ΠΟΕΔΗΝ: Αναισθησιολόγος για ασθενή με καρδιολογικό πρόβλημα στο νοσοκομείο Άμφισσας

 https://www.ieidiseis.gr/media/k2/items/cache/dde41c5251cb5b1c62d0c2f6f8c98b2c_L.jpg


Ακάλυπτο από καρδιολόγο είναι το νοσοκομείο Άμφισσας, καταγγέλλει ξανά η ΠΟΕΔΗΝ. Ένας ασθενής έχασε τη ζωή του. Σε αναστολή ο ένας από τους δύο καρδιολόγους που δεν έχει εμβολιαστεί.

Την περίπτωση ενός 51χρονου ασθενή με σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Άμφισσας και έχασε τη ζωή του φέρνει στο φως ο Μιχάλης Γιαννάκος της ΠΟΕΔΗΝ, για να αναδείξει τα κενά λόγω των αναστολών των υγειονομικών. Όπως καταγγέλλει, στα επείγοντα προσήλθε τελικά αναισθησιολόγος και άλλοι γιατροί που έκαναν στον ασθενή καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση, χωρίς αποτέλεσμα.

«Πιθανόν να ήταν ήδη νεκρός» επισημαίνει ο κ. Γιαννάκος, όμως, τονίζει, «στο Νοσοκομείο δεν υπήρχε καρδιολόγος ιατρός. Ο ένας εκ των δύο βγήκε σε αναστολή επειδή ήταν ανεμβολίαστος και το νοσοκομείο είναι ακάλυπτο τις μισές ημέρες τον μήνα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο ασθενής ήταν από Ερατεινή που είναι λίγο μεγαλύτερη απόσταση από τα νοσοκομεία των Πατρών. Εάν γνώριζε το ΕΚΑΒ ότι δεν έχει καρδιολόγο η Άμφισσα μπορεί να τον διακόμιζε Πάτρα και να είχε καλύτερη τύχη».

Ζητά δε «να γυρίσουν πίσω αμέσως οι συνάδελφοι που είναι σε αναστολή. Με δύο τεστ την εβδομάδα και μέτρα προστασίας δεν κινδυνεύουν οι ασθενείς από τους ελάχιστους ανεμβολίαστους υγειονομικούς».

«Πότε είναι πιο επικίνδυνο για τους ασθενείς της περιοχής; Να δουλεύει ο καρδιολόγος ανεμβολίαστος και να ήταν εκεί στο νοσοκομείο σήμερα το πρωί να προσπαθήσει να σώσει τον ασθενή με μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό ή να είναι σε αναστολή και να πεθάνει αβοήθητος ο ασθενής;» διερωτάται ο κ. Γιαννάκος. 

 

ieidiseis.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών