Κατατέθηκε το Νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς


 
Έφθασε τελικά στη Βουλή το βράδυ της Δευτέρας 6ης Σεπτεμβρίου 2021, το πολυσυζητημένο Νομοσχέδιο της Κυβέρνησης «για την ευζωία των ζώων συντροφιάς».
Υπενθυμίζεται ότι είχε εγκριθεί στο Υπουργικό Συμβούλιο της 24ης Φεβρουαρίου και τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από την 6η έως την 20η Μαΐου, συγκεντρώνοντας αξιοσημείωτη συμμετοχή.
 
Το Νομοσχέδιο περιλαμβάνει συνολικά 52 άρθρα. 
- Το Μέρος Α’ και Β’ είναι σχετικά με τα ζώα συντροφιάς.
- Το Μέρος Γ’ είναι “σκούπα” λοιπών ρυθμίσεων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νομοσχέδιο κατατέθηκε από το Υπ. Εσωτερικών, καθώς κεντρική παράμετρος στο χειρισμό του θέματος από το Μαξίμου, είναι η μεταφορά της αρμοδιότητας από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στο Υπ. Εσωτερικών, το οποίο διαχρονικά δεν έχει ουδεμία σχέση, γνώση ή εμπειρία με την ουσία του ζητήματος.   
Η μεταφορά πραγματοποιήθηκε με το αριθμ. 40 Προεδρικό Διάταγμα https://www.airetos.gr/metaferthikan-sto-ypes-ypalliloi-kai-armodiotites-gia-ta-zoa-syntrofias.aspx  (Φ.Ε.Κ. Α’ 100/16.6.2021).  Έχει συναντήσει σφοδρές αντιδράσεις. Η “Ομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας” από κοινού με την “Πανελλήνια Ομοσπονδία Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων” (ΠΟΓΕΔΥ) και την “Πανελλήνια Ένωση Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΚΔΥ)” έχουν καταθέσει στο Συμβούλιο της Επικρατείας Αίτηση Ακύρωσης του Π.Δ.  
 
Η ΚΕΔΕ είχε εκφράσει έντονη κριτική στο περιεχόμενο του Ν/Σ, όταν είχε τεθεί σε δημόσια διαβούλευση. Οι Αιρετοί στηλίτευαν τότε πως «περιέχει σαφείς ευθύνες για την αυτοδιοίκηση αλλά τελείως ασαφή τρόπο χρηματοδότησης αλλά και θωράκισής της», «περιέχει διατάξεις που επιβαρύνουν οικονομικά αλλά και νομικά τους Δήμους, ενώ δεν διασφαλίζει τη χρηματοδότησή τους», «πρόκειται για Ν/Σ που έχει επαχθή άρθρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση», κλπ.
Μένει λοιπόν να φανεί στην ακρόαση Φορέων στη Βουλή, εάν το τελικώς κατατεθέν ενσωμάτωσε τις επισημάνσεις των Αιρετών ή εάν η Κυβέρνηση τους έγραψε, για μια ακόμη φορά, “στα παλαιότερα των υποδημάτων της”.
 
 7/9/2021 
 https://www.airetos.gr/
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών