Δήμος Δελφών👉 Ενημέρωση για την απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω του Ράλλυ Ακρόπολις το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου

 https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/241649467_4277289158986820_1564530828614234370_n.jpg?_nc_cat=100&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeH6TeTncTdxuCzsUbRjfgsrnKWs_VA-eK-cpaz9UD54r7Uy7gRmdTzx5o8bE6nWaNsqXLhmk3zbyzyhxtuNb02a&_nc_ohc=XRVbLv2W0JUAX86yexi&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=07a46b3ee90102ba45a5c602dfce2ca6&oe=6161700B

🏎 Το Ράλλυ Ακρόπολις, ένας από τους ιστορικότερους αγώνες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, φέτος επιστρέφει και πάλι στο ημερολόγιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Στο πλαίσιο αυτού, ο Δήμος Δελφών φιλοξενεί εντός των γεωγραφικών του ορίων το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2021, δύο από τις πλέον κλασσικές διαδρομές του, τη «Γραβιά» και τους «Βωξίτες».
Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, από τις 10:30 έως τις 13:30, τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα παραμείνουν στη μαρίνα της Ιτέας για ανασυγκρότηση, αλλαγή ελαστικών και ανεφοδιασμό. Ο Δήμος Δελφών, μετά από συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, αποφάσισε τη λήψη μέτρων για τη διασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών κατά την πραγματοποίηση των ειδικών διαδρομών, τα οποία και αφορούν στους τομείς της Ασφάλειας, της Καθαριότητας, της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Επικοινωνίας.
👮‍♂️ Ενημερώνουμε τους πολίτες, δημότες του Δήμου Δελφών, αλλά και τους θεατές που θα προσέλθουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα, ότι κατόπιν απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φωκίδας, για το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, είναι σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων, μηχανημάτων, πεζών, ποιμνίων κ.λ.π., καθώς και στάσης – στάθμευσης οχημάτων επί τμημάτων του οδικού δικτύου δικαιοδοσίας της Δ.Α. Φωκίδας, και πιο συγκεκριμένα, όπως αυτή αναφέρει:
«Απαγορεύουμε την κυκλοφορία και τη στάθμευση παντός οχήματος (πλην των αυτ/των των κριτών, Υπηρεσιακών οχημάτων, Ε.Α.Β. , Πυροσβεστικών οχημάτων κ.λ.π.) τα οποία θα φέρουν ειδική διακριτική πινακίδα), γεωργικών μηχανημάτων έργων, πεζών, ποιμνίων κ.λ.π. στα κατωτέρω τμήματα των οδών επί των οποίων θα πραγματοποιηθούν ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ την 11.09.2021, ημέρα Σάββατο :
⏺ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Νο 7 & 11 : Παύλιανη (μήκος 23,17 χλμ.) :
ΕΚΚΙΝΗΣΗ: Από Παύλιανη (Δικαιοδοσίας Δ.Α. Φθιώτιδας)
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής :
Από ώρα 05:30΄ έως 19:00΄ Από διασταύρωση προς Καστριώτισσα και προς νεκροταφείο Μαυρολιθαρίου, μέχρι όρια Δ.Α. Φθιώτιδας.
Τα αυτοκίνητα αφού διασχίσουν το χωριό ακολουθούν πορεία προς Λαμία, περνούν τα Πυρά και βγαίνουν στο δρόμο Λαμίας – Λιδορικίου. Σε 2,50 χλμ, στρίβουν δεξιά προς Καλοσκοπή, περνούν περιφερειακά το χωριό και σε 7,50 περίπου χλμ. Στρίβουν αριστερά προς Χάνι Ζαγκ – Καστέλλια. Περνούν τα Καστέλλια και αφού βγουν αριστερά στον κεντρικό δρόμο Λαμίας – Άμφισσας, στρίβουν δεξιά προς Γραβιά και σε 600 μ. στρίβουν αριστερά προς Λιβαδειά – Αράχωβα – Μαριολάτα και σε άλλα 500 μ. στρίβου πάλι αριστερά. Σε 3,20 χλμ. Συναντούν δεξιά χωματόδρομο απέναντι από το εξοχικό κέντρο «Πελαργός», στρίβουν δεξιά συνεχίζοντας ευθεία προς τη Μονή Παντάνασσας και πάλι αριστερά και μετά 4 χλμ. Φτάνουν στο ΣΕΧ 8.
⏺ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Νο 8 : ΓΡΑΒΙΑ (μήκος 24,81 χλμ.) :
Ωράριο κλεισίματος διαδρομών :
Από ώρα 07:00΄έως 12:40΄της 11.09.2021 από διασταύρωση χωμάτινου δρόμου έναντι εξοχικού κέντρου
«Πελαργός» - αφετηρία (80 . από ΣΕΧ) - διασταύρωση με Επαρχιακή οδό Επταλόφου – Αράχωβας (Θέση Δόκανο) έως το εργοτάξιο βωξιτών, όπου αριστερά κατηφορικός δρόμος όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της ειδικής.
Στη συνέχεια τα αυτοκίνητα βγαίνουν στον κεντρικό δρόμο Λαμίας – Άμφισσας, στρίβουν αριστερά μέσω Ε.Ο. Θερμοπυλών – Αντιρρίου προς Άμφισσα, περνώντας την Άμφισσα συνεχίζουν προς Ιτέα και κατευθύνονται προς τη Μαρίνα της πόλης, όπου θα λειτουργήσει χώρος ανασυγκρότησης στον παραλιακό δρόμο.
ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΜΑΡΙΝΑ ΙΤΕΑΣ
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων επί της οδού Μεταμορφώσεως (από παραλιακή οδό) μέχρι έξοδο πόλεως Ιτέας (διασταύρωση με Ν.Ε.Ο. Ιτέας – Αντιρρίου, πρατήριο υγρών καυσίμων SHELL).
⏺ ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ Νο 9 : ΒΩΞΙΤΕΣ (μήκος 22,97 χλμ.) :
Ωράριο κλεισίματος διαδρομής :
Από ώρα 08:50΄ έως 14:30΄ από Γεφυροπλάστιγγα είσοδος Βωξίτες προς διασταύρωση οδού Αργομοίρας - Καρουτών – τμήμα της Π.Ε.Ο Άμφισσας – Λιδορικίου -χωματόδρομο περιοχή «Αργομοίρας» προς Δασικό Χωριό – διασταύρωση Καρουτών - Προσήλιο μέχρι τον ασφάλτινο δρόμο Άμφισσας – Προσήλιου, όπου βρίσκεται και ο τερματισμός της; ειδικής.
Μετά το τέλος της Ε.Δ. τα αυτοκίνητα στρίβουν αριστερά και μέσω Προσηλίου – Βίνιανης κατευθύνονται πος 51η χ/θ Θερμοπυλών – Αντιρρίου (γραφεία και εργοτάξιο βωξιτών) και στρίβου αριστερά προς Λαμία περνώντας περιφερειακά τη Γραβιά.
ΕΝΑΛΑΚΤΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ
α) Η κίνηση οχημάτων από Άμφισσα για Αγία Ευθυμία – Βουνιχώρα – Μαλανδρίνο -Λιδορίκι θα πραγματοποιείται μέσω Ν.Ε.Ο. Άμφισσας – Αντιρρίου – Ιτέα – διασταύρωση Τριταίας – δεξιά προς Τριταία– Αγία Ευθυμία.
β) Η κίνηση οχημάτων από Λιδορίκι – Μαλανδρίνο – Βουνιχώρα – Αγίας Ευθυμία, θα πραγματοποιείται μέσω Τριταίας – Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.
γ) Η κίνηση οχημάτων από Λιδορίκι – Μαλανδρίνο ως δεύτερο εναλλακτικό δρομολόγιο, διασταύροση Πεντεορίων – Γαλαξίδι Ν.Ε.Ο. Αντιρρίου – Ιτέας – Ιτέα – Άμφισσα.
Οι παραβάτες της παρούσας που ισχύει από της ανακοινώσεως της και ΜΟΝΟ για τα αναφερόμενα σ΄ αυτή χρονικά διαστήματα, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με το άρθρο 52 του Ν. 2696/99 «Περί Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», σε συνδυασμό με άρθρο 420 του Π.Κ., η δε εκτέλεσή της ανατίθεται στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.»
 
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών