ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚ ΝΕΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΤΟΥ ΓΑΛΑΞΕΙΔΙΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ                                             ΑΜΦΙΣΣΑ 24.8.2020
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Α.Δ.Τ.: 88/2020
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δημιουργούμε μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του Γαλαξιδίου ’

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον υποδέχτηκε η τοπική Κοινωνία του Γαλαξιδίου την παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού της πόλης, αφού κατέκλυσε τον υπέροχο χώρο του ‘Φάρου’, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Η παρουσίαση έγινε από το Δήμαρχο Δ. Δελφών κ. Παναγιώτη Ταγκαλή, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Γαλαξιδίου κ. Α. Καρακώστα, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Γαλαξιδίου κ. Ε. Γρίβα, τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σπ. Μπαρλιακό και την ειδική σύμβουλο του Δημάρχου από το Γαλαξίδι κα Κ. Ανδρεάδου αρχιτέκτων μηχανικό, με συντονιστή τον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου κ. Αθ. Παρασκευά. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Φωκίδας κ. Ιωάννης Μπούγας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φωκίδας κ. Γ. Δελμούζος, ο κ. Ευθύμιος Μητρόπουλος, Επίτιμος Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (International Maritime Organization), ο Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ιτέας, αρμόδιος για τη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γ. Τσατσαρώνης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Α. Ζαχαρόπουλος και Ν. Σταντζούρης, μέλη του Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ. Γαλαξιδίου, Τοπικοί σύμβουλοι, πρώην αυτοδιοικητικοί, μέλη του Ε.Β.Ε. Φωκίδας, μέλη συλλόγων και πλήθος Γαλαξιδιωτών.
Ο σχεδιασμός περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο τη χερσαία και τη θαλάσσια ζώνη, όμως συνεκτιμά και τις σημαντικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο υπόλοιπο τμήμα της πόλης, είτε εντός σχεδίου, είτε εκτός σχεδίου αυτής, αφού αποτελούν ένα ενιαίο σύνολο. Η μελέτη έχει λάβει υπ’ όψιν της τις σημαντικές μελέτες που έχουν εκπονηθεί κατά το παρελθόν, έχει συγκεντρώσει σε ψηφιακή μορφή όλη την ‘πληροφορία’ που υπάρχει για τις περιοχές παρέμβασης και έχει αναλυτικές προτάσεις για καθεμιά περιοχή.
Η παρουσίαση έγινε σε ενότητες οι οποίες περιελάμβαναν, τη γενική διάταξη και τις κατευθύνσεις, τον ανασχεδιασμό της χερσαίας ζώνης και τις πιθανές επεκτάσεις της, τις αρχιτεκτονικές λύσεις για τη νομιμοποίηση των κατασκευών έμπροσθεν των καταστημάτων εντός χερσαίας ζώνης, τις προτεινόμενες περιοχές για δημιουργία χώρων στάθμευσης, τις προτεινόμενες παρεμβάσεις στο θαλάσσιο μέτωπο, τις ήδη χρηματοδοτούμενες μελέτες που άμεσα θα δημοπρατηθούν και θα εκπονηθούν, ενώ έγινε ενημέρωση για τα έργα που είναι σε εξέλιξη, αυτά που αναμένουμε σύντομα να ξεκινήσουν και αυτά που ευρίσκονται σε φάση σύνταξης μελέτης και ‘ωρίμανσης.’ Στο τέλος της παρουσίασης έγιναν ερωτήσεις οι οποίες και απαντήθηκαν.
Στόχος του συνολικού σχεδιασμού είναι η διαμόρφωση ξεκάθαρης πρότασης για το πως φαντάζονται οι πολίτες του Γαλαξιδίου την πόλη τους τα επόμενα χρόνια, με σεβασμό στη φυσιογνωμία της πόλης, σε συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδας, με σεβασμό στο περιβάλλον και σύμφωνα με τις σύγχρονες αρχές σχεδιασμού και προσβασιμότητας ΑΜΕΑ. Με αυτές τις διαδικασίες θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για συντομότερη ωρίμανση ειδικών μελετών και εξεύρεση χρηματοδοτικών εργαλείων, σε συνεργασία με την περιφέρεια και την κυβέρνηση.
Ο Δήμαρχος Δ. Δελφών κ. Παναγιώτης Ταγκαλής δήλωσε: Είναι μια σημαντική ημέρα για το Γαλαξίδι. Μέσα από μια κοπιώδη συνεργασία Τεχνικής Υπηρεσίας και Λιμενικού ταμείου και με την συνδρομή της κας Ανδρεάδου – αμισθί συμβούλου, ξεδιπλώνουμε το όραμά μας και δημιουργούμε μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον του Γαλαξιδίου. Δίνουμε άμεσα λύση για την αδειοδότηση των καταστημάτων της χερσαίας ζώνης και αναζητάμε χρηματοδότηση για μια σειρά σημαντικών έργων υποδομής, που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής.
Ο σχεδιασμός θα τεθεί σε διαβούλευση από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι το τέλος του μήνα. Οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να λαμβάνουν γνώση του περιεχομένου της μελέτης από την ιστοσελίδα του Δήμου Δελφών, την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Γαλαξιδίου και να υποβάλλουν τις προτάσεις τους σε έντυπη μορφή ή σε ηλεκτρονική στην κάτωθι διεύθυνση: http://www.dimosdelfon.gr/egov/index.php/diavoylefsi

Από το Γραφείο Δημάρχου


Δευτέρα, 24 Αυγούστου 2020

https://epikourositeas.blogspot.com/

 



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών