ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ : Για τον προϋπολογισμό του Δήμου Δελφών



 https://agiathimia.com/wp-content/uploads/2015/06/%CE%9B%CE%91%CE%AA%CE%9A%CE%97-%CE%A3%CE%A5%CE%A3%CE%A0%CE%95%CE%99%CE%A1%CE%A9%CE%A3%CE%97-%CE%94%CE%95%CE%9B%CE%A6%CE%A9%CE%9D.jpg
Μέσα σε ένα κλίμα ευρύτατων συναινέσεων μεταξύ της δημοτική αρχή και των άλλων παρατάξεων των αστικών κομμάτων, υπερψηφίστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δελφών ο προϋπολογισμός του 2019.
Ένας προϋπολογισμός άδικος και ταξικός. Ένας προϋπολογισμός που ακολουθεί πιστά τις κατευθυντήριες γραμμές της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το τσάκισμα των φτωχών λαϊκών νοικοκυριών, μέσω της τοπικής φορολογίας, της ανταποδοτικότητας και της μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης, προκειμένου να αποδεσμευτούν επιπλέον κεφάλαια για τη χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό βλέπουμε την κρατική επιχορήγηση μειωμένη κατά 35%, την ίδια στιγμή που τα ανταποδοτικά αυξάνονται κατά 5,5% και τα νέα χρέη του λαού προς το δήμος, να εκτινάσσονται κατά 41%.
Η πλειοψηφούσα παράταξη τον υπερασπίστηκε και τον υπερψήφισε χωρίς απώλειες, φυσικά. Πως θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά άλλωστε, αφού αυτός ανταποκρίνεται στο “όραμα” του δημάρχου Δελφών; “Όραμα” που το αποτύπωσε μάλιστα σε άρθρο του στην Καθημερινή το 2016: Τοπική ανάπτυξη για το κεφάλαιο, βασισμένη πάνω στα τσακισμένα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, προτείνοντας και συγκεκριμένες σκληρές, αντεργατικές πολιτικές για την επίτευξή της. Αύξηση κατά πέντε ώρες του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας των εργαζομένων στο δημόσιο και τους δήμους, απλήρωτες. Δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα για τους συνταξιούχους, προκειμένου να συμπληρώσουν τις πενιχρές συντάξεις τους. Ότι δηλαδή εισηγείται ο ΣΕΒ και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια. Αυτή την τόσο “ανεξάρτητη” πολιτική, υπηρετεί αυτός και η παράταξή του τα 4,5 χρόνια της θητείας τους.
Κι όμως, για έναν τέτοιο αντιλαϊκό μέχρι το μεδούλι προϋπολογισμό, που υπηρετεί μια βάρβαρη κεντρική πολιτική, δεν βρέθηκε καμία παράταξη, κανένας δημοτικός σύμβουλος πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, να μιλήσει επί της ουσίας. Να αντιπολιτευθεί στο κάτω κάτω, μιας κι έρχονται εκλογές. Καταψήφισαν (Ταγκαλής, Δρακάκης) ή δήλωσαν παρών (Μέγκος), συναινώντας στο πνεύμα του και συγκλίνοντας στις βασικές του κατευθυντήριες γραμμές. Η κριτική τους περιστράφηκε γύρω από την διαχειριστική ικανότητα του δημάρχου, υποστηρίζοντας ότι αυτοί θα εφάρμοζαν όλα τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης καλύτερα… Διαμαρτυρήθηκαν γιατί η δημοτική αρχή δεν τους έδωσε τη δυνατότητα να συνδιαμορφώσουνε μαζί της τον προϋπολογισμό... Έφτασε μάλιστα ο Δρακάκης, εκπρόσωπος των ακραίων εθνικιστικών κύκλων της περιοχής, στο σημείο να ψέξει τη δημοτική αρχή γιατί δεν μπόρεσε να εισπράξει πιο πολλά χρωστούμενα απ’ τους δημότες! Γιατί δηλαδή δεν κατάσχεσε περισσότερα χρήματα απ’ τους λογαριασμούς και δεν μπλοκάρισε περισσότερα ΑΦΜ φτωχών ανθρώπων! Για τόση “ανεξαρτησία” απ’ την κυρίαρχη αστική πολιτική, μιλάμε. Τέτοια “φιλολαϊκή” πολιτική θα ασκήσουνε κι αυτοί, όταν “πιάσουνε στασίδι” στη διοίκηση του δήμου Δελφών. Με αυτές τις διεργασίες δημιουργούνται οι όροι και οι προϋποθέσεις για τις μετεκλογικές συνεργασίες τους. Έτσι γίνονται τα “αρραβωνιάσματα” στα πλαίσια του Κλεισθένη Ι, που όλοι ξορκίζουν, αλλά όλοι τους υπηρετούν πιστά.
Αυτά, καλούμε το λαό του δήμου Δελφών να τα λάβει υπόψη του στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Να αποτελέσουν βασικό κριτήριο της ψήφου του. Όπως ενιαία είναι η επίθεση του κεφαλαίου, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των πολιτικών τους εκπροσώπων στη ζωή και στις ανάγκες του λαού, έτσι ενιαία πρέπει να είναι η απάντηση του λαού μας. Με ισχυροποίηση των ψηφοδελτίων της Λαϊκής Συσπείρωσης στους δήμους και στις περιφέρειες. Με δυνάμωμα του ΚΚΕ στη βουλή και στην ευρωβουλή.
Γιατί το ΚΚΕ και η Λαϊκή Συσπείρωση είπαν την αλήθεια στο λαό και δεν του χάιδεψαν τ’ αυτιά.
Τον ενημέρωσαν έγκαιρα ότι οι περιφέρειες και οι δήμοι γίνονται ισχυρά εργαλεία προώθησης της ανάπτυξης που έχει κριτήριο το κέρδος, δένονται περισσότερο με τις επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες σε κάθε περιοχή και συμμετέχουν στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής.
Οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν μάχες για κάθε λαϊκό πρόβλημα, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και στην επίθεσης του κεφαλαίου, για τους μισθούς και τις συντάξεις, την Υγεία, την Πρόνοια, την Παιδεία για τα δικαιώματα της νεολαίας και των γυναικών.
Βρίσκονται στο πλευρό των ανέργων και των απολυμένων, απαιτούν το δικαίωμα στη δουλειά.
Παλεύουν μαζί με τους εργαζόμενους των μεταλλείων ενάντια στα σχέδια της εργοδοσίας. Είναι δίπλα στους εργαζόμενους της Περιφέρειας και των Δήμων.
Διεκδικούν υποδομές, έργα που υπηρετούν τις ανάγκες του λαού για την αντιμετώπιση των πλημμυρών, των πυρκαγιών, μέτρα για την αντισεισμική θωράκιση.
Απαιτούν επαρκή κρατική χρηματοδότηση και αντιτάσσονται στην ανταποδοτικότητα, στους φόρους και τα τέλη που βάζουν δήμοι και περιφέρειες.
Άμφισσα, 20/1/2019

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών