Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς της φωτιάς

Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξε ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς της φωτιάς

«Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο διάγγελμά του

«Τίποτα και κανένας δεν θα ξεχαστεί. Τίποτα και κανέναν δεν θα αφήσουμε χωρίς τη συνδρομή της πολιτείας. Αλλά και τίποτα δεν θα μείνει χωρίς απάντηση» ήταν η δέσμευση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο διάγγελμά του για τις φονικές πυρκαγιές που σάρωσαν την Αττική χθες Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός κήρυξε τριήμερο εθνικό πένθος στη χώρα στη μνήμη των δεκάδων θυμάτων της τραγωδίας.
«Η Ελλάδα περνά μια μεγάλη δοκιμασία. Τέτοιες ώρες δεν υπάρχουν διαφορές. Αυτές θα έρθουν όταν αναζητήσουμε, ελπίζω με σεβασμό στους νεκρούς τα πώς και τα γιατί» είπε ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του. «Τώρα είναι ώρα αγώνα, να σώσουμε όσα μπορούν να σωθούν, να βρούμε όσους αγνοούνται» πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψουν τα αισθήματα όλων μας, τούτες τις ώρες. Η χώρα ζει μια ανείπωτη τραγωδία. Δεκάδες ανθρώπινες ζωές χάθηκαν». Από την άλλη, συνέχισε, «δεν πρέπει όμως να αφήσουμε το πένθος να μας καταβάλει. Γιατί αυτές οι ώρες είναι ώρες μάχης, ενότητας, θάρρους και πάνω από όλα αλληλεγγύης. Γιατί μόνο έτσι, μόνο όλοι μαζί, μπορούμε να σταθούμε απέναντι στην τραγωδία», είπε ο πρωθυπουργός.
Επιπλέον ευχαρίστησε τις δυνάμεις των πυροσβεστών αλλά και τις χώρες που έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια στη χώρα μας.
«Στους πυροσβέστες μας, που δίνουν έναν απίστευτα ηρωικό αγώνα. Στους διασώστες του ΕΚΑΒ. Στους άνδρες και στις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού και της αστυνομίας που χθες έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπινες ζωές. Με απέραντο σεβασμό στους χιλιάδες εθελοντές που δίνουν αυτή την ώρα το παρών στο μέτωπο της ζωής».
«Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους τους ξένους ηγέτες που έσπευσαν να μου εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να προσφέρουν τη βοήθειά τους. Η Ελλάδα περνά μια από τις δυσκολότερες στιγμές. Τους ευχαριστούμε που η σκέψη τους είναι δίπλα μας. Με ενότητα και πίστη στις δυνάμεις, θα σταθούμε όρθιοι» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

news.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών