Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης αφορμή να αφαιρεθούν τα διπλώματα 58 οδηγών μέσα σε μια μέρα στην Αττική


Η λωρίδα έκτακτης ανάγκης αφορμή να αφαιρεθούν τα διπλώματα 58 οδηγών μέσα σε μια μέρα στην Αττική
Στοχευμένους τροχονομικούς ελέγχους σε διάφορα σημεία των αυτοκινητοδρόμων του Νομού Αττικής, για τον εντοπισμό οδηγών που κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), πραγματοποίησε προχθές, η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.


Συνολικά, βεβαιώθηκαν 204 παραβάσεις σε οδηγούς οι οποίοι κινούνταν στην Λωρίδα Εκτάκτου Ανάγκης (ΛΕΑ), εκ των οποίων οι 186 αφορούσαν Ε.Ι.Χ., οι 12 φορτηγά και οι 6 λεωφορεία.

Παράλληλα αφαιρέθηκαν 43 πινακίδες κυκλοφορίας, 58 άδειες κυκλοφορίας και 51 άδειες οδήγησης.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους οδηγούς ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ), κατατάσσεται στις παραβάσεις αντικοινωνικής οδικής συμπεριφοράς και σε περιπτώσεις διάπραξης παράβασης, προβλέπεται η επί τόπου αφαίρεση των στοιχείων κυκλοφορίας και της άδειας οδήγησης για εξήντα 60 ημέρες, καθώς και η καταχώρηση εννέα 9 βαθμών Σ.Ε.Σ.Ο. (Point System), χωρίς την επιβολή διοικητικού

Επισημαίνεται ότι η χρήση της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης και οχημάτων συντήρησης των αρμόδιων υπηρεσιών, για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών. Οποιαδήποτε άλλη χρήση των Λωρίδων Έκτακτης Ανάγκης δεν επιτρέπεται.

 30/06/2018 - 21:55
 http://www.pronews.gr
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών