ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ : "ΚΟΥΡΕΜΑ" ΠΕΥΚΩΝ ΣΤΟ "ΒΑΤΙΚΑΝΟ" ΤΗΣ ΙΤΕΑΣ


Καλοκαιριάζει : Προετοιμασίες για "τραπεζάκια έξω"

φωτογραφίες 6 Μαΐου 2021

  Πέμπτη 6 Μαΐου 2021 και ιδιωτικό συνεργείο ανέλαβε από το πρωΐ την "περιποίηση" των πεύκων,

στο τμήμα της παραλιακής πλατείας, νοτίως του καταστήματος της Εθνικής Τραπέζης. Με δύο βαρέως τύπου (ανυψωτικά) οχήματα, εκόπησαν κλάδοι από τα όμορφα πεύκα της παραλίας στον συγκεκριμένο χώρο,  προετοιμάζοντας (καθυστερημένα βεβαίως) την περιοχή, για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων από την νέα επιχείρηση αναψυχής-εστιάσεως, η οποία θα λειτουργήσει στην θέση του από 2ετίας κλεισθέντος εστιατορίου με την ονομασία "Μουράγιο".

  Ως γνωστόν, ο χώρος νοτίως της παραλιακής λεωφόρου, τελεί υπό την διαχείριση, την ευθύνη και τον έλεγχο του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδος.  Και τμήματα της παραλιακής πλατείας, παραχωρούνται από το Λ.Τ. έναντι τιμήματος, στις επιχειρήσεις αναψυχής-εστιάσεως, οι οποίες αναλόγως των παραχωρημένων τ.μ. στην πλατεία, αναπτύσσουν τραπεζοκαθίσματα.  Συνεπώς, οι εργασίες κουράς των πεύκων, έγιναν από και με ευθύνη του Λιμενικού Ταμείου.  

  Το τμήμα "Αγροτικής Ανάπτυξης Αλιείας και Κτηνοτροφίας"  του Δήμου Δελφών (το οποίο στεγάζεται στο Κοινοτικό Κατάστημα της Ιτέας), ενώ έχει την ευθύνη και την εποπτεία για την εκρίζωση ή κουρά δένδρων εντός του Δήμου, δεν έχει τις ίδιες υποχρεώσεις-δυνατότητες, για τα δένδρα στην χερσαία ζώνη του Λιμένα Ιτέας.  Για αυτό και δεν υπήρχε αρμόδιος επιβλέπων γεωπόνος εκ μέρους του Δήμου Δελφών κατά την διάρκεια των εργασιών κοπής των κλάδων πεύκων στην παραλία Ιτέας.

  Να υπενθυμίσουμε ότι, είχεν προηγηθεί προ 3 εβδομάδων περίπου, το "κλάδεμα" των πεύκων στο μικρό αλσύλιο, νοτίως του παλαιού εργοστασίου των Κυλινδρομύλων Παπαλεξανδρή.  Ευελπιστούμε δε ότι, το αυτό (και με τον ίδιο ζήλο) θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα έχοντα ανάγκη περιποιήσεως δένδρα, του παραλιακού μετώπου.  Από τα "Βραχάκια" στην Κίρρα, έως τους Γαλλικούς μώλους και το "Λαρνάκι".

Και σήμερα Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, στην περιοχή της Παιδικής Χαράς

 

 

 

epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών