Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Δελφών : θέμα υπολειτουργία του Νοσοκομείου

 

 https://ls-stereas.gr/wp-content/uploads/2020/03/%CE%9B%CE%A3-%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A6%CE%A9%CE%9D.jpg

Τοποθέτηση στην ανοικτή ενημέρωση - συζήτηση στην αίθουσα του Δημαρχείου Άμφισσας με θέμα την υπολειτουργία του Νοσοκομείου και τους κινδύνους που συνεπάγεται αυτό για την κοινωνία της Φωκίδας που πραγματοποιήθηκε μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εργαζομένων στο Γ.Ν. Άμφισσας

Το ζήτημα της υπολειτουργίας, της κακής κατάστασης που βρίσκεται το Νοσοκομείο της Άμφισσας δεν είναι σημερινό. Πολύ περισσότερο, δεν αφορά αποκλειστικά και μόνο το Νοσοκομείο της Άμφισσας.

Το πραγματικό ζήτημα κατά την άποψή μας, είναι η κατάσταση στο δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας, μέρος του οποίου είναι το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας και τα Περιφερειακά Ιατρεία του Νομού. Τα ίδια χάλια είναι παντού, γιατί η ίδια πολιτική εφαρμόζεται πανελλαδικά.

Η τραγική κατάσταση με τις ελλείψεις σε υγειονομικό προσωπικό, την υποχρηματοδότηση, την περιστολή δαπανών, το κλείσιμο νοσοκομείων τα προηγούμενα χρόνια και οι συγχωνεύσεις που σχεδιάζονται σήμερα, το φάρμακο – εμπόρευμα, η προώθηση του ιδιωτικού τομέα της υγείας σε βάρος του δημόσιου, έχουν τη σφραγίδα της πολιτικής της ΕΕ που εφαρμόζουν διαχρονικά οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ.

Μετρούν τα αστικά κόμματα και οι ακόλουθοί τους σε τοπικό επίπεδο, τα πάντα στη λογική “κόστους – οφέλους”. Όπου κόστος γι’ αυτούς είναι οι λαϊκές ανάγκες, η υγεία του λαού και όφελος τα κέρδη των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στην υγεία και στο φάρμακο. Γι’ αυτό και κάθε χρόνο οι δαπάνες για τη δημόσια υγεία είναι όλο και λιγότερες, παρότι οι ανάγκες πρόληψης και θεραπείας αυξάνουν, όπως αποδείχθηκε στην πανδημία.

Αυτό ως Λαϊκή Συσπείρωση το αναδεικνύουμε σε κάθε ευκαιρία, καθώς και τα αίτια και τους υπευθύνους. Όπως επίσης και ο προσανατολισμός που πρέπει να έχει ο λαός μας και το κίνημα στη διεκδίκηση πραγματικά δημόσιας υγείας που να είναι αντίστοιχη των σύγχρονων αναγκών του.

Από τα πρώτα χρόνια των μνημονίων με τις μεγάλες περικοπές στις δαπάνες, τους “κόφτες” στις προσλήψεις προσωπικού… Στο μεγάλο συλλαλητήριο για την υγεία λίγα χρόνια αργότερα, εδώ απέξω στην πλατεία… Στην αρχή της πανδημίας και στην πρώτη καραντίνα, όπου όλες οι άλλες παρατάξεις και κόμματα είχαν προσχωρήσει στη λογική του “κάλπικου” εφησυχασμού της ΝΔ ή του “θα λογαριαστούμε μετά” του ΣΥΡΙΖΑ…

Μέχρι τη συζήτηση πέρσι τον Οκτώβριο εδώ στο δημοτικό συμβούλιο, όπου ο βουλευτής Φωκίδας και ο Διοικητής του Νοσοκομείου προσπαθούσαν να μας πείσουν πως με την αλλαγή του οργανογράμματος που ετοιμάζανε θα λύνονταν όλα τα προβλήματα “ως δια μαγείας”, την ίδια στιγμή που ψήφιζαν νέες μειώσεις για την υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό.

Όλα αυτά τα χρόνια στηρίξαμε τα δίκαια αιτήματα και τους αγώνες των εργαζομένων στο χώρο της υγείας. Το ίδιο κάνουμε και σήμερα.

Πολύ περισσότερο μετά από ενάμιση χρόνο πανδημίας, όπου η ουσιαστική ενίσχυση των νοσοκομείων, της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, τα απαραίτητα μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα σχολειά και στα πανεπιστήμια, στα μμμ, τα μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ, αποδεικνύονται πιο απαραίτητα από ποτέ. 

Το ίδιο και ο καθολικός δωρεάν μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού, με στοχευμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση... Πλήρη προληπτικό ιατρικό έλεγχο πριν τον εμβολιασμό… Σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων για τυχόν παρενέργειες…

Μακριά από ανορθολογικές και μεταφυσικές αντιλήψεις και πρακτικές, που αποτελούν “βούτυρο στο ψωμί” της κυβέρνησης να βρει βολικό αντίπαλο να φορτώσει τις δικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, να τσουβαλιάσει όσους αντιδρούν στην αντιλαϊκή της πολιτική, να περάσει ευκολότερα τους αντεργατικούς της σχεδιασμούς, διχάζοντας το λαό.

Έτσι ώστε να είμαστε υγιείς και δυνατοί, να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε την ουσιαστική αναβάθμιση των δημόσιων υγειονομικών υπηρεσιών και υποδομών στον τόπο και στην πατρίδα μας.   

Άμφισσα, 17 Σεπτέμβρη 2021

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών