 2.632.500,00 ευρώ και 2) Αξιοποίηση δημοτικού κτιρίου στέγασης υπηρεσιακών αναγκών με ποσό 1.260.000,00
ευρώ (Παλαιό Νοσοκομείο Άμφισσας).

Δυστυχώς για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται η πρόθεση της δημοτικής αρχής να συνεχίσει την πορεία της χωρίς να μπορεί να προσδώσει στον τόπο μας την αναγκαία αναπτυξιακή ώθηση προς αναστροφή του αρνητικού κλίματος που βιώνουμε σήμερα. Στην προσπάθειά της αυτή παρασύρει και την σημερινή κυβέρνηση, η οποία προκειμένου να μην χαρακτηριστεί αδιάφορη για τον τόπο μας, εγκρίνει έργα χωρίς κανένα αναπτυξιακό νόημα!

Η Ανακοίνωση της 12ης Μαΐου 2021

Η δημοτική αρχή δια του αρμοδίου αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών  κου Γ. Τσατσαρώνη απαντά στην ανακοίνωση μας για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ότι δήθεν δεν γνωρίζουμε εμείς τα των προγραμμάτων και τονίζει τη διαφορά νοοτροπίας και αποτελεσματικότητας που υπάρχει ανάμεσα στις δύο παρατάξεις μας.

Πράγματι, το πρόβλημα είναι ότι υπάρχει τεράστια διαφορά ανάμεσά μας, διότι η νυν διοίκηση κάνει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που χρειάζεται ο τόπος μας. Δεν σχεδιάζει, δεν ιεραρχεί και λειτουργεί με τρόπους πολιτικής διαχείρισης που θυμίζουν αρκετές δεκαετίες στο παρελθόν

Ας το πούμε πιο απλά. Αν στα δικά μας χέρια είχε προκύψει μια τέτοια καταπληκτική πρόσκληση χρηματοδότησης, όπως αυτή περί «Αστικής Αναζωογόνησης» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα είχαμε οργανωθεί ώστε να πετύχουμε κάτι πολύ σημαντικό για τον Δήμο.

Σε δελτίο τύπου του (αρ.39.2021/11.5.2021)) ο Δήμος Δελφών μας ενημερώνει ότι ο δήμαρχος εκφράζοντας την πεποίθηση πως οι προτάσεις του Δήμου θα γίνουν δεκτές κατέληξε: «…. δίνουμε απαντήσεις όταν πρέπει προς εκείνους που τον επιθυμούν, συνεχίζοντας δυναμικά το έργο μας, με βάση το οποίο θα κριθούμε».

Όσο αφορά «το έργο σας» κε δήμαρχε πραγματικά αναμένουμε να το δούμε και να το κρίνουμε. Προς το παρόν και μέχρι να συμβεί αυτό, αρέσκεστε να φωτογραφίζεστε και να βγάζετε ανακοινώσεις εσείς και οι συνεργάτες σας, σε έργα που σχεδιάστηκαν, δρομολογήθηκαν και άρχισαν να υλοποιούνται επί της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Βεβαίως και δεν είναι αρνητικό που τα συνεχίζετε, αλλά λυπηρό είναι που τα παρουσιάζετε, ως να προέκυψαν ξαφνικά από παρθενογένεση κι ακόμη πιο λυπηρό είναι ότι μια σειρά από άλλα έργα ουσίας που βρήκατε σε προχωρημένο στάδιο, τα τινάξατε στον αέρα.

Ας ενημερώσει πρώτα δημοσίως η δημοτική αρχή ποιoς είναι ο σχεδιασμός της για τα 22 εκατομμύρια ευρώ που δικαιούται να υποβάλει ως προτάσεις ο Δήμος μας στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πραγματικά είναι απολύτως αναγκαίο να αξιοποιείται κάθε ευκαιρία να υπάρξουν έργα υποδομών που μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία στην περιοχή μας. Κάποια παραδείγματα σχετικά με την πρόσκληση επί της οποίας ασκήσαμε κριτική, θα μπορούσαν να είναι τα παρακάτω:

Α) Αν επιλέγαμε να εντάξουμε έργο στην Άμφισσα, θα επιλέγαμε λ.χ. την μετατροπή του Παλιού Νοσοκομείου σε έναν μεγάλο χώρο Τέχνης και Πολιτισμού, που σας παραδώσαμε και σχετική προμελέτη (και όχι σε κτίριο υπηρεσιών, που δεν χρειάζεται, δεν εξυπηρετεί τους πολίτες και δεν το θέλει η τοπική κοινωνία…). Ή θα επιλέγαμε να φτιάξουμε ένα νέο ολοκληρωμένο Διοικητήριο στο ιδιόκτητο οικόπεδο (πρώην Τραχανά) στην λεωφόρο Καραμανλή.

Β) Αν επιλέγαμε να παρέμβουμε στην Ιτέα, θα κάναμε λ.χ. παρέμβαση στην είσοδο της πόλης και στην πλατεία του Θεραπευτηρίου (που επίσης φροντίσαμε να υπάρχει αρχιτεκτονική προμελέτη). Ή θα ετοιμάζαμε την τουριστική ανάδειξη της περιοχής του Αγίου Ιωάννη στην Κίρρα (για την οποία επίσης υπάρχουν πολλές ενέργειες προετοιμασίας από εμάς).

Γ) Αν επιλέγαμε να επέμβουμε στο Γαλαξίδι, θα κάναμε λ.χ. μια συνολική παρέμβαση στο δάσος του Γαλαξιδίου, με τον ωραίο Μύλο και τον τάφο του Λοκρού (μονοπάτια, αντιπυρική προστασία, αμφιθέατρο εκδηλώσεων κ.λπ.), για τα οποία επίσης υπάρχουν σοβαρές ενέργειες προετοιμασίας.

Δ) Αν επιλέγαμε να κάνουμε κάτι στους Δελφούς, θα προχωράγαμε λ.χ. στην ανάπλαση της κεντρικής οδού (Βασιλέων Παύλου & Φρειδερίκης), για την οποία επίσης σας παραδώσαμε προμελέτη.

Ε) Αν επιλέγαμε να κάνουμε κάτι στην Δεσφίνα, θα επιλέγαμε λ.χ. την αποκατάσταση και επανάχρηση του παλιού Δημαρχείου. Ή έναν νέο σύγχρονο αθλητικό χώρο στα σημερινά γήπεδα τένις και 5×5.

Πολλά ακόμη θα μπορούσαμε να σας προτείνουμε για κάθε πόλη και κωμόπολη του Δήμου μας, έργα με ουσία και αναπτυξιακό πρόσημο…

Εσείς όμως αντ’ αυτών επιλέξατε: α) Να βάλετε την οριστική ταφόπλακα στο παλιό Νοσοκομείο Άμφισσας ως χώρο πολιτισμού και β) Να αλλάξετε πεζοδρόμια και αποχετεύσεις ομβρίων στην Δεσφίνα (αναπλάσεις της δεκαετίας του ΄90…).

Αυτή είναι η διαφορά μας, είναι διαφορά πολιτικής ουσίας και φιλοσοφίας και δυστυχώς είναι αγεφύρωτη!

 Λουκάς Αναγνωστόπουλος
Επικεφαλής Ανανεωτικής Δύναμης Δήμου Δελφών

 

 ananeotikidelfon.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών