Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που έκλεβε, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φωκίδας


Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φωκίδας.....

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος (6) ημεδαπών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, εξιχνιάσθηκαν συνολικά (64) κλοπές και (16) απόπειρες κλοπών
Η λεία που αποκόμισαν περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στις (150.000) περίπου ευρώ
Κατασχέθηκαν διάφορα κοσμήματα
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων
Από το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας – Δελφών, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, κυρίως από οικίες, σε διάφορες περιοχές της Φωκίδας.
Από την συνδυαστική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων, που προέκυψαν κατά την εξέλιξη της προανακριτικής διαδικασίας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος έξι (6) ημεδαπών, ηλικίας 30, 28, 24, 22, 20 και 19 ετών αντίστοιχα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Αναλυτικότερα, διακριβώθηκε ότι το χρονικό διάστημα, τουλάχιστον από τους θερινούς μήνες του 2016 έως και την 07-03-2018, τα μέλη της σπείρας, μαζί με άγνωστο αριθμό συνεργών τους, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στην διάπραξη συνολικά (64) κλοπών και (16) αποπειρών κλοπών, ως ακολούθως:
(34) κλοπές και (6) απόπειρες κλοπών από οικίες, σε περιοχές της Άμφισσας Φωκίδας,
(7) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, στον Άγιο Γεώργιο Φωκίδας,
(4) κλοπές από οικίες, στο Σερνικάκι Φωκίδας,
(7) κλοπές από οικίες, καθώς και (1) απόπειρα κλοπής από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (ταβέρνα), στον Άγιο Κωνσταντίνο Φωκίδας,
(1) κλοπή και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, στην Αγία Ευθυμία Φωκίδας,
(2) κλοπές και (1) απόπειρα κλοπής από οικίες, στη Βουνιχώρα Φωκίδας,
(4) κλοπές από οικίες, στον Ελαιώνα Φωκίδας,
(1) κλοπή από οικία, στους Δελφούς Φωκίδας,
(5) απόπειρες κλοπών από οικίες, στο Δροσοχώρι Φωκίδας,
(1) κλοπή από οικία, στα Καστέλια Φωκίδας,
(1) κλοπή από οικία, καθώς και (1) κλοπή από Ιερό Ναό (εξωκλήσι), στο Χρισσό Φωκίδας,
(1) κλοπή από οικία, στο Σκάλωμα Φωκίδας, καθώς και
(1) απόπειρα κλοπής από οικία, στο Πάνορμο Φωκίδας, κατά την οποία είχαν συλληφθεί τρεις από τους κατηγορούμενους.
Σύμφωνα με τον τρόπο δράσης τους, επέλεγαν ως υποψήφιους στόχους τους κυρίως μονοκατοικίες και ακολούθως, αφού εξακρίβωναν την απουσία των ενοίκων τους (δρώντας αποκλειστικά πρωινές ώρες), παραβίαζαν παράθυρα ή δευτερεύουσες θύρες εισόδου των οικιών.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη και εξακολουθητική δράσης τους, περιλαμβάνει κυρίως κοσμήματα, χρηματικά ποσά και ηλεκτρονικές συσκευές, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται τουλάχιστον στις (149.285) ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Στο πλαίσιο της έρευνας, κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς προϊόντα κλοπών (διάφορα κοσμήματα – χρυσαφικά).
Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Άμφισσας - Δελφών, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε, υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Άμφισσας.
Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φωκίδας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον.
 

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών