Προσοχή: Επικίνδυνη τρύπα σε παραλία. Από θαύμα σώθηκε ένα παιδί.

 

Μητέρα που κάνει διακοπές στην παραλία Τολοφώνος, στην Ερατεινή Φωκίδας είδε το παιδί της να χάνεται σε μια τεράστια τρύπα με συνέπεια να χτυπήσει άσχημα το κεφάλι του. Σε πολυσύχναστη παραλία η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας εκτελεί έργο αποστράγγισης, σύμφωνα με πληροφορίες, που όμως παραλίγο να σταθεί μοιραίο για το μικρό παιδί.

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2021/08/236361471_10218627455015892_1265608769112899113_n.jpg

Το παιδί έκανε βόλτα με το ποδήλατο του και ξαφνικά χάθηκε από την ορατότητα των γονιών του και έπεσε σε μια τρύπα. Χρειάστηκε να χειρουργηθεί στο κεφάλι του. Έχει διαφύγει το κίνδυνο. Η μητέρα τους μας αναφέρει:

«Δε θα πάρουμε εξιτήριο και τέλος… Θα μπαινοβγαίνουμε στο νοσοκομείο. Έχει μέλλον η αποκατάσταση… Πρόκειται για φρεάτιο παραλιακού έργου της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Δε ξέρω αν είναι παρατημένο… Έχω ήδη καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου και η εισαγγελέας Πατρών Μαρία Καραγιάννη διέταξε επείγουσα έρευνα!

Μία εβδομάδα μετά το ατύχημα και η τρύπα παραμένει αφύλαχτη αν και έχουν ενημερωθεί οι πάντες!!! Και από την περιφέρεια!!!

Το έργο επειδή είναι στα 5 μέτρα από τη θάλασσα ίσως ευθύνη φέρει και το λιμενικό! 

Το βράδυ της φωτιάς στη Φωκίδα το 112 καλούσε τον κόσμο να εκκενώσουν τα χωριά και να κατέβουν στην παραλία Τολοφώνας όπου βρίσκεται η συγκεκριμένη τρύπα!

Είναι κατασκευαστικό έργο. Έχει 2 μέτρα βάθος , είναι στραγκιστικο έργο για βρόχινα νερά.

Παραλία Τολοφώνας, Ερατεινή Φωκίδας είναι το σημείο» μας ανέφερε χαρακτηριστικά η Αναστασία μητέρα του παιδιού και προσθέτει: 

«Θέλω όμως το δικό μου κλάμα αν γίνεται να είναι το τελευταίο! ΦΟΡΕΣΤΕ ΚΡΑΝΟΣ και στο ποδήλατο! ΣΩΖΕΙ ΖΩΕΣ!

Ο Γιάννης μου φορούσε κράνος το οποίο καταστράφηκε στο κεφαλάκι του. Ήταν το «αξεσουάρ» που του έσωσε τη ΖΩΗ! Όλοι οι γιατροί εδώ στο νοσοκομείο απόρησαν από την πρώτη στιγμή για τη δύναμη της πτώσης και τη σοβαρότητα του τραυματισμού. Όλοι δήλωσαν ότι το κράνος τον έσωσε από τα χειρότερα. Απόρησαν όμως και για το γεγονός ότι φορούσε κράνος.

ΝΑΙ φορούσε κράνος.  Αν και δεν είχε τη δυνατότητα να διαλέξει χρώμα και σχέδιο επέλεξε αυτό της φωτογραφίας που το ένιωθε άνετο και ασφαλές. Αυτό το φτηνό και υποτιμημένο αξεσουάρ για το ποδήλατο του έσωσε τη ΖΩΗ και θα του δώσει ξανά την ευκαιρία να χαρεί βόλτα στην παραλία.

Οι δολοφόνοι που άνοιξαν αυτό τον κρατήρα, βάθους 2 μέτρων, στην παραλία δεν έμαθαν ποτέ βασικούς κανόνες και δυστυχώς δεν προβλέπεται να τους μάθουν ποτέ. Οφείλουμε όμως στα Ελληνόπουλα να διδάξουμε ποδήλατο με κανόνες, οδήγηση με ασφάλεια και σεβασμό στη ΖΩΗ. Καλώ την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, να πάρει το παράδειγμα του Γιάννη, που φορούσε κράνος με 40 βαθμούς κελσίου και να διδάξει τα Ελληνόπουλα να χαίρονται τη ΖΩΗ στο ποδήλατο» μας λέει η

 μητέρα του παιδιού.

 

Με αφορμή αυτό το περιστατικό αλλά και πολλές άλλες περιπτώσεις αφύλακτων επικίνδυνων σημείων σε όλη την επικράτεια, ας αναλογιστούμε τι είδος δημόσιας διοίκησης θέλουμε. Ας αναλογιστούμε ως πότε κάποιοι δημόσιοι λειτουργοί θα σφυρίζουν αδιάφορα σε κάθε κακοτεχνία που στοιχίζει ζωές.

Σήμερα το έργο, σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και της ίδιας της μητέρας, είναι ευθύνη της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, αύριο θα είναι ευθύνη άλλου. Που είναι η δημοτική αρχή στη προκειμένη των περιπτώσεων; Αυτό που έχει σημασία είναι εμείς οι πολίτες να δείξουμε πως κανείς δεν μπορεί να ρισκάρει τις ζωές των παιδιών μας επειδή δεν έγινε έλεγχος στην εκτέλεση ενός έργου και στην αποκατάσταση του χώρου μετά από αυτό.

Αν σε κάθε περίπτωση παραμένει ανοικτό -όπως καταγγέλλει η μητέρα του παιδιού, παρότι είναι ενημερωμένοι οι πάντες και στη περιφέρεια τότε αυτό ξεπερνάει την ανθρώπινη λογική. Θα έπρεπε ο ίδιος ο περιφερειάρχης Φάνης Σπανός να είχε μόνος του περιφράξει το μέρος ή να κάθεται και να το προστατεύει 24 ώρες το 24ωρο ή σε όποιον ανήκει η ευθύνη. 


in.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών