ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΡΗΤΗΣ : Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την. Διακοπή ρεύματος

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQVAj8nmAM86nsxcm-r_w3ennYHOAcOJNm-BpgRYlbpnZUvVYAVxR8SwAoQ5lo&s

Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ) για την. Διακοπή ρεύματος
Δείτε πότε μπορεί να κοπεί η ηλεκτροδότηση Πότε δίνεται η εντολή και πως μπορεί ο οφειλέτης να πάει σε νέο πάροχο ενέργειας;
Δεν υπάρχει κάποιο χρηματικό ποσό που ενεργοποιεί τις εντολές διακοπών ρεύματος. Η Ρυθμιστική αρχή ενέργειας προτείνει στην περίπτωση που δεν πληρωθεί η δεύτερη κατά σειρά προθεσμία εξόφλησης λογαριασμού ρεύματος, τότε ο προμηθευτής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να δώσει στο Διαχειριστή εντολή για την απενεργοποίηση του μετρητή φορτίου λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών. Τότε κόβει το ρεύμα η
Έτσι, ο πελάτης θα επισημαίνεται με κόκκινη ένδειξη στο σύστημα και αυτόματα και δεν θα μπορεί να αλλάξει προμηθευτή.
Πότε θα κόβει το ρεύμα από εδώ και πέρα
Αν ο πελάτης μετακινηθεί σε νέο προμηθευτή έχοντας εκείνος καταγγείλει τη σύμβαση, ο παλιός προμηθευτής διατηρεί το δικαίωμα απενεργοποίησης της παροχής αν ο καταναλωτής έχει αθετήσει διακανονισμό οφειλής που είχε κάνει μαζί του.
Αν ο πελάτης εξοφλήσει όλο το ποσό της οφειλής ή αν την διακανονίσει, τότε ο προμηθευτής οφείλει να προχωρήσει στην απενεργοποίηση της εντολής διακοπής του φορτίου και αλλάζει χρώμα η ένδειξη στον πελάτη. Γίνεται πράσινη και τότε αποκτά και το δικαίωμα να αλλάξει πάροχο ρεύματος.
Αν ο προμηθευτής δεν ενεργοποιήσει την εντολή διακοπής του μετρητή για ληξιπρόθεσμες οφειλές, και ο πελάτης αλλάξει εταιρία ρεύματος τότε ο παλιός προμηθευτής δεν μπορεί να κόψει το ρεύμα.
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών