Οι προτάσεις του Δήμου Ελευσίνας στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το αναπτυξιακό σχέδιο του Δήμου Ελευσίνας για την αναβάθμιση υποδομών σχετικά με το αστικό περιβάλλον, με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου να υποβάλλουν σημαντικές προτάσεις για χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πιο συγκεκριμένα, το προηγούμενο διάστημα ολοκληρώθηκαν οι προτάσεις του Δήμου στον άξονα που αφορά το Περιβάλλον και αφορούν:

  1. Την κατασκευή αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων υδάτων, στην περιοχή «Παράδεισος», με προϋπολογισμό 6.530.431 €
  2. Την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού για την δημιουργία 15 γωνιών ανακύκλωσης, με προϋπολογισμό 1.810.400,00 €. Ειδικότερα, οι 15 γωνιές ανακύκλωσης θα περιλαμβάνουν τη διαλογή τεσσάρων ρευμάτων ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας ήτοι: χαρτί, πλαστικά, γυαλί και αλουμίνιο
  3. Την προμήθεια και εγκατάσταση 60 υπόγειους κάδους για την χωριστή συλλογή: χαρτιού, πλαστικών, γυαλιού και αλουμινίου, χωρ. 2,5m³ (περίπου έκαστος), που θα τοποθετηθούν σε συστοιχίες στις “Γωνιές Ανακύκλωσης”, προκειμένου να υπάρξει διακριτή συλλογή και διαχωρισμός ανακυκλώσιμων. Οι κάδοι θα είναι δύο τύπων: με κλειστό πυθμένα (1ος τύπος για την συλλογή πλαστικών, μετάλλων και χαρτιού) και με ανοιγόμενο πυθμένα (2ος τύπος για συλλογή γυαλιού).
  4. Την προμήθεια δύο απορριμματοφόρων οχημάτων (τύπου πρέσας) χωρ. 12 m³ με γερανό ανύψωσης για την αποκομιδή των ανωτέρω υπόγειων κάδων.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, Θανάσης Μαυρογιάννης, δήλωσε: «Η δημοτική αρχή του Αργύρη Οικονόμου, αντιπαραβάλλει στη στείρα κριτική και τη μόνιμη παραγωγή μιζέριας, μια ολοκληρωμένη πρόταση για το μέλλον της Ελευσίνας και της Μαγούλας. Απαιτήθηκε εργασία μηνών για τη σύνταξη των προτάσεων και των μελετών αυτών, αλλά άξιζε η κάθε ημέρα αφού μετά από πολλά χρόνια ως Δήμος κάνουμε ένα τεράστιο επενδυτικό και αναπτυξιακό άλμα».

 21/6/2021 

 https://www.airetos.gr/

 

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών