Αστυνομικοί Φωκίδας: κ. Υπουργέ, επισκεφθείτε την Φωκίδα απροειδοποίητα!... Προσεχώς θα μπει η ταμπέλα "κλειστό"!... ξέρετε, και η Φωκίδα Ελλάδας είναι!!...


ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 κ.ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟ Παναγιώτη. 

από lamianow

ΚΟΙΝ: 

1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγο κ.ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ.

 2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Υποστράτηγο κ.ΚΑΝΕΛΛΟ Γεώργιο.

 3) Αστυνομικό Διευθυντή Φωκίδας κ.ΚΑΡΑΧΑΛΙΟ Γεώργιο.

 4) Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων. 

5) Μέλη Ε.ΑΣ.Υ.Φ. 

 6) Μ.Μ.Ε.

 ΘΕΜΑ: « Ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των Υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας- Απαρχαιωμένος στόλος οχημάτων Τ.Μ.Δ. Άμφισσας ».

Κύριε Υπουργέ,

  Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας, τοποθετηθήκατε δημόσια, αναφέροντας πως αποτελεί δέσμευσή σας η ασφάλεια όλων των πολιτών χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις, δεσμευόμενος αρχικά για ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό των Αστυνομικών Τμημάτων της πρωτεύουσας, μέσω τοποθετήσεων των νέων αστυφυλάκων και έμμεσα-αφορά και την υπόλοιπη Ελλάδα - μέσω απεμπλοκής των συναδέλφων μας από διάφορα πάρεργα.

  Η παραπάνω τοποθέτησή σας μας βρίσκει απόλυτα σύμφωνους στο κομμάτι που αφορά το αγαθό της ασφάλειας για όλους τους συμπολίτες μας και στην οριστική απεμπλοκή της Αστυνομίας από διάφορα πάρεργα.

  Η ένωσή μας, με επιστολές προς τη φυσική και πολιτική ηγεσία, με συναντήσεις και με κάθε πρόσφορο μέσο, έχει πολλάκις αναδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοί μας στη Δ.Α. Φωκίδας.

  Η ένστασή μας, έγκειται στο ότι το δόγμα ΄΄Ασφάλεια για όλους ΄΄ δεν επιτυγχάνεται στον βαθμό που όλοι μας επιθυμούμε για τη Δ.Α. Φωκίδας, εάν δεν υπάρξει άμεση ενίσχυση με αστυνομικό προσωπικό είτε μέσω μεταθέσεων, είτε μέσω αποσπάσεων όπως γίνεται σε άλλες Διευθύνσεις Αστυνομίας της Ελλάδας.

  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα, οι επερχόμενες συνταξιοδοτήσεις συναδέλφων μας, θα προκαλέσουν αρκετές δυσλειτουργίες στις ήδη αποδυναμωμένες υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας, μιας Διεύθυνσης που για πολλοστή φορά επισημαίνουμε ότι στα όριά της εδρεύουν δύο (2) σωφρονιστικά καταστήματα, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κύριε Υπουργέ,

  Οι συνάδελφοί μας, με περίσσιο φιλότιμο και αυταπάρνηση, φέρνουν εις πέρας καθετί που καλούνται, δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό και προκειμένου οι πολίτες της Φωκίδας να απολαμβάνουν το αγαθό της ασφάλειας στον ύψιστο βαθμό.

  Δε μπορούμε όμως να μην αναφέρουμε ότι τα Αστυνομικά Τμήματα της Φωκίδας που αποτελούν το κύτταρο λειτουργίας της Αστυνομίας, υπολειτουργούν, με αποκορύφωμα το Αστυνομικό Τμήμα Άμφισσας-Δελφών, που εδώ και καιρό αρκείται στην περαίωση γραφειοκρατικών διαδικασιών και μόνο, ενώ παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι υπόλοιπες υπηρεσίες, οι οποίες θεωρούνται ότι είναι σε καλύτερη μοίρα, επειδή έχουν έναν (1) αστυνομικό στη βάρδια, που σε ορισμένες εκ των οποίων ασκεί ταυτόχρονα καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, Σκοπού Καταστήματος και Σκοπού Κρατητηρίων, σε σύγκριση με το παραπάνω Α.Τ. που συνήθως δεν έχει κανένα...

  Το Τ.Μ.Δ. Άμφισσας, ενισχύεται σχεδόν σε καθημερινή βάση με συναδέλφους από όλες τις υπηρεσίες της Δ.Α. Φωκίδας και με συναδέλφους από τις επιχειρησιακές ομάδες,  oι οποίες μάλλον θα πρέπει να μετονομαστούν σε επιχειρησιακές μονάδες, ενώ τα οχήματα του Τ.Μ.Δ. έχουν γράψει χιλιάδες χιλιόμετρα και χρήζουν ανανέωσης, μιας και ουκ ολίγες φορές οι συνάδελφοί μας έχουν κληθεί να βάλουν το χέρι στην τσέπη για τη συντήρησή τους και προκειμένου για να γίνονται οι μετακινήσεις των κρατουμένων και των ιδίων με ασφάλεια.

Κύριε Υπουργέ,

  Βρισκόμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν μπει η ταμπέλα κλειστό σε αρκετές υπηρεσίες της Φωκίδας.

  Η ένωσή μας, για ακόμη μία φορά επισημαίνει την άμεση ανάγκη ενίσχυσης με αστυνομικό προσωπικό όλων των υπηρεσιών της Δ.Α. Φωκίδας, τη σύσταση ξεχωριστών οργανικών ( επιπρόσθετων) θέσεων για τις επιχειρησιακές ομάδες (ΟΠΚΕ-ΟΕΠΤΑ-ΔΙΑΣ), την αναβάθμιση του Αστυνομικού Σταθμού Γραβιάς και του Σταθμού Τουριστικής Αστυνομίας Δελφών, την ανανέωση του μηχανοκίνητου στόλου του Τ.Μ.Δ. Άμφισσας και την άμεση απεμπλοκή των συναδέλφων μας από κάθε είδους πάρεργο ( μεταγωγές, επιδόσεις, διοικητικές πράξεις κ.λπ.).

  Κανείς μας δεν επιθυμεί να βλέπει υπηρεσίες - σφραγίδα και τους λιγοστούς συναδέλφους μας, να προσπαθούν, υπερβάλλοντας πολλές φορές εαυτό και με κίνδυνο να εκτεθούν πειθαρχικά ή ποινικά, να ανταπεξέλθουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις όλο και περισσότερο αυξανόμενες απαιτήσεις των καιρών, δεχόμενοι οι ίδιοι την αρνητική κριτική των πολιτών της Φωκίδας, η οποία προκαλείται από την έλλειψη προσωπικού.

  Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη Δ.Α. Φωκίδας το συντομότερο δυνατό και να διαπιστώσετε "ιδίοις όμμασι" την κατάσταση που σας περιγράφουμε και για να δείτε την αλήθεια και μόνο, καλό θα είναι να μας επισκεφθείτε απροειδοποίητα. 

ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΩΚΙΔΑ

 

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών