Απολογισμός πεπραγμένων Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου

https://scontent.fath6-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/139746642_3607003972682012_6771203809805714002_n.png?_nc_cat=103&ccb=2&_nc_sid=730e14&_nc_eui2=AeF6fJyc7RIGHNaYEPKS7oYkJ8TyNE99U4gnxPI0T31TiJOTkWDXEVtNsWdmBrUYrJanvnMK1XmkiH5xbwE3Z7BG&_nc_ohc=3brlNrVEnRsAX9u5dOG&_nc_ht=scontent.fath6-1.fna&oh=e016f8046cff862988bdb4ec6c3c5e07&oe=602A8D4F

 Π. Ταγκαλής: «Λύνονται προβλήματα χρόνων και θέτουμε τις βάσεις για το αύριο»
Στο έως σήμερα έργο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, αναφέρθηκε κατά τον πρόσφατο απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής ο Δήμαρχος Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής. 
 
Εστιάζοντας σε έργα που θα βελτιώσουν τις υποδομές της περιοχής, αλλά και στο σχεδιασμό που γίνεται βλέποντας το μέλλον του τόπου, τόνισε μεταξύ άλλων πως «το Γαλαξίδι λύνει προβλήματα χρόνων, ενώ παράλληλα στρέφει το βλέμμα στο αύριο, θέτοντας σε σταθερή βάση όλα όσα πρέπει να γίνουν, ως κομμάτια όμως ενός ενιαίου παζλ».
Πιο αναλυτικά και όσον αφορά στις βασικότερες έως σήμερα παρεμβάσεις του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, έκανε αναφορά στα εξής:
1️⃣ Ολοκληρώθηκε η πλήρης αρχιτεκτονική μελέτη των κατασκευών σκίασης στους υπαίθριους χώρους των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα στους επαγγελματίες της παραλίας να λειτουργούν νόμιμα τις εν λόγω υποδομές, σύμφωνα με κοινούς κανόνες και εγκεκριμένα πρότυπα.
2️⃣ Δρομολογείται η επισκευή των φρεατίων αποχέτευσης της παραλιακής ζώνης, μια παρέμβαση που αποτελεί τμήμα της ολοκληρωμένης πρότασης χρηματοδότησης που υποβλήθηκε στο πρόγραμμα «Αντ. Τρίτσης» και αναμένεται σύντομα η ένταξή της. Στο πλαίσιο αυτής περιλαμβάνεται η πλήρης επισκευή του βιολογικού καθαρισμού του Γαλαξιδίου και η επέκταση του τελευταίου τμήματος της αποχέτευσης της πόλης.
3️⃣ Δρομολογήθηκε η κατασκευή δύο σημαντικών τοιχίων αντιστήριξης της παραλιακής οδού.
4️⃣ Εντάχθηκαν στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» πέντε σημαντικές μελέτες, μία σημαντική παρακαταθήκη για την περιοχή του Γαλαξιδίου καθώς η εν συνεχεία πραγματοποίηση των έργων θα αναβαθμίσει τα μέγιστα τις υποδομές της, ζητούμενο πολλών ετών, των κατοίκων και των επαγγελματιών της. Οι μελέτες αφορούν σε έργα ανάπτυξης του Λιμένα και της Χερσαίας Ζώνης, και είναι οι εξής:
• «ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΛΙΜΕΝΑ (ΠΕΑΛ) ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»
• «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»
• «ΒΥΘΟΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΚΒΑΘΥΝΣΗ ΛΙΜΕΝΑ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»
• «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΛΙΜΕΝΑ “ΧΗΡΟΛΑΚΑΣ” ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»
• «ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Δ.Λ.Τ. ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ»
5️⃣ Ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη και η διαδικασία διαβούλευσης του «Master plan Γαλαξιδίου». Πρόκειται για μία από τις σημαντικότερες παρεμβάσεις η οποία δρομολογείται σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών και το Τοπικό Συμβούλιο Γαλαξιδίου, ο σχεδιασμός της οποίας περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τη χερσαία και τη θαλάσσια ζώνη, συνεκτιμώντας όμως και όσα απαιτούνται στο υπόλοιπο τμήμα της πόλης, είτε εντός σχεδίου, είτε εκτός σχεδίου αυτής, καθώς αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Στόχος του «Master plan Γαλαξιδίου» είναι η διαμόρφωση μίας ξεκάθαρης πρότασης για το πως φαντάζονται οι πολίτες του Γαλαξειδίου την πόλη τους τα επόμενα χρόνια, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της πόλης, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, με σεβασμό στο περιβάλλον και σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές σχεδιασμού και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ.
Ο Δήμαρχος Δελφών, κ. Παναγιώτης Ταγκαλής, σε δήλωσή του για το έως σήμερα έργο που έχει παραχθεί στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου, ανέφερε: «Αποτελώντας ένα πολύ σημαντικό φορέα για την πραγματοποίηση έργων στην περιοχή, το Δ.Λ.Τ. έχει καταφέρει να δρομολογήσει παρεμβάσεις πρώτης προτεραιότητας, οι οποίες αφορούν τόσο σε περιβαλλοντικά έργα, όσο και σε υποδομές που θα τονώσουν το τουριστικό προϊόν. Κορυφαία όλων είναι το «Master plan», το οποίο θα μας επιτρέψει να σχεδιάσουμε το Γαλαξίδι του αύριο, ως σύνολο επιμέρους τμημάτων τα οποία όμως θα είναι αρμονικά συνδυασμένα μεταξύ τους. Έχοντας το σχέδιο στα χέρια μας πλέον, σειρά παίρνουν τα έργα».
Από το Γραφείο Δημάρχου
 
 

Δήμος Δελφών

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών