Δε φταίνε τα τρίτα πρόσωπα αλλά αυτοί που άφησαν να μπουν ανάμεσά τους

 

Ερωτικά τρίγωνα, τρίτα πρόσωπα σε σχέσεις κι εκείνος ο άλλος που έρχεται πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή για να διαταράξει την ηρεμία τους. Κατάφερε να μπει ανάμεσά σας, να σας αναστατώσει και στη χειρότερη των περιπτώσεων να σας χωρίσει.

Τώρα, κάνεις αυτό που ξέρεις καλά. Ρίχνεις πάνω του όλες τις ευθύνες, γίνεται ο αποδιοπομπαίος τράγος σου, είτε είναι άγνωστος, είτε κάποιος που ξέρεις πολύ καλύτερα από όσο θα ήθελες. Δε σε κατηγορώ, η εύκολη λύση πονάει πάντα λιγότερο.

 

Ο «κλέφτης» δεν μπαίνει πάντα απ το παράθυρο του μπάνιου. Υπάρχουν φορές που του έχεις αφήσει εσύ ο ίδιος την πόρτα ανοιχτή. Που ακόμα κι αν για τα μάτια του κόσμου προσπαθείς να τον κρατήσεις μακριά, μέσα σου τον προκαλείς να πάρει το ρίσκο και να εισέλθει.

Τρίτα πρόσωπα σε κατ επίφαση τρυφερά ερωτικά ειδύλλια που κατά πάσα πιθανότητα βρήκαν χώρο για να σφηνώσουν ανάμεσά σας! Αν νιώθουν τύψεις; Καθόλου! Είναι ο αντίπαλος που λέγαμε. Εκμεταλλεύτηκε την κατάλληλη ευκαιρία, όταν αυτή του δόθηκε για να διεκδικήσει κάτι που πιθανόν ήθελε πολύ παραπάνω από σένα που το είχες. Του αξίζουν συγχαρητήρια!

Κατάφερε και πήρε αυτό που εσύ θεωρούσες δεδομένο, το «δικό σου» που απ? τη στιγμή που το κατέκτησες το μόνο που ήξερες να κάνεις ήταν να ελέγχεις αν βρίσκεται σταθερά στη θέση του. Σαν το φύλακα του κάστρου ένα πράγμα. Προσέχει κάτι που ήδη έχει και δε χρειάζεται να καταβάλλει καθόλου κόπο για να το αποκτήσει. Όταν όμως θα έρθει ο καταπατητής με μεγαλύτερο σθένος, θράσος και ψυχική δύναμη θα κατακτήσει το κάστρο κι ο φύλακας θα παραμείνει στη θέση του σαν απλώς θεατής γκρινιάζοντας για την απώλειά του, ενώ στην πραγματικότητα δεν προέβαλε καμία αντίσταση.

 

Μάθατε και μάθαμε να ρίχνουμε το μπαλάκι πάντα σε εκείνον που μπαίνει ανάμεσα. Γιατί -και καλά- θέλει κάτι που δεν του ανήκει. Κι εκεί πέφτουν βροχή οι χαρακτηρισμοί: ξεδιάντροπος, αναιδής, ζηλιάρης κι ό,τι μπορεί να κατεβάσει το μυαλό του καθενός.

Μήν χάσετε:

Αν έχασες κάποιον επειδή κάποιος άλλος στον πήρε, υπάρχουν δύο -και μόνο δύο- πιθανά σενάρια. Ή ο αντίπαλος ήταν τόσο καλός που πραγματικά άξιζε να πετύχει το στόχο του, γιατί το ήθελε και το πάλεψε περισσότερο από σένα, ή ο «δικός σου» ήταν ανάξιος να μείνει δίπλα σου που στην πρώτη εναλλακτική λύση βρήκε παράπλευρο δρόμο να φύγει. Στην πρώτη περίπτωση, φταις εσύ, στη δεύτερη ο σύντροφός σου. Βλέπεις να φταίει κάπου το τρίτο πρόσωπο;

Μη βιαστείς να πεις ότι δεν ήταν «ηθικό» αυτό που έκανε. Πες απλά ότι δε σε συνέφερε, γιατί εκεί που ήσουν μόνος σου στο παιχνίδι της διεκδίκησης, βρέθηκες ξαφνικά υπό σύγκριση προσπαθώντας να κρατήσεις κάτι που φαινομενικά ως τώρα ήταν δικό σου και μόνο δικό σου. Κι όντως αν δεν υπήρχε αυτός ο «τρίτος» δε θα έμπαινες σε όλη αυτή τη διαδικασία κι η σχέση σου ίσως και να κρατούσε αιωνίως απομονωμένη από εξωτερικούς αντιπερισπασμούς.

Τίποτα δεν ανήκει σε εσένα. Ή μάλλον οι άνθρωποι δεν ανήκουν σε κανέναν. Δίνουν τον εαυτό τους εκεί που θέλουν αυτοί και μόνο αυτοί. Συνήθως ο τρίτος αποτελεί αφορμή μίας μισοτελειωμένης σχέσης που δε θα μπορούσε ούτως ή άλλως να ευοδώσει.

Ο ρόλος του τρίτου προσώπου δεν ταιριάζει σε όλους. Θέλει κότσια και να έχεις επίγνωση ότι η πιθανότητα απόρριψης είναι μεγάλη, ειδικά αν η σχέση που θα προσπαθήσεις να διαλύσεις έχεις ισχυρά θεμέλια. Αν δεις ότι δε σε παίρνει κι ότι δε σου αφήνουν χώρο, τον οποίο και μπορείς να αξιοποιήσεις, απλώς κάνε πίσω. Όχι από αδυναμία, αλλά από σεβασμό.

Πιθανόν αυτοί οι δύο άνθρωποι περνώντας από σαράντα και πλέον κύματα να κατάφεραν να επιβιώσουν και να ναυαγήσουν σε ένα νησί στο οποίο βρίσκονται οι δυο τους και μόνο. Μην πας να τους χωρίσεις, να τους βάλεις να μαλώσουν ή να μπεις ανάμεσά τους. Θα φας τα μούτρα σου, θα δημιουργήσεις μόνο προβλήματα και το πιο πιθανόν χωρίς θετικό αποτέλεσμα.

Κι όλοι εσείς που είστε σε σχέση μη νομίζετε πως προτρέπω τρίτα πρόσωπα να μπουν ανάμεσά σας, αλλά μην ξεχνάτε ότι δεν είναι δική σας επιλογή. Είναι αναπόφευκτο να καθορίσετε τις επιλογές και τις κινήσεις των άλλων. Το μόνο που είναι στο χέρι σας είναι η συμπεριφορά σας! Προσπαθήστε να κρατήσετε τον άνθρωπο που έχετε δίπλα σας, γιατί μόνο όταν τον δείτε αλλού θα καταλάβετε την πραγματική του αξία.

Συντάκτης: Βασιλική Γουγούλα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Advertisement

https://psychologik-faros.blogspot.com/

 healingeffect.gr

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών