ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τη φετινή θερμή περίοδο (2018).



Αποτέλεσμα εικόνας για καταπολέμηση των κουνουπιών
Με πρωτοβουλία της Π.ΣΤ.Ε. πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16-3-2018 στο Διοικητήριο της Π.Ε. Φωκίδας ευρεία σύσκεψη που είχε ως θέμα συζήτησης  την αντιμετώπιση εκτάτων φαινομένων και τον προγραμματισμό -  συντονισμό των ενεργειών για την καταπολέμηση των κουνουπιών κατά τη φετινή θερμή   περίοδο (2018).

Τη σύσκεψη συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Εξυπηρέτησης του Πολίτη και Συντονισμού Πολιτικής Προστασίας κ. Αθανάσιος Καρακάτζας σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Φωκίδας κ. Ευάγγελο  Κατσαγούνο, ενώ συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Πέγκυ Αραβαντινού και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.ΣΤ.Ε., της Π.Ε. Φωκίδας και του Δήμου Δελφών .
Στόχος της σύσκεψης ήταν η αποτίμηση της κατάστασης όπως διαμορφώθηκε τον χειμώνα που διανύσαμε αλλά και ο συντονισμός και η προετοιμασία των δράσεων και των υπηρεσιών για την ερχόμενη περίοδο.
Επίσης, τονίστηκαν τα προβλήματα που δημιουργούν στη δημόσια υγεία τα κουνούπια κυρίως κατά τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού και καλέστηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι να δραστηριοποιηθούν και να συντονίσουν τις ενέργειές τους για την έγκαιρη, συστηματική και επιμελημένη εφαρμογή των μέτρων καταπολέμησης των πληθυσμών τους.
Σημειώνεται ότι η Π.ΣΤ.Ε. για έβδομη χρονιά θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης των πληθυσμών των κουνουπιών με στοχευμένες παρεμβάσεις σε δύο άξονες:
1.       της όχλησης
2.       της δημόσιας υγείας 
Από τη συζήτηση προέκυψε ότι πέραν των ενδεδειγμένων επιστημονικών και τεχνικών μέτρων είναι επιβεβλημένη η συνεργασία της Π.Ε. Φωκίδας με τους Δήμους προκειμένου να ενημερωθούν και να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες σε θέματα πρόληψης και αποδιοργάνωσης των εστιών των κουνουπιών σε χώρους του ιδιωτικού τους περιβάλλοντος.
Η υγεία των πολιτών ήταν και παραμένει το πρώτο μας μέλημα . 
 Άμφισσα, 20-03-2018
ΕΠΟΜΕΝΟ
« Prev Post
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ
Next Post »

Δημοσίευση Σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις 7 ημερών