"ΦΥΣΑΕΙ" ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΝΑΣΣΟ Ο (φερόμενος ως υπουργός περιβάλλοντος) ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ !...


 Λέμε ΟΧΙ στις ανεμογεννήτριες 

στη Μεγάλη Ράχη Παρνασσού

282 υπογραφές. Ας φτάσουμε τις 300

Η τοποθέτηση ανεμογεννητριών στην Ελλάδα αποτελεί σήμερα τον Νο1 κίνδυνο για την Ελληνική Φύση. Με το νέο νόμο που ψηφίστηκε πέρσι εν μέσω Πανδημίας (νόμος Χ’’δάκη) η διαδικασία έγκρισης για εγκαταστάσεις αιολικών εργοστάσιων παρακάμπτουν κάθε περιβαλλοντική νομοθεσία και τα επόμενα χρόνια αναμένεται να εγκατασταθούν 16500 ανεμογεννήτριες σε όλα τα Ελληνικά βουνά.
Οι ανεμογεννήτριες αυτές για να τοποθετηθούν, ισοπεδώνονται οι κορυφές και οι κορυφογραμμές, ανοίγονται δρόμοι πλάτους 10μ. δημιουργούνται καλωδιώσεις και υποσταθμοί και βέβαια αποψιλώνεται δάσος. Το ύψος τους φτάνει ακόμα και τα 180μ. ένα μέγεθος που καταστρέφει τελείως το τοπίο, ενώ οι επιπτώσεις στην ορνιθοπανίδα είναι καταστροφικές. Όσο για την καθαρή ενέργεια, είναι μύθος, αφού αυτή η ενέργεια δεν αποθηκεύεται, ενώ και το κόστος της είναι πολύ υψηλό και επιδοτείται από όλους μας, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.
Το αιολικό εργοστάσιο που σχεδιάζεται να εγκατασταθεί στη Μεγάλη Ράχη του Παρνασσού, θα αλλοιώσει ανεπανόρθωτα την περιοχή του Βόρειου Παρνασσού και την κοιλάδας του Κηφισού, μεταβάλλοντας την από περιοχή μεγάλης αισθητικής αξίας, σε βιομηχανική περιοχή, απομακρύνοντας κάθε σκέψη ήπιας ανάπτυξης, ενώ οι θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει θα αφορούν μόνο τους λίγους μήνες της κατασκευής του. Η επιλογή για τη τοποθέτηση τους κοντά σε περιβάλλοντα που ήδη επιβαρύνονται (μεταλλεία), αλλά και περιβάλλοντα που έχουν επιλέξει την ήπια ανάπτυξη, μοιάζει σαν το κράτος να λειτουργεί σε βάρος των κατοίκων που δοκιμάζονται σκληρά αυτή την εποχή όπως όλοι οι έλληνες.
Οι κάτοικοι της περιοχής δεν έχουν άλλη επιλογή από τον αγώνα για τη ματαίωση αυτών των σχεδίων. Η αποτροπή τους αποτελεί καθήκον των πολιτών που έχουν την υποχρέωση να προστατεύσουν τη γη τους και να την παραδώσουν στα παιδιά τους και όχι σε κερδοσκόπους.
Για όλα τα παραπάνω, απαιτούμε την οριστική ματαίωση των σχεδίων εγκατάστασης αιολικού εργοστάσιου στη Μεγάλη Ράχη Παρνασσού.

Ανεξάρτητη Κίνηση Κατοίκων Πολυδρόσου


23 Μαρτίου 2021

 epikourositeas.blogspot.com

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών