Γεώργιος Δρακάκης: ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
19/1/2019

Αγαπητοί συνδημότες, 


          Βρίσκομαι στην δυσάρεστη θέση να σας ενημερώσω για την στάση του δημάρχου Δελφών αλλά και των επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης του Δήμου μας απέναντι στο Μακεδονικό.
            Από πέρυσι εισηγηθήκα να πάρουμε Ψήφισμα υπέρ της Ελληνικότητας της Μακεδονίας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο Δελφών, όπως έχουν πράξει οι Δήμοι της επικράτειας. 
Αντ' αυτού ο δήμαρχος Δελφών δεν δεχόταν την εισήγηση. Υποχρεώθηκα να  συγκεντρώσω  υπογραφές συμπολιτών μας με τους οποίους συστήσαμε και την Επιτροπή Αγώνα σχετικά και η εισήγησή μας κατατέθηκε στο δημοτικό συμβούλιο από τον Οκτώβριο. Από τότε, συζητήθηκε χθες το μεσημέρι, τελευταίο θέμα στο ΔΣ Δελφών, όπου και ΔΕΝ ψηφίστηκε, καθώς ο κάθε επικεφαλής παράταξης είχε διαφορετική άποψη, ο δε δήμαρχος Δελφών υπέβαλλε δική του εισήγηση σύμφωνα με την οποία βρίσκει θετική την έναρξη συνομιλιών για την συμφωνία των Πρεσπών κατά τα άλλα δεν συμφωνεί με το περιεχόμενο της συμφωνίας μάλιστα έκλεινε με την εντολή η εισήγησή του να κοινοποιηθεί στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Βούτση!!! τέτοια ΟΣΦΥΟΚΑΜΨΙΑ...
  Ο δε κ. Ταγκαλής δεν έμεινε ούτε για να ψηφίσει ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΩΝ ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ . Πρόλαβε επίσης να στηρίξει τον προϋπολογισμό του δημάρχου αφού ανέφερε ότι κινείται στην σωστή κατεύθυνση .
   Ο κ. Μέγκος είχε δική του «οπτική» και μίλησε για το δικαίωμα των λαών να αυτοαποκαλούνται όπως θέλουν  και ο κ Ιωσηφίδης μίλησε ότι το πρόβλημα είναι το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαική ένωση με τις πολιτικές των ενάντια στα συμφέροντα των λαών  κ.α.
   Επειδή έγινε αντιληπτό πως δεν επρόκειτο να γίνει Ψήφισμα , υπέβαλλα αμέσως άλλη πρόταση, ένα απλό Ψήφισμα το οποίο να αναφέρει ότι: Είμαστε αντίθετοι στην Συμφωνία των Πρεσπών και στηρίζουμε την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΜΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ
Όμως ούτε αυτό δέχθηκαν! Αρνήθηκαν το απλούστατο! Προφανής ο λόγος και ο στόχος:
Αλλωστε εάν πραγματικά ήθελαν να βοηθήσουν στο Μακεδονικό θα είχαν προ πολλού εισηγηθεί και υποστηρίξει το θέμα  και δεν θα περίμεναν ούτε το αίτημα των πολιτών ούτε την δική μου ύστατη προσπάθεια. Όλα τα άλλα είναι «προφάσεις εν αμαρτίαις».
 Αποτέλεσμα, κανένα Ψήφισμα δεν πάρθηκε, έστω και την τελευταία στιγμή από τον Δήμο Δελφών για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
   Βέβαια αυτή η πανελλήνια πρωτιά που επαναλαμβάνει σε κάθε ευκαιρία ο Ιστορικός & Παγκόσμιος Δήμος Δελφών δεν είναι κάτι που αγνοούσα προσωπικά. 
  Καθώς όμως  είχα ζητήσει την υπογραφή σας  για το Ψήφισμα, όφειλα να σας ενημερώσω.
  Άλλωστε ο δήμαρχος επειγόταν να ετοιμαστεί για να κατέβει στην Αθήνα, όχι για το συλλαλητήριο όπως οι συνάδελφοί του απ όλη την χώρα, ούτε προφανώς για να μισθώσει λεωφορεία για τους δημότες, αλλά προκειμένου να παραστεί απόψε ως δήμαρχος Δελφών στην  έναρξη των προετοιμασιών για τα ΟΔΥΣΣΕΙΑ 2019  στην Αίθουσα «Μακεδονία» του Ξενοδοχείου Κάραβελ στο πλαίσιο του πολυθεματικού συνεδρίου Money Show…
 Και εις άλλα με υγεία...

·         Σας επισυνάπτω το κείμενο του Ψηφίσματος που δεν ψηφίστηκε ποτέ και δείγμα  από τις υπογραφές των συμπολιτών μας.

Γεώργιος Δρακάκης
Δημοτικός Σύμβουλος Δελφών



ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών